Anakart değişimi sonrası ne zaman Windows 11 tekrar etkinleştirme ister?

Çok eskiden bir şekilde Windowsu etkinleştirdim ve o günden beri asla bana bir sorun çıkarmadı anakart değişirse gider muhtemelen.
Sanırsam mantık.
Retailde anahtar anakarta bağlanıyor, anakart dışında değişiklik sorun olmuyor.

Oemde ise anahtar anakarta gömülü geliyor ve parça değişikliği olduğunda o tamamen geçersiz oluyor.

Ben kaynak gösteriyorum, sen programın tanıtımını yapıyorsun. KMS ile MAS aynı mantık, sahte sunucu ile sistemi kandırıyor işte. Bana de ki, "Bu program Microsoft'un sistemini kırıyor ve key genarate edip gömüyor, kanıtı da aha bu." tamam diyeceğim.

Gerekli bilgilendirmeyi yaptık ama dinleyen yok ne fayda.

Son düzenleme:
Sahte sunucu değil aslında, Microsoft'un sunucularını kandırıyor. Önceden sanki Windows 7'den yükseltme yapılıyormuş gibi gösterilerek geçerli dijital lisans tanımlanabiliyordu. 2023 Eylül ayında Windows 7/8/8.1 anahtarları ile Windows 10/11 artık etkinleştirilemez hale gelince bu yöntem kapandı ve Microsoft'un sunucuları bu şekildeki lisans taleplerini reddetmeye başladı. Tam o dönemde (26 Eylül - 1 Ekim 2023) HWID aktivasyonu denerseniz hata alırdınız.

Daha sonra HWID aktivasyon için yeni bir yöntem keşfedildi. Bu yöntem ile Microsoft'un sunucularına geçerli bir lisans ile etkinleştirilmiş bir Windows'un kurulum ID'si gönderiliyor ve Microsoft'un sunucuları bunu kabul edip dijital lisans tanımlıyor.

Eğer MAS'a hiç güvenmiyorsanız manuel olarak HWID aktivasyon da yapabilirsiniz, aynı kapıya çıkıyor:

Zaten senin raporun gerekli açıklama yaptığım için red edilmiş. Anlamayan sensin. Microsoft takmıyor kullanıcıların korsan olarak orijinal etkinleştirmesini.
Kms etkinleştirme Microsoftun yaptığı https://learn.microsoft.com/en-us/w...ver2025,windows1110ltsc,version1803,windows81 kms protokolünü kullanır ve kms sunucusu bağlantısı kopar ise 180 günlük etkinleştirme sonrası lisansı iptal eder.

Üstüne alma, açıklamayı yapan benim, sen değilsin. Korsan etkinleştirmeyi orijinal olarak savunan sensin. Raporun red yemesi ayrı bir görmezlik zaten. Apaçık korsan konusu var, rapor red yiyor, şaka gibi. Bu konunun cevabı bellidir, aksini iddia etmek istiyorsanız buyrun devam edin. Diyeceklerim bu kadar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…