21931

Deneyimli
Makaleler
1
images (3).webp

depositphotos_444117812-stock-photo-newly-built-cross-walk-typical.webp

Şu resimlere bakınca bile neyin ne olduğu anlaşılıyor. Neredeyse bütün evler, bütün sokaklar böyle.

images (4).webp

Belki çeteler, suçlar, madde bağımlıları çok olabilir ama en azından adalet var. Alım gücü ve ekonomisini konuşmaya bile gerek yok.

Çocukluktan beri Amerikan rüyası hayalimdir. Orada yaşamasam bile, gidip gezmeyi çok istiyorum. Umarım bir gün gidebilirim.

Sizler neler düşünüyorsunuz? Daha önce giden veya yaşayan var mı?

Belli başlı profildeki insanlardan uzak duracak kadar gelire sahip olup bu Suburb'lerde oturduğun sürece Amerikan rüyası bence gerçekten güzel bir rüya.

Recep Bey maalesef ki o evlerde oturacak gelirli insanların Amerikan rüyasından başka ilgileneceği çok şey var. Oraya bu hayallerle giden çoğu kişi arabalarda veya New Jersey'de ortak tuttuğu 1+1 evlerde kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Banyilo mahallelerinde yaşamak, az derde sahip olmak güzel bir hayal tabi. Ancak bu da zor. Geçen sosyal medyada Amerikan rüyasının 5 milyon $ olduğunu görmüştüm hatta. Güzel yerlerde yaşanır tabi ama sistemi biraz bozuk. Sağlık sistemi, sigorta sistemi bizimkine kıyasla ters gibi. Evsiz kalma ihtimaliniz yüksek eğer batarsanız. Bence şuan Türkiye'de de durumlar iyi olsa, bu kadar problemle karşı karşıya gelmesek bu rüyaya ihtiyaç kalmaz.

Valla ben sessiz sakin bir yerde bahçeli evde oturmayı çok isterdim, onun için güzel bir rüya. Sağ bakıyorum apartman, sola bakıyorum oyun parkı. Caddede trafik kavgası, ara sokaklarda köpekler pusuya yatmış. Gereksiz bir kaos. Mesela okul çıkışı hava kararıyor, trafik yoğunlaşıyor. Ben eve huzurla gidemiyorum. Arabalar vızır vızır gidiyor, bir de kaldırıma araba park eden kafası kırıklar var. Eve girince oh diyorum, en huzurlu ortam orası çünkü.Gerçi bu problemler Amerika içinde geçerli ama Recep abinin dediği gibi yeterli gelirin varsa çok güzel mahalleleri var.

Vallahi ben sessiz sakin bir yerde bahçeli evde oturmayı çok isterdim, onun için güzel bir rüya. Sağ bakıyorum apartman, sola bakıyorum oyun parkı. Caddede trafik kavgası, ara sokaklarda köpekler pusuya yatmış. Gereksiz bir kaos. Mesela okul çıkışı hava kararıyor, trafik yoğunlaşıyor. Ben eve huzurla gidemiyorum. Arabalar vızır vızır gidiyor, bir de kaldırıma araba park eden kafası kırıklar var. Eve girince oh diyorum, en huzurlu ortam orası çünkü. Gerçi bu problemler Amerika içinde geçerli ama Recep abinin dediği gibi yeterli gelirin varsa çok güzel mahalleleri var.

Bu problemlerin Amerika içinde geçerli olduğunu sanmıyorum. Her ne kadar kaza oranı yüksek olsa da trafik sorunu yok, yollar geniş. En önemlisi saygı var, korna yok. Herkesin garajı var arabasını garaja koyuyor, sokaklara park etme zahmetinde bulunmuyorlar.