balerion

Uzman
Sorum yukarıdaki gibi fakat öyle gidip gezmek falan istemiyorum, gidip orada hayat kurup yaşamak istiyorum özellikle Amerika'da.
Ne var bu Amerika'da bilmiyorum ama çekiyor kendine arkadaş ya😅 Bunu nasıl gerçekleştirebilirim yani? Daha önce Amerikan liseleri sınavına girdim fakat mülakatlarda elendim.
Daha üniversiteye de 2 yıl var.
Bilemiyorum varsa bu konuda bilgili biri rica ediyorum yardımcı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wat ile veya bir şekilde çok zorda olsa vize alıp gidip gezinebilir. Ancak yaşamak çok zor, sosyal medyadaki sallayanlara bakmayın. Amerika'ya yerleşmek kolay olsaydı insanlar ölümü göze alıp kaçak gitmezlerdi. Özellikle son yıllarda 60.000 Türk kaçak şekilde gitti.

Sadece 3 seçeneğiniz var:

Ya maddi durumunuz çok çok iyi olacak, yatırım yapacaksınız. Yani ev almak gibi.

Ya evleneceksiniz. (b2 İngilizce sınavından da geçmeniz gerekiyor)

Ya da Amerika'dan çalışma davetiyesi alacaksınız. Örnek veriyorum bir lokanta sizi iş için çağırdı veya mühendis oldunuz bir şirket çağırdı bu şekilde oturum alabilirsiniz.

Aklınızda başka bir soru varsa buyurun.

Wat ile veya bir şekilde çok zorda olsa vize alıp gidip gezinebilir. Ancak yaşamak çok zor, sosyal medyadaki sallayanlara bakmayın. Amerika'ya yerleşmek kolay olsaydı insanlar ölümü göze alıp kaçak gitmezlerdi. Özellikle son yıllarda 60.000 Türk kaçak şekilde gitti.

Sadece 3 seçeneğiniz var:

Ya maddi durumunuz çok çok iyi olacak, yatırım yapacaksınız. Yani ev almak gibi.

Ya evleneceksiniz. (b2 İngilizce sınavından da geçmeniz gerekiyor)

Ya da Amerika'dan çalışma davetiyesi alacaksınız. Örnek veriyorum bir lokanta sizi iş için çağırdı veya mühendis oldunuz bir şirket çağırdı bu şekilde oturum alabilirsiniz.

Aklınızda başka bir soru varsa buyurun.

Hocam eğitim vizesi yoluyla gidip uni veya lise gibisinden sonrasında başvuru yapıp alamıyor muyuz?

@balerion, F-1 ve j-1 vizeleri var. Eğitim amaçlıdır ve geçici olarak verilir. Kısaca eğitim ile yerleşemezsiniz, kalıcı oturum veya 5 yıllık oturum alamazsınız.

Eklemeyi unuttuğum bir şey var: Her ne kadar çıkması ihtimali düşük olsa da Green Card ile yerleşip sonrasında vatandaş olabilirsiniz.

@balerion, F-1 ve j-1 vizeleri var. Eğitim amaçlıdır ve geçici olarak verilir. Kısaca eğitim ile yerleşemezsiniz, kalıcı oturum veya 5 yıllık oturum alamazsınız.

Eklemeyi unuttuğum bir şey var: Her ne kadar çıkması ihtimali düşük olsa da Green Card ile yerleşip sonrasında vatandaş olabilirsiniz.
tek yollar bunlarmi simdi