Encore

Çalışkan
Çoklu işlem performansı ve çift monitör kullanacağım için işlem gücü daha yüksek, daha kararlı olsun diye 9800X3D'den 9950X3D'ye geçtim. Güncel anakartım ASUS ROG 870E-E ve sıvı soğutucum Lian Li Hydroshift 2 LCD-S 360TL. İşlemcimi Thermal Grizzly Kryonaut Extreme ile kombinledim. Fakat boş kısımda masaüstünde 55 derece civarı, Valorant veya CS2 tarzı oyunlarda 68-72 derece arasında.

Bu sıcaklıkların bu kadar yüksek olması beni şaşırtıyor; 9800X3D ile boşta 39 derecelerden bu sıcaklıklara çıkmak beni endişelendirdi. Güncel olarak PBO menüsünden işlemciye yüklenip +MHz vermedim, zaten hızlı bir işlemci ama Curve Optimizer'dan CCD0 negatif -10, CCD1 negatif -15 değeri ile bir nebze daha voltajı düşürüp işlemciyi soğutmayı düşünüyorum. Daha fazla değer girdiğimde sistem kararlılığını kaybediyor. Başka stabilite için yapmam gereken bir şey var mı? Fikir ve yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran görüntüsü.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
80W 58 derece normal, tek CCD çalıştığını varsayıyorum görselde. Onun haricinde masaüstünde iken bize detaylı bir HWiNFO görseli paylaşmanız lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstünde (sadece chrome açık) veriler bu şekilde, daha detaylı nasıl bakabilirim bilmiyorum, en detaylısı bu mudur?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü .webp
    Ekran görüntüsü .webp
    52,3 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran görüntüsü.webp
    Ekran görüntüsü.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 17
  • Ekran görüntüsü2.webp
    Ekran görüntüsü2.webp
    42,4 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran görüntüsü 3.webp
    Ekran görüntüsü 3.webp
    138,7 KB · Görüntüleme: 20
Masaüstünde (sadece chrome açık) veriler bu şekilde, daha detaylı nasıl bakabilirim bilmiyorum, en detaylısı bu mudur?
Masaüstünde 90w çekmesi hiç normal değil bir şey güç harcıyor bulmanız lazım. Bir diğer konu ise i/o die sıcaktır 90w çektiği için daha da sıcak, zen5 de i/o die mevzusu şans işi.