Amerika hakkında sorularım

6434

Uzman
Merhaba, yakın bir zamanda Amerika'ya taşınıyorum, birkaç sene de kalacağım, kalacağım yer ve işim hazır.

Amerika'da daha önce bulunmuş, çalışmış, yaşamış ve halihazırda hâlâ orada kalan arkadaşların tavsiyelerini, ne gibi zorluklarla uğraştıklarını, nelere dikkat etmem gerektiği konusunda fikirlerini merak ediyorum.

Arkadaşlar mümkün olduğunca Green Card muhabbetlerinden anlayan, daha önce orada yaşamış kişiler tecrübelerini aktarırsa sevinirim.

Kalacağın yere göre değişir ama genel olarak;
  • Ara sokaklara girmemeye özen göster. Karteller, zenciler, kaçaklar tarafından ele geçirilmiş durumda.
  • Siyahilere n-word grubuna mensup kelimeler sarfetme. Bir beyazın o kelimeleri kullanmasını istemiyorlar.
  • Sokaktaki evsiz ve dilencilere yardım etmeye kalkışma. Tamamen kötü niyetli birisi de olabilir; katil, hırsız vb.
  • Çeşmeden su içme. Çok fazla klor bulunması sebebiyle saç dökülmesinden tut mide bulantısına kadar gidiyor.
  • Sağlığına dikkat et. Amerika'da en kötü 2 sektör: Sağlık ve eğitim. İkisinde de hizmet almak çok pahalıya patlıyor.
Son olarak, Green Card çıktıysa Büyükelçilik hantallığı sebebiyle mülakat sırasıyla çok uğraşacaksın, şimdiden iyi şanslar (çünkü buna ihtiyacın olacak) ve geçmiş olsun.

İlk olarak dilin nasıl?
İngilizcesini bilmem ama Türkçesi pek iyi değildi; en son konuştuğumuzda. Okuduğunu anlamadığı için bana karşı çıkmıştı ve boşa tartışmaya girmiştik...
Neyse ki yardımsever bir insanım.

Son düzenleme:
Merhaba, Amerika'ya taşındınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…