AMD vs Intel input lag testi

Windows'un arayüzündeki o 0.01'lik oynamalar tamamen normaldir. Önemli olan sistemin yük altında frekans kısmamasıdır. B760 çipset yüzünden 6000 MHz'de Gear 1 yapamıyor olabilirsin RAM frekansını 5800 MHz'e çek ve tekrar Gear 1 denemesi yap BIOS'ta hem ring ratio min hem de ring ratio değerine 48 yaz.

Bu arada ring ratio dediğimiz şey düşük gecikmedir. Ring bus hızı düşük olduğunda mesela senin ilk başta gördüğün 3.1 GHz gibi, veriler yolda vakit kaybeder sen ateş ettiğinde veya fareyi çevirdiğinde bu bilginin işlenip RAM'e gidip gelmesi ring bus üzerinden olur.

@CRT_User bu ayarlar doğru mu?
BT-Wi-Fi burada olması gerek ama yok. Arama yaptırdım yine yok.

Sizi ilgilendiren görsele etiket attım bakar mısınız?

@Ayhan Dönmez bu RAM ayarları tekrar deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• image.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 23
  • image.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 22
  • image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 21
  • image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 20
Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• image.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 1.45 vdd ve ıod yine acmadı. 1-1 modu. Baktım MHz düşüreme kapalı. Ne yapabilirim?

Frekans düşürsen bile ring ratio: 48 ayarın sabit kalsın. İşlemcinin 5.5 GHz olması ve 8/8 saf çekirdek çalışması zaten büyük bir avantaj. Tek eksik olan o Gear 1 olayını çözmek lazım.

XMP/iEXPO ayarını disabled yap. Frekansı manuel olarak 5600 MHz veya 5800 MHz seç System agent voltajının genellikle 1.30v - 1.35v seviyelerine çıkması gerekir.

Intel'in B serisi kısıtlaması yüzünden mi Gear 1 olmuyor emin değilim.

CL40 olmayacak mı? Böyle kulanırsam. BT-WF kapandı bu arada.

Eki Görüntüle 224280

@ggbye bunlar böyle kalsın da, 5600 MT/s 1:1 dene bakalım, açacak mı?

Bunu nasıl başaracağım? MHz seçtirmiyor. XMP kapatırsam CL40 olacak RAM elimde.

@ggbye CPU SA kısmını 1.3-1.35 dene sırayla. 6000 1:1 olamıyorsa sal. 5600 1:1 dene SA 1.25 iken. 1.3 SA 6000 1:1 açması lazım.

XMP Boot ettir önce, sonra SA kısmını 1.25'ten 1.3-1.35 dene. Olamıyorsa salacaksın. Belki çipset limitasyonu ile alakalı, bilmiyorum. Z790 harici oynamadım LGA1700'de.

Shutter düzeldi. Biraz sanki var gibi. Başka var mı bir ayar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…