Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bugün yeni sistem aldım arkadaşlar. Her şeyi güncelledim ardından ilk oyunumu yükledim Marvel Rivals 10 dk oynadıktan sonra maç ortasında fare tak diye gitti. Her neyse anakarttan çıkarıp kasanın USB'lerine takınca çalışıyor ama RGB'si yanmıyor ne yaptıysam da yanmadı. Klavye ve hoparlör de arka girişlere bağlı onlarda sıkıntı yok hatta klavye ile fare yi değiştim yine aynı. Sorun neyde olabilir?

Mouse 7-8 ay kullandım önceden Razer DeathAdder Essential.

Bugün yeni sistem aldım arkadaşlar. Her şeyi güncelledim ardından ilk oyunumu yükledim Marvel Rivals 10 dk oynadıktan sonra maç ortasında fare tak diye gitti. Her neyse anakarttan çıkarıp kasanın USB'lerine takınca çalışıyor ama RGB'si yanmıyor ne yaptıysam da yanmadı. Klavye ve hoparlör de arka girişlere bağlı onlarda sıkıntı yok hatta klavye ile fare yi değiştim yine aynı. Sorun neyde olabilir?

Mouse 7-8 ay kullandım önceden Razer DeathAdder Essential.
Sorununuzla ilgili adım adım çözüm önerileri:

1. USB Bağlantılarını Kontrol Et:
- Anakart üzerindeki USB portlarının düzgün çalıştığından emin olun. Farklı portlarda deneme yapın.
- Kasa üzerindeki USB portlarının çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

2. Güç Kaynağını Kontrol Et:
- RGB aydınlatması için yeterli güç alındığından emin olun. Güç kaynak ayarlarını ve bağlantılarını kontrol edin.

3. Sürücü Güncellemelerini Kontrol Et:
- Razer'ın resmi web sitesinden mouse'unuz için en son sürücüleri indirin ve yükleyin.
- USB denetleyici sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.

4. RGB Ayarlarını Kontrol Et:
- Razer Synapse yazılımını açarak RGB ayarlarını kontrol edin. RGB'nin açık olup olmadığını kontrol edin.
- Yazılım aracılığıyla RGB ayarlarını varsayılan ayarlara döndürmeyi deneyin.

5. Fareyi Diğer Bir Cihazda Deneme:
- Mouse'unuzu başka bir bilgisayarda veya cihazda deneyin. Böylece mouse'unuzun fiziksel olarak çalışıp çalışmadığını test etmiş olursunuz.

6. BIOS Güncellemesi:
- Anakartın BIOS'unu kontrol edin ve güncelleyip güncelleyemeyeceğinizi öğrenin. Yeni sistemlerde bu geçerli olabilir.

7. Fiziksel Hasar Kontrolü:
- Mouse kablosunu ve konektörünü kontrol edin. Farklı bir kablo veya adaptör deneyerek sorunu izole etmeye çalışın.

8. Destek Alın:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Razer müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek sorun hakkında yardım isteyin.

Bu adımları deneyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz.

Sorununuzla ilgili adım adım çözüm önerileri:

1. USB bağlantılarını kontrol et:
- Anakart üzerindeki USB portlarının düzgün çalıştığından emin olun. Farklı portlarda deneme yapın.
- Kasa üzerindeki USB portlarının çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

2. güç kaynağını kontrol et:
- RGB aydınlatması için yeterli güç alındığından emin olun. Güç kaynak ayarlarını ve bağlantılarını kontrol edin.

3. sürücü güncellemelerini kontrol et:
- Razer'ın resmi web sitesinden Mouse'unuz için en son sürücüleri indirin ve yükleyin.
- USB denetleyici sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.

4. RGB ayarlarını kontrol et:
- Razer Synapse yazılımını açarak RGB ayarlarını kontrol edin. RGB'nin açık olup olmadığını kontrol edin.
- Yazılım aracılığıyla RGB ayarlarını varsayılan ayarlara döndürmeyi deneyin.

5. fareyi diğer bir cihazda deneme:
- Mouse'unuzu başka bir bilgisayarda veya cihazda deneyin. Böylece mouse'unuzun fiziksel olarak çalışıp çalışmadığını test etmiş olursunuz.

6. BIOS güncellemesi:
- Anakartın BIOS'unu kontrol edin ve güncelleyip güncelleyemeyeceğinizi öğrenin. Yeni sistemlerde bu geçerli olabilir.

7. fiziksel hasar kontrolü:
- Mouse kablosunu ve konektörünü kontrol edin. Farklı bir kablo veya adaptör deneyerek sorunu izole etmeye çalışın.

8. destek alın:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Razer müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek sorun hakkında yardım isteyin.

Bu adımları deneyerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz.

Sorun mousedu değiştirdim düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör: