Bu cahillere laf anlatamazsınız. Ayrıca bu Apple fanboylarının bir de Xiaomi versiyonu vardır, Samsung veya iPhone gibi kaliteli güçlü cihazlara 50 bin lira verenlere enayi deyip kendi 15-20 bin liralık, 2 seneye kasmaktan ve fırın sıcağından geçilmeyen telefonlarını ilah seviyesine çıkarırlar.

Bu konuyu açmamın nedeni bugün mahallemdeki bir iPhone fanboyunun "S23 FE'yi 2 sene kullandıktan sonra kasar" demesiydi :) Kendisi 60 Hz ekranlı iPhone 11 kullanıyor ve S23 FE'yi kötülüyor.

'En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır' diye atamızın bir sözü vardır. Ne kadar anlatırsan anlat her zaman kendi bildiğini okur. 120Hz'yi ne yapayım oyun oynamıyorum diyenler de vardı. Böyle boş insanları fazla iplemeyin. Aldırış etmiyorum ben artık.

120Hz'yi ne yapayım oyun oynamıyorum diyenler de vardı.

Asıl oyun oynarken pil tasarrufunu açıyorum ki telefon 60Hz olsun. Telefon oyunlarında 60 FPS gayet yeterli ve akıcı hissettiriyor ama 120Hz menülerde veya sosyal medyada asıl akıcılık ortaya çıkıyor.

Son düzenleme:
'En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır' diye atamızın bir sözü vardır. Ne kadar anlatırsan anlat her zaman kendi bildiğini okur. 120Hz'yi ne yapayım oyun oynamıyorum diyenler de vardı. Böyle boş insanları fazla iplemeyin. Aldırış etmiyorum ben artık.
Ben 60Hz telefon kullanıyorum hocam. 90Hz geçeceğim bayağı bir değişiklik olur mu? Fark edilir?

Ben 60Hz telefon kullanıyorum hocam. 90Hz geçeceğim bayağı bir değişiklik olur mu? Fark edilir?
90 Hz aşırı bir fark olmaz ama 60Hz'in yanında bakınca biraz daha akıcı olduğu belli oluyor. 120, 144 veya 165 Hz telefonları acayip akıcı duruyor, mesela bilgisayarda 240Hz kullanıyorum ama telefonumdaki 120 Hz daha akıcı geliyor nedense.

Tabii ki olur. 120 Hz olsa daha iyi olur. Aslında 90 ile 120 arasında pek fark yok. 90 Hz tam ortası. Hem akıcı hem de batarya dostu olur. Dediğim gibi 120Hz panele sahip bir model daha iyi olur.

Tabii ki olur. 120 Hz olsa daha iyi olur. Aslında 90 ile 120 arasında pek fark yok. 90 Hz tam ortası. Hem akıcı hem de batarya dostu olur. Dediğim gibi 120Hz panele sahip bir model daha iyi olur.
Ekonomi malum 60Hz'den 90Hz geçeceğim için 120Hz geçme fırsatım pek bulunmuyor maalesef hocam çok sağolun değerli yorumunuz için.

Haklısınız hem 60Hz kadar düşük değil hem de 120Hz kadar batarya tüketmiyor.

Ekonomimiz güzel olsa 120Hz tadını çıkarmak bende isterdim ama ekonomi malum kötü olunca 90Hz tadını çıkaracağız yapacak bir şey yok hocam.
Hocam bende her zaman 120Hz tadını çıkaramıyorum bataryayı içiyor malum :) şarj %50 seviyesine gelince otomatik 60 Hz'e alıyor telefon kendini.

Hocam bende her zaman 120Hz tadını çıkaramıyorum bataryayı içiyor malum :) şarj %50 seviyesine gelince otomatik 60 Hz'e alıyor telefon kendini.
Çalışmama rağmen para bir şekilde gittiği için hiç 120Hz'nin batarya emdiğini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu. Güya PC alacaktım bir de onun için para biriktiriyorum ama Telefon'da ihtiyaç mecburen telefona yöneldim hocam. 90Hz batarya yemez ama o kadar değil mi hocam?