Canım varya şu mizahla beni şu an kopardın. Suratımda ki ifadeyi görsen. Arşivime ekledim
Zamanında mouse tarihini bile araştırdım, pratiğim gerçekten bir dönem iyiydi, şimdi çoğu şey uçtu diyebilirim, ama artık hem konular açıyorum hemde videolar çekiyorum yine.
Mouse tarihini bir insan neden araştırır ya ? İşte insanın başına ya meraktan ya .... gelir derler ya, şey gibi bu aslında insan hafızası çok kuvvetli olduğu zaman bu bir lanet midir yoksa lütuf mu ? İnsan beyni yanıyor işte. Mouse tarihini araştırdığım zaman bildiğin bir makinaya bağlı analog bir bağlantı kuran, yani daha çok direkt güç kablosu üzerinden bağlantı kuran bir yapıya sahipti, ama işte o makina ile anlaşmasını sağlayan sanırım bir şey vardı ortada, hatırlamıyorum o kadar, çünkü o adı henüz "mouse" olmayan alette sinyal gönderme durumu oluyordu, ve bir şekil kodlama yapıyordu, örnek 3 kere hızlı bastığın zaman makinada ona göre programlanıp tepki veriyordu. Günümüzde de mouse algısı senin şu mizahına göre değişti. Her şey analog olsaydı emin ol ortalıkta uyum konusunda pek sorun yaşamazdık, ama işte işlemci teknolojisi
O bir dahi ! Yalnız artık insanlar işlemci yerine ekran kartı teknolojilerine sardı, bunun nedeni yapısın ne anlama geldiği için değil, bilende var ama daha çok ezber bir şekilde bilenler oluşturuyor bu topluluğu. Eskiden insanlar yeni bir işlemci beklerdi, daha çok heycan verici nokta buydu. Şimdi ise yapay zeka her şeyi ele geçirmiş durumda, ve bu konuda artık hangi donanım firması kendini daha çok geliştirebilirse içinde bulunduğumuz bu sektörü ele geçirecektir. Benim gözlemlediğim kadar NVIDIA çünkü adamlar genel olarak ev kullanıcılarına yönelik ve işler yapıyor, açıkcası daha çok geneli ilgilendiren teknoloji kısmında farkları bilmiyorum, ama NVIDIA ileride CPU/GPU/RAM entegreli şekilde sistemler yapacak gibi. Bu cart diye olamaz, olsa bile şu konumdayken önce beklemesini bilir, çünkü adamlar bilim insanı değil, kapitalizm mantığına göre ayak uyduran üretici bir firma. Neyse işte artık her şey bir donanıma göre ayak uyduruyor, ama bir bilgisayarda ne olursa olsun her donanım başta işlemciye ayak uydurmak zorunda, işlemcide anakarta ayak uydurmak, anakartında güç kaynağına ayak uydurmak zorunda olduğu büyük bir yapı. Benim bir teorim var gülebilirsin
Biraz delice ama mantıklı.
Mesela çok dünyevi şekilde dünya zaman birimine baktığım zaman her şey ileri doğru gidiyor, yani geriye gitmek her türlü geçmişi silip götürüyor, yani yürürsün tekrar o yolu geri dönersin okay, ama bir şeyler arada geleceğe doğru atım atmayı sürdürür, yani bu gelecek algısı sadece bir parça ile alakalı değil, içinde olduğun tüm parçaları ilgilendirir, neyse konu saat, bildiğimiz saat, hani ileri doğru akan saat, işte ben zamanın aslında evrenin eninde sonunda yok olacağına mantık yürüten kişilerden birisiyim, o yüzden her ne kadar rastlantı sonucu var etmiş olsa bile, ve çok komplike olsa bile elbet sonuç olarak tasarladığı bir zaman birimi vardır, ben de mantığımı bu yönde düşündürerek kendi kendime şunu derim "e o zaman saat aslında geriye sayıyor ileriye değil" Haha!
Yani her şey sanırsın ileriye doğru gidiyor, evet öyle bunun aksini ben de iddaa etmiyorum, ama sonuç işte, bunu düşündüğümüz zaman ve ayrıca neden ve sonuç ilişkisini kurduğumuz zaman ben mantığımı anlattığım şekilde kullanıyorum. İstediğim için değil, bildiğim içinde değil, bu benim teorem. Aslında bu konuda kendi içimde yaptığım hesaplar çok fazla sayıda. En güzeli şu oldu benim için. Fiziksen zerre anlamam. Ama bu konular daha çok Fiziği ve bilimi ilgilendiriyor, o yüzden önce saçma sapan gibi düşündüğüm çoğu konuyu bir şekilde erişip doğruladığım olmuştur inan bana. Sadece bilgisayar konusu değil, evet bu çok uçuk bir konu, ve sonuç olarak kanıtlanması imkansız, ancak teori olarak kalır, sonuçta her şey yok olduğu zaman kanıtlanacak bir olguda olamaz. Lakin evrenin tekrar tekrar kendini var ettiği konusund çok mantık var. En basiti içinde bulunduğumuz doğa bile bunu yapıyor, dünya zarar gördüğü halde, ki bunu kendi kendine yapan bir ekolojik sistemi olsa bile, bir yerde son verdiği şey için başka yerde başka bir güzellik doğuruyor. Yani sonuç olarak evren yapısıda kesinlikle bana göre her evrede kendini geliştiriyor. İnsan dediğin nedir ki hehe
NOT: Evrenin evreleri konusunda özellikle Simya ile ilgilenen büyücülerle ilgiliyimdir, ama bu konu benim için hassastır. Her yerde konuşmaktan çekiniyorum. Geçmişte Simyacı olan ve günümüzde bilim insanı olarak rol değiştiren modern insanlar hakkında da ilgiliyim, ama daha çok işin mistik ve daha doğal eski zamanları daha çok ilgimi çekiyor. Bu yüzden evrenin eninde sonunda ilk şeklinde geri dönüş yapacağını söylemek istedim, evre evre ilerledikten sonra, ve bu evrelerin her birinde aynı döngüleri kendine yaratarak. Her bir evrenin sonucu ve başlangıcı konusu var demek istedim.