Makaleler
62
Yer
Amerika Birleşik Devletleri
Gaming laptoplarda işlemci konusunda şu an Intel 1 numara. Çoğu gaming laptopta Intel'in 12, 13, 14. nesil Core HX işlemcileri kullanılıyor. Bu yılın başında AMD'nin X3D işlemcilerinin laptoplara geleceği söylenmişti. AMD Ryzen X3D işlemcili laptopların piyasaya sürülmesi durumunda Intel'in tahtı sallanabilir. Gaming laptoplarda 7, 9. nesil Ryzen X3D işlemci, iş laptoplarında Snapdragon işlemci kullanılması durumunda Intel'i büyük bir çöküş bekliyor olacak. Bu durumda Intel'in sonu, Nokia gibi olacak. Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Intel çökmez bu bir. İkincisi X3D işlemciler zaten laptoplarda var. Üç Snapdragon uzun süre daha bilgisayar dünyasında rakip dahi olamayacak. Neresinden tutsak elimizde kalıyor.
Intel devri bitecek. AMD, masaüstü işlemci satışlarında Intel'i geçti. Ayrıca AMD'nin işlemcileri Intel'e göre daha iyi ve performanslı. X3D işlemcili gaming laptop görmedim hiç. Snapdragon konusunda haklı olabilirsin.

AMD işlemcilerin laptopta en iyi yanı, düşük ve orta segmentte dahili grafik kartının Intel UHD'ye göre çok daha iyi olması bence. Bu konuda ekran kartıyla beraber olursa ne kadar farklı olur o da muamma.

Intel devri bitecek. AMD, masaüstü işlemci satışlarında Intel'i geçti. Ayrıca AMD'nin işlemcileri Intel'e göre daha iyi ve performanslı. X3D işlemcili gaming laptop görmedim hiç. Snapdragon konusunda haklı olabilirsin.

Intel kurumsal çözümler bakımından AMD'den daha tercih edilebilir. Intel sadece işlemci ve ekran kartı üretmiyor, AMD'den kat be kat daha geniş alanlarda faaliyet gösteriyor. Ayrıca rekabet her zaman için kullanıcıya yarar. Bu nedenle Intel güçlü kalmalı. Kalmalı ki, AMD rehavete kapılıp kendini geliştirmeyi bırakmasın.

AMD, masaüstü işlemci satışlarında Intel'i geçti.
İntel 10-15 yıl piyasayı domine ederken, AMD bitmedi. Haliyle İntel'de bitmez. İntel sadece işlemci üretmiyor. Aklınıza gelmeyecek yongaları üretip satıyor. Yazılım tarafında geçmişte çeşitli firmaları satın almıştı. AMD'de olmayan endüstriyel çözümleri var. İntel'i ayakta tutmaya yeter.

Elindeki lisanslara falan girmiyorum. İntel'in sahip olduğu bazı lisanslar resmen tekel boyutunda. İntel'e bir şey olmaz. Vakti gelince AMD ile yer değiştirirler.

Intel'in şu anda biteceği falan da yok. Satış olarak ta hala fena olmayan satış yapıyorlar en azından oyun tarafında. Steam donanım istatistiklerine bakıp görebilirsiniz. Onun dışında daha birçok şey üretiyorlar. Ama yalan yok son yıllarda Intel işlemci tarafını rezalet yaparken AMD daha iyi iş çıkartıyor. Şu anda AMD işlemci kullanıyorum. Ama yeni nesil bir sisteme geçmeyi düşünüyorum ve o zaman yüksek ihtimalle intel alacağım.

Kısacası umarım AMD çok daha iyi yerlere getirir işlemcileri intel ile başa baş rakip olurlar. Bu rekabette biz kullanıcılara yarar. Ekran kartı tarafını bence iyi yapamadılar ama işlemciden umudum var.

Intel devri bitmeyecek. Kıytırık Finlandiya'nın Nokia'nin elinden tutmadığı(ki Nokia hala altyapı sektöründe ciddi bir ağırlığa sahip) gibi koca markasını Amerika yerin dibine mi batıracak sandın? Batsaydı şimdi Boeing batmış olurdu. :) Intel'in kazığı sağlam. Intel'in bitmesi için Amerika'nın bitmesi lazım ki o zaman AMD'de biter. :)

Senin X3D'li laptop görmemiş olman X3D laptop olmadığı anlamına gelmiyor. 7000 serisinde 7950HX3D işlemcisiyle bu işlemciler piyasada gayet boy gösterdi. 9000 serisinde de devam ettirecek AMD. :)

Qualcomm, Microsoft'la yan yana yürüdüğü sürece anca taş yer PC sektöründe. :D

Senin X3D'li laptop görmemiş olman X3D laptop olmadığı anlamına gelmiyor. 7000 serisinde 7950HX3D işlemcisiyle bu işlemciler piyasada gayet boy gösterdi.
AMD Ryzen 9 7950HX3D, sadece bir konsept olarak tanıtıldı ve şu ana kadar piyasada satılan hiçbir laptopta kullanılmadı. AMD CES 2024'te falan göstermişti ama sonrasında çıkan bir model olmadı. Araştırdım baktım biraz. İki tane X3D işlemcili laptop bulabildim. Bunlarında satıldığı bir yer bulamadım. :)

Bunlarda da Asus'ta Ryzen 9 7945HX3D, MSI'da Ryzen 9 9995HX3D işlemci kullanılıyor. :)