Nicksiz

Başarılı
R5 1600AF işlemcime OC yaptım ve frekansı 4.0 Ghz, voltajı 1.40'a getirdim. Bu şekilde mavi ekran, çökme, sorun vs yaşamadan bilgisayarımı kullanıyorum.
Ama oyun oynarken hep aynı bölümde bir anda bilgisayarın monitörü, klavye, fare kapanıyor sadece kasa açık kalmaya devam ediyor. Sisteme restart yapmadan ekran geri gelmiyor.
Bunun sebebi ne olabilir nerede hata yapıyor olabilirim? Daha fazla voltajda vermek istemiyor hem sıcaklık arttı hem de stok soğutucu kullanıyorum.

R5 1600 AF işlemcime OC yaptım ve frekansı 4.0 GHz, voltajı 1.40'a getirdim. Bu şekilde mavi ekran, çökme, sorun vs yaşamadan bilgisayarımı kullanıyorum.
Ama oyun oynarken hep aynı bölümde bir anda bilgisayarın monitörü, klavye, fare kapanıyor sadece kasa açık kalmaya devam ediyor. Sisteme restart yapmadan ekran geri gelmiyor.
Bunun sebebi ne olabilir nerede hata yapıyor olabilirim? Daha fazla voltajda vermek istemiyor hem sıcaklık arttı hem de stok soğutucu kullanıyorum.

Stok soğutucu işlemciyi tam olarak soğutamıyor bile OC yapınca ısındığı için kapanıyor dur voltajı eski haline getir. işlemci yanma ihtimali normalde çok yok (az / orta seviye voltaj takviyesinde )ama stok soğutucu olunca ihtimal bayağı yüksek bence.

Stok soğutucu ile OC tavsiye edilen bir şey değil. Ayrıca 1.40v stok soğutucu için inanılmaz fazla. Büyük ihtimal sıcaklıktan kapanıyor.

Anakartın ne? Load Line Calibration ve Switch Frequency ayarlarını kurcalayalım biraz.
İşlemcin stabil değil. 1.42v dene istersen. LLC ayarını seviye 5'e getirebilirsin.
Anakart: Asus B450m Dragon. Stok soğutucu ile fazla yükseltme yapılamayacağını biliyorum ama oyunlarda en fazla bu ayarlarda 75-80 dereceleri gördüm. Sıcaklıkla alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Dediğiniz gibi LLC, Switch Frequency ayarlarını deneyebiliriz birlikte. O ayarlarla ilgili bilgim çok yok çünkü.

R5 1600AF işlemcime OC yaptım ve frekansı 4.0 Ghz, voltajı 1.40'a getirdim. Bu şekilde mavi ekran, çökme, sorun vs yaşamadan bilgisayarımı kullanıyorum.
İşlemci daha fazla voltaj istiyor.