Arkadaşlar selam, yeni bir laptop arayışındayım bütçem biraz kısıtlı maksimum 30.000 TL civarında bir bütçe ayırdım. Elimin altında şu anda çok güçlü cihazlar var ama yanımda rahatça taşıyacağım bir laptop yok bu nedenden ötürü yanımda rahatça taşıyabileceğim bir laptop arıyorum ve alacağım laptop modelini buldum Lenovo ThinkPad E16 almayı düşünüyorum lakin bu modelin pek çok Konfigürasyonu mevcut ve kafam karıştı biraz. Bu laptop ne amaçla kullanılacak onu da anlatayım;
Bu iki model arasında kaldım sizde AMD Ryzen 7 7730U olanı mı tercih edeyim yoksa INTEL Core Ultra 7 155H olan sistemi mi? Arada 11.500 TL değerinde bir fark var sizce değer mi? yorumlarınızı bekliyorum...
- Performans: Sanal makineler ve 3D modelleme için yeterli işlemci "basit" 3D modellemeler yapacağım (tercihen Intel i7 veya eşdeğeri AMD), en az 16 GB RAM ve hızlı bir SSD (en az 512GB) olmalı. Dahili ekran kartı olmak zorunda değil (bu bütçe ile olacağını düşünmüyorum zaten) ama olursa RTX ekran kartını tercih ederim.
- Mobilite: laptopu sürekli yanımda taşıyacağım için hafif ve ince olması çok önemli.
- Batarya ömrü: Gün içinde prizden uzak kalabileceğim durumlar için uzun batarya ömrü kritik.
- Tasarım: MacBook gibi şık ve zarif bir tasarıma sahip olmasını istiyorum, alüminyum kasa tercihim.
Bu iki model arasında kaldım sizde AMD Ryzen 7 7730U olanı mı tercih edeyim yoksa INTEL Core Ultra 7 155H olan sistemi mi? Arada 11.500 TL değerinde bir fark var sizce değer mi? yorumlarınızı bekliyorum...