rowdzel

Uzman
Merhaba, yurt dışından istediğim bir ürünü getirmenin ümidiyle çıktığım yolda, araştırdıkça maddi ve yasal engellere takıldığımı öğrenince yine ümitlerim tükendi. Ben de boşa gitmesin diye kendi düşündüklerimi yazmak istedim. O yüzden bilgisi ya da tecrübesi olanlar destek olursa herkes ve ben bir şeyler öğrenmiş olur.

Malumunuz ülkemizdeki vergi ve gümrük olaylarından sonra markalar çekildi. Ürün çeşitliliği ve kalitesi hızla düştü. Ben de 2.5 sene önce aldığım adidas ayakkabımın benzer bir modelini almak istedim ve araştırmaya koyuldum.

Diyelim ki bu hizmeti veren bir şirketin web sitesine üye olduk. Ödememizi yaptık ve ürünü hizmet aldığımız firmanın amerikadaki adresine kargoladık.
Ürün (Stan Smith Lux Shoes [ IF8844 ]): $120
Vergi (ABD): $15
Amerika'da bir adrese kargo teslim ücreti: $5
Hizmet aldığınız firma komisyonu (Tahmini): $10
---------------------------------------------------
Total: $150.

Şimdi bu ürünü oradaki hizmetimiz ile Türkiye'ye göndermek istedik. İşte karın ağrımız başlıyor :D
Hizmet aldığınız firma aracılığıyla Türkiye'ye kargo gönderim ücreti (Sanırım çoğu kargo firmasından daha ucuz bir fiyat çekiyorlarmış): $42
Aldığınız ürün 30 üzeri olduğu için detaylı beyan işlemleri yapılıyor ve verginiz hesaplanıyor. Örneğimize göre bu ürünün tahmini ücreti: 160
------------------------------------------------------
Bizim ürün kapınıza teslim edildi. Toplam size ne kadara mâl oldu? | $352 = 12500₺ (17.01.2025) |

Bu tahmini maliyeti bu hizmetleri veren şirketlerin siteleri üzerinden hesapladım. İşin aslı, sürecin net detaylarını ve gerçek zamanlamasını bilen ya da tecrübe eden biri varsa, bizi aydınlatabilir. Sürecin kaç gün sürdüğü ve karşılaşılabilecek diğer sorunlar konusunda da fikirleriniz değerli olacaktır. Benim tahmini olarak baktığım fiyatlar çok uçuk fiyatlar, cidden böyle bir işe girişen birisi bu paraları mı öder ? Şahsen bu hizmetleri daha çok TR'de olmayan ürünleri getirtmek için olduğunu düşünüyorum. Bizim bu tarz isteklerimiz maalesef lükse kaçıyor. Parayı veren düdüğü çalar.
Ha unutmadan, yeter mi bu kadar? Yetmez :D Biraz daha üzülelim hep beraber. Bu ayakkabının benzer modelini 2.5 sene önce Adidas.com.tr üzerinden 6 taksit şekilde 1279₺'ye almıştım.
1737077085167.webp

Not: Bu maliyetlerin, tamamen Türkiye'deki vergi, gümrük işlemleri ve kargo ücretlerinden kaynaklandığını ve herhangi bir firma ya da şirketin fiyatlandırmasıyla ilgisi olmadığını belirtmek isterim. Sadece örnekleme amacıyla bazı şirketlerin halka açık fiyatlandırma hesaplamalarından yararlandım. Kullandığım linkler aşağıdadır, sizler de inceleyebilirsiniz.
AmerikaPostam Fiyatlandırma - https://amerikapostam.com/pricing

AmerikaDanİste Fiyatlandırma - https://www.amerikadaniste.com/tr/prices

Konudaki yazım, mantık ve düşünce hatalarım için hepinizin desteklerini merak ediyorum. Keyifli ve iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zannedersem 8/10 yıl once amerikapostam ile detaylı alısverişim konum vardı forum donanımda.
Hatta irtibata geçip forum uyelerine bir miktar indirimden falan bahsetmiştik.
Talep olmayınca üzerine durmamıstım.
Yurt dısından ihtiyacım olursa, geciyorum bg ye alıyorum veya orada adrese alıp buraya getiriyorum.

Zannedersem 8/10 yıl once amerikapostam ile detaylı alısverişim konum vardı forum donanımda.
Hatta irtibata geçip forum uyelerine bir miktar indirimden falan bahsetmiştik.
Talep olmayınca üzerine durmamıstım.
Yurt dısından ihtiyacım olursa, geciyorum bg ye alıyorum veya orada adrese alıp buraya getiriyorum.
Hocam bu hizmetler güzel ama adamların da yapabileceği, ayarlayabileceği bir şey değil. Tamamen vergiler altında eziliyoruz maalesef.
Ayrıca "bg ye geçiyorum" dediğiniz, Belçika'ya gidip mi alıyorsunuz? Eğer böyle ise örnek üzerindeki ayakkabı için bir örnek senaryo daha yazmayı düşünmüyor değilim 🤣 Gidiş-geliş bilet, tax free, oradaki zorunlu harcamalar vs. aslında güzel bir bilgilendirme olabilir. Tecrübesi olan başkası varsa da detaylı yazarsa mükemmel olur. Son olarak "amerikapostam alışverişi" ile ilgili konu linki alabilir miyim hocam ?

Hocam bu hizmetler güzel ama adamların da yapabileceği, ayarlayabileceği bir şey değil. Tamamen vergiler altında eziliyoruz maalesef.
Ayrıca "bg ye geçiyorum" dediğiniz, Belçika'ya gidip mi alıyorsunuz? Eğer böyle ise örnek üzerindeki ayakkabı için bir örnek senaryo daha yazmayı düşünmüyor değilim 🤣 Gidiş-geliş bilet, tax Free, oradaki zorunlu harcamalar vs. aslında güzel bir bilgilendirme olabilir. Tecrübesi olan başkası varsa da detaylı yazarsa mükemmel olur. Son olarak "amerikapostam alışverişi" ile ilgili konu linki alabilir miyim hocam?
ne belçikası hocam ya:LOL:
Bg=Bulgaristan
Taxfree Bulgaristan:

Son düzenleme:
ne belçikası hocam ya:LOL:
Bg=Bulgaristan
Taxfree Bulgaristan:
Teşekkür ederim hocam. Nedense aklıma bg deyince belgium'dan Belçika geldi :rofl:

Edit: Hocam sizin 2015'te yaptığınız alışveriş zamanı ile şu an çok şey değişti. Bence en azından maddi anlamda bile çok büyük değişim olur. Yani aldığınız ürünü tekrar alsaydınız ne kadar öderdiniz acaba merak ettim. $30 üstünü getirmenin yolları olsa da yararlansak bre.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam. Nedense aklıma bg deyince Belgium'dan Belçika geldi :rofl:

Edit: Hocam sizin 2015'te yaptığınız alışveriş zamanı ile şu an çok şey değişti. Bence en azından maddi anlamda bile çok büyük değişim olur. Yani aldığınız ürünü tekrar alsaydınız ne kadar öderdiniz acaba merak ettim. $30 üstünü getirmenin yolları olsa da yararlansak bre.

Vallahi hocam Custom sogutma yapmıstım anakart dahil Custom sogutma.
Sadece aklımda kalan nakliyeye 2000 USD civarı verdiğimi hatırlıyorum😞
Corsair platin ramların bile pvc barlarını kırmızı olacak sekilde ozel olarak almıstım Amerika'dan.

Vallahi hocam Custom sogutma yapmıstım anakart dahil Custom sogutma.
Sadece aklımda kalan nakliyeye 2000 USD civarı verdiğimi hatırlıyorum😞
Corsair platin ramların bile pvc barlarını kırmızı olacak sekilde ozel olarak almıstım Amerika'dan.
Cevap için teşekkür ederim hocam, ülkecek en kısa sürede kendi paramızı özgürlükle harcayacağımız günlere dönebiliriz umarım.​