Ben Arap'ız demedim. Türklerin yönettiği kulüpleri de görüyoruz. Eğer ligin düzgün yere gelmesi isteniyorsa, yabancılara satılması şart. Anadolu kulüp başkanlarının para durumları ortada. İnkar etmek saçmalık. Ayrıca Türk olan hiçbir şey satılmamalı ile olmuyor işte, gereksiz milliyetçilik olarak görüyorum ben.
Gereksiz milliyetçilik falan yapmıyorum. Demek istediğim şey zaten biraz tarih bilen, biraz da bilinçli bir insanın anlayacağı bir şey. Ben sizin "Arapız" dediğinizi kastetmedim. Biz Arap değiliz, bu yüzden Arapların politikalarını izlemememiz gerektiğini söyledim.

Ona bakarsan o zaman ülkeyi de yabancılara satalım, ha? Ülkeyi yabancılar yönetsin. Neden? Daha iyi yönetiyorlar, değil mi? hiçbir farkı yok dediğiniz şeyin bundan.

Hocam olaylara hep beraber tarafsız bakalım. Şimdi Anadolu takımlarımız satın alınmadan önce mesela göztepe olsun. Ligde önemli bir başarısı yoktu. Peki şimdi göztepe denildiği zaman herkes zorlu bir deplasman olacağını söylüyor. Yani ligin kalitesi artıyor. Şahsen bir Galatasaray taraftarı olarak kendi memleket takımım Süper Lig'de olsa onu desteklerim. Ama gel gör ki takım 3.ligde düşmemeye (Kırşehir fsk) oynuyor. O yüzden ben demem o dur ki takımlarımızın satılması taraftarıyım. Böylece Türkiye Süper Lig'i en azından çiftçiler ligi olan ligue 1'i geçerek 5. büyük lig olabilir. Ama bir yandan da takımlarımızın yabancı sermayelere aktarılması şahsen kötü hissettiriyor ama gerçekten Türkiye'de bir kulüp bile yönetemeyecek kadar aciz yöneticiler var.

Gereksiz milliyetçilik falan yapmıyorum. Demek istediğim şey zaten biraz tarih bilen, biraz da bilinçli bir insanın anlayacağı bir şey. Ben sizin "arapız" dediğinizi kastetmedim. Biz Arap değiliz, bu yüzden arapların politikalarını izlemememiz gerektiğini söyledim.

Ona bakarsan o zaman ülkeyi de yabancılara satalım, ha? Ülkeyi yabancılar yönetsin. Neden? Daha iyi yönetiyorlar, değil mi? Hiçbir farkı yok dediğiniz şeyin bundan.

Hocam tamamen farklı konular. Türk futbolunda 3 büyükler dışında takım yok, eğer Anadolu kulüpleri rekabet etmek istiyorsa satılacak, veya para bulunacak. Tribün ile çözülecek iş değil ki futbol. Sağlam bir gelir, sağlam bir yatırım gerekli. Arapların politikalarını geçtim, bizim politikalarımız ne kadar mantıklı sizce?

Futbol ile ülke ise bambaşka konular. Vizyon olarak çok eksiğimiz var.

Ona bakarsan o zaman ülkeyi de yabancılara satalım, ha? Ülkeyi yabancılar yönetsin. Neden? Daha iyi yönetiyorlar, değil mi? Hiçbir farkı yok dediğiniz şeyin bundan.

Hiçbir argümanı olmayan, altında savunabileceğin bir tane sebebin olmayan doğruluğu dahi olmayan bir laf söylemişsin. Yahu ülkeyle futbolun alakası zaten liyakat problemi.

Belli ki olmuyor kardeşim, görmüyor musun? Ne kulüpler ne yerlerde. Yahu 1 milyon nüfuslu olmayan şehirlerin Anadolu kulüplerinin milyon liralar borcu var. Daha dün veya bugün Anadolu takımlarından birisi yemek yedikleri yerde para çıkmadı diye esir kaldı kulübün teknik direktörü 3000 lira ödedi de çıktılar. Bir tanesi milyon dolar borcu yüzünden -30 puanlara düşürüldü, öteki daha geçen senelere kadar süper ligde ikinciliğe oynarken şu an bal ligine doğru yokuş aşağı gidiyor.

Futbol bilgin yok, Bursaspor gibi futbolcu fabrikası olan, başarıları olan, nüfuslu şehrin takımı bile on yılı aşkındır toparlanmaya çalışıyor da zar zor kendine geliyor.

Yönetilemiyorlar kardeşim, bırak şu altında temeli olmayan milliyetçiliğini kenara. Göztepe yeni yönetiminden beri ülke futboluna katkı sağlıyor, tonlarca milyon lira vergi ödüyorlar, lige renk kattılar. Bırak hepsi olsun ülkemiz kazansın. Takımın zaten Türk takımı, yabancılar yönetse ne olur?

Ne çağdışı bir düşünce bu ya.

1. Yabancılar satın alırsa takım bütçesi artar.
  2. Takım bütçesi artarsa daha iyi oyuncular transfer edilir.
  3. Daha iyi oyuncular transfer edilirse lig içi rekabet artar ve ilk 3 takım değişkenlik gösterir.
  4. Ekstra zengin birisi alırsa 3 büyükleri bile sollayıp Şampiyonlar Ligi falan zorlar ve dolaylı yoldan ülke puanı artabilir.
Bazen overthink işe yarıyor :D BJK - GS - FB dışında takım yok ligde, hatta BJK bile Q7 dönemlerinden beridir adamakıllı yok. GS - FB rekabetinin sonuçlanması için 34 hafta bekliyoruz resmen.

1. Yabancılar satın alırsa takım bütçesi artar.
  2. Takım bütçesi artarsa daha iyi oyuncular transfer edilir.
  3. Daha iyi oyuncular transfer edilirse lig içi rekabet artar ve ilk 3 takım değişkenlik gösterir.
  4. Ekstra zengin birisi alırsa 3 büyükleri bile sollayıp şampiyonlar ligi falan zorlar ve dolaylı yoldan ülke puanı artabilir.
Bazen overthink işe yarıyor :D BJK - GS - fb dışında takım yok ligde, hatta BJK bile Q7 dönemlerinden beridir adamakıllı yok. GS - fb rekabetinin sonuçlanması için 34 hafta bekliyoruz resmen.

Kesinlikle, en güzel kısmı 3 büyüklerin artan rekabete uyum sağlayıp futbollarını geliştirmesi ve Avrupa'da gereken başarıları yakalayabilmemiz.

Takımların yabancılara satılması o kulüplerin türk kulübü olmasını değiştirmiyor. Sonuçta türk liginde kapışacaklar. Göztepe fransız liginde oynamayacak. Başarılı olursa türk ligi kazanıyor başka ülkenin ligi değil. o yüzden ben pozitif bakıyorum.