Anakart DRAM ve CPU ışığı sönmüyor

togiee

Uzman
MSI Pro B650-S Wi-Fi kırmızı CPU, sarı DRAM ışığı yanma sorunu

Daha önce böyle bir konu açmıştım. Konuya güncelleme yaptım ama mesajları birleştirdi ve güncellenmedi.

Aynı sorun yeni anakart ile de devam ediyor. 3-5 denemede açılmalara inmişti 1.5 aydır ve masraf yapmak istemedim, gittiği yere kadar deyip. 2 gün önce yeni anakart aldım ve bugün kurdum, yine aynı. 5, 10, 15, 20 denemede açılıyor. Yeni bir sorun çıktı, ekran kartı ile hiç açılmıyor artık hem yeni hem eski anakartta. Beyaz VGA ışığı sabit kalıyor ve görüntü yok. Şu an sadece Ryzen 7600 ile açabiliyorum. Sorun PSU'mu işlemci mi? Ekran kartını başlatamaması PSU diye düşündürüyor ama?

Ryzen 5 7600. Patriot CL30 2X16 32 GB. RTX 5070. MSI MAG A650BN. Kioxia Exceria G2 1 TB. 1 SATA SSD ve HDD. Eski anakart: B650s wi-fi. Yeni anakart: b850m-k. 5070'i kutudan çıkan 2x8 pin to 12vhpwr kablosu ile kullanıyorum.

Ryzen 5 7600. Patriot CL30 2X16 32 GB. RTX 5070. MSI MAG A650BN. Kioxia Exceria G2 1 TB. 1 SATA SSD ve HDD. Eski anakart: B650s wi-fi. Yeni anakart: b850m-k. 5070'i kutudan çıkan 2x8 pin to 12vhpwr kablosu ile kullanıyorum.
Dönüştürücü ile kullanmak pek sağlıklı değil ekran kartını. OCCT indirip PSU testi yapar mısınız? Muhtemelen sorun orada.

Bir sorun çıkmadı. Şu an sadece işlemci var ekran kartı yok. PSU pek zorlanmıyor bence?

30 dakika da CPU + RAM testi yaptım yine bir sorun çıkmadı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-06-17 040302.webp
    856,7 KB · Görüntüleme: 10
  • Ekran görüntüsü 2026-06-17 044424.webp
    728,4 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Bir sorun çıkmadı. Şu an sadece işlemci var ekran kartı yok. PSU pek zorlanmıyor bence?

30 dakika da CPU + RAM testi yaptım yine bir sorun çıkmadı.

Ekran kartı kaynaklı sorun olabilir. Kartın slota tam oturduğundan emin olun, ayrıca içinden çıkan dönüştürücü yerine 12VHPWR tekli kablo ile güç vermeyi deneyin. PSU desteği yoksa da dönüştürücü ile mecburen kullanacaksınız. Bu kablonun düzgün takıldığından ve tam oturduğundan emin olunması gerekiyor. Dönüştürücü ile kullanırken de PCIe güç kablosu 2x8 daisy chain şeklinde bağlamayın. 2 ayrı 8 pin olacak, tek kablodan 2x8 pin çoklanmış olmasın. Ona dikkat edin, montaj hatası olabilir ya da kart arızaya düşmüş olabilir. Ekran kartı takılıyken görüntüyü anakarttan alın, HDMI kabloyu anakart arka çıkışa takın. Ekran kartından görüntü almayın, sonrasında OCCT Power başlatın. Montaj için dediğim kısımlara dikkat edin, tek kablodan 2x8 pin takmayacaksınız dönüştürücüye. 2 ayrı 8 pin güç kablosu olacak ya da tek kablo 12VHPWR bağlayacaksınız PSU desteği varsa.

Bu alt kısım montajda kullanılmayacak. 2 ayrı 8 pin bağlayın, daisy chain olmasın. Görüntüyü anakart HDMI çıkışından alıp OCCT Power başlatın ekran kartı takılıyken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…