Tek tek soru sorarak rahatsız etmek istemiyorum, aklımdakileri sadece bir mesajda belirteceğim. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Amerika'da mı yaşamak isterdiniz yoksa Türkiye'de mi?
Amerika'ya ilk gittiğinizde sizi en çok şaşırtan şey neydi?
Medyada, filmlerde gördüğümüz kısaca (Amerikan rüyası) gerçek mi?
Asgarî ücretle rahat bir şekilde geçinmek mümkün mü? Alım gücü sanıldığı gibi mi?
Mahalleler, sokaklar göründüğü gibi mi? İnsanların çoğunluğu yemyeşil bahçelerde, garajlı müstakil evlerde mi yaşıyor?
Irkçılık gerçekten var mı? İnsanlar samimi mi?
Arabasız yaşamak mümkün mü?
Beslenme tarzı nasıl? Kimse evde doğru düzgün yemek yapmıyor diye biliyorum, sürekli hazır alıyorlar.
Liste liste cevap vereyim, sorduğun soruların sırasıyla aynı;
1. şu an imkanım iyi olsa Amerika'da belirli eyaletlerde yaşamak isterdim. Remote işim beni dolar bazında iyi yaşatsaydı kuzey eyaletlerinde yaşamak isterdim. Hem aksan problemim hem de dış görünüş bariyerim olmadığı için rahat olurdu. Ama herhangi bir iskandinav ülkesini tercih ederim.
2. Amerika'ya indiğimde bile "lan harbiden geldim ya." diye şaşırıyordum. New York beni inanılmaz büyülemişti.
3. kesinlikle gerçek değil ama kötü de değil. Özellikle iyi kazanan biriysen eyvallah ama orta gelirli birisi için asla değil. Ortanın aşağısındaysan zaten büyük şehri ve iyi bir yaşamı unut, sağlığa bile erişemezsin.
4. mümkün değil, büyük şehirlerde özellikle mümkün değil ama asgari ücretli çalışman için cidden kötü bir işte çalışman lazım.
5. hayır değil, banliyöler çok fazla var ama dediğin gibi olan yerler de kendi aralarında bulunduğun semtin ekonomik yapısına göre değişiyor. Bazı yerlerde o filmlerde ki sokaklar varken bazı yerlerde yine müstakil, ancak çok kötü şartlarda olan mahalleler var.
6. ırkçılık var olduğu yerler var, Amerika'da ırkçılık insanlar üzerinden değil bölgeler üzerinden yorumlanıyor.
7. yüz öçlümü genel anlamda büyük, gerçekten yaşanmaz mı? Yok o kadar değil de, araba senin hayat standartını iyileştirir. Araba gibi şeyler orada problem değil.
8. maalesef bunun hakkında yorum yapacak kadar bir ev ortamı görmedim, iyi yapanda vardır, yapmayan da. Ama yemek konusunda gördüğüm kadarıyla iyi değiller, hazır yemek çok. Bana orada eşlik eden kız arkadaşımın durumu çok iyiydi, kendisi bile iyi yemek yapabiliyorken dışarıdan çok yemek söyledikleri oluyor.