elweald

Uzman
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba.

Bilgisayarımda garip bir sorun yaşıyorum ve artık iyice can sıkmaya başladı. Oyun oynarken veya farklı bir işlem yaparken bilgisayar çalışmaya devam ediyor fakat monitör tamamen kapanıyor. Arka plandaki sesler gelmeye devam ediyor ancak ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyor ve hiçbir işlem yapamıyorum. Mecburen bilgisayarı kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum.

Bilgisayarı yeniden başlattığımda bazen BIOS ekranına atıyor, bazen ise hiçbir sorun yokmuş gibi direkt açılıyor ve oyuna girebiliyorum. Fakat bir süre sonra sorun tekrar ortaya çıkıyor.

Bazen de görselde paylaştığım AMD hatasını veriyor ve oyun açılmıyor. AMD uygulamasını açmaya çalıştığımda da aynı hata ile karşılaşıyorum.

Bu problemi yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim.

Ekran görüntüsü 2025-12-11 192256.webp

WhatsApp Image 2025-12-11 at 19.26.22.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Yukarıdaki konuyu iyi incele.

Ekran kartı ASUS Radeon RX 6700XT.

DDU kullanarak eski sürücüleri tamamen temizleyip bu sürümü kurar mısınız? Ayrıca sistem reset attıktan sonra "POSTed in safe mode" yazıyor, muhtemelen RAM veya PSU gibi bir bileşenden dolayı sistem kararsızlaşıyor. PSU ve RAM modelleri nedir, sistemde herhangi bir OC var mı?

DDU kullanarak eski sürücüleri tamamen temizleyip bu sürümü kurar mısınız? Ayrıca sistem reset attıktan sonra "posted in safe mode" yazıyor, muhtemelen RAM veya PSU gibi bir bileşenden dolayı sistem kararsızlaşıyor. PSU ve RAM modelleri nedir, sistemde herhangi bir OC var mı?

Hocam sistem görseldeki OC yok, sadece BIOS ayarlardan profil 2'yi seçmiştim, RAM MHz'lerini vs yükseltmiştim.

ssss.webp

Son düzenleyen: Moderatör: