Anakart değişimi yapılan telefonda birebir değişim hakkı var mı?

Crestfallen 72

Başarılı
Herkese merhaba,

Kasım ayında Xiaomi 15T Pro alan bir arkadaşımın telefonu geçtiğimiz günlerde aniden bozuldu.

Yetkili servis arıza tespiti sonucunda anakart değişimi yaptı ve cihazın şu an çalıştığını söyleyerek teslim edebileceklerini belirtti.
Telefonu Kasım 2025'te almıştı. Anakart değişimi telefonun değerini etkilemesi nedeniyle satıcıdan veya Xiaomi Türkiye'den birebir değişim talep etme hakkı var mı?

Tüketici Hakem Heyeti'ne başvursa değişim kararı çıkar mı?

Tamirden sonra iade veya değişim hakkınız bulunuyor evet.

Eğer kabul etmezseniz, ayıpsız misliyle değişim hakkı bulunuyor.

Telefonu teslim almasın sıkıntı çıkartırlar kabul etti falan diye.

THH'ye başvurmasına gerek yok, ben bunu kabul etmiyorum; değişim talep ediyorum dese yeterli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt olarak iletsin ben ayıpsız misliyle değişim talep ediyorum 6502 sayılı Kanun'un 11. maddesine göre diye.

Direkt olarak iletsin ben ayıpsız misliyle değişim talep ediyorum 6502 sayılı Kanun'un 11. maddesine göre diye.

THH'ye başvurmasına gerek yok, ben bunu kabul etmiyorum; değişim talep ediyorum dese yeterli.

Peki kabul etmezlerse ne yapmalı? Telefonu teslim almaması sorun yaratmaz mı? Müşteri hizmetleri ile görüştü onlar anakart değişimi yaptık başka işlem yapamazsınız diyor. Almaya gittiğinde muhtemelen yine ısrar edecekler.

Kabul etmezseler işte o zaman THH'ye başvuracaksınız. Zorla teslim aldırmaya çalışacaklar zaten bir nevi tuzak. Asıl alması tamiri onayladı anlamında görülüp aradan sıyrılabilirler kolayca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…