Çok şükür yakında ameliyat olma durumum yok, ama daha yaşım genç illa ki ameliyat olmak zorunda kalırım bir gün. Ben bu korkuyu yenmek istiyorum. Nasıl yenebilirim sizce? Önerisi olan var mı? 3-4 yaşındayken bademcik ameliyatı olmuştum ama o zaman ameliyatın ne olduğunu bilmiyordum. Ondan korkum yoktu.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 30 Ocak 2025
- Makaleler
- 14
Geçen sene ilk defa bir yetişkin olarak ameliyat oldum. Başta bir ufak bir telaşım vardı. Ameliyat odasına geldim. Anestezi maskesi taktılar. Gerisi yok. Çünkü onun görevi beni uyutmaktı. Telaş edilecek bir şey yok gerçekten. 
Tendom damarı yüzünden ameliyat eden doktorlarla goy goy ediyorduk. Ben uyutulmak istemedim. Anestezi yaptılar. Ama yine de o kesen neşterin kestiğini hissediyordum.
Ameliyat olmadan önce gergin olmak insanlığın en ama en doğal şeyi. Aslında mantıken en rahat olmanız gereken yer. Başınızda bir sürü uzman doktor, ellerinde her türlü imkan var, bulunabileceğiniz en steril yer. Zaten anestezi yapıldıktan sonra hiçbir şey de hissetmiyorsunuz. 0 his.

Dokunma duyusu kaybolmayabilir, çok normal ama acı hissettiğinizi söylerseniz tekrar anestezi yaparlar.Ama yine de o kesen neşterin kestiğini hissediyordum.
Taksici Musa Fedaisi
Yetkin
2 ay arayla göz ameliyatı oldum pandemi zamanında, anestezi maskesini takıyor doktor belki kafa bir şeyse biraz muhabbet döner sonrası derin uyku