Arkadaki fan kontrolcusunde bir adet SATA çıkışı var 6 kablonun fanı ve LED oraya bağlı.

Fakat ilk önce hepinizin dediği gibi işlemciyi falan takayım sonra baştan başlarım kabloları takmaya.

Birkaç sistem toplama videosu da izleyebilirsiniz. Ben zamanında bu şekilde öğrendim sistem toplamayı.

Arkadaki fan kontrolcusunde bir adet SATA çıkışı var 6 kablonun fanı ve LED oraya bağlı.

Fakat ilk önce hepinizin dediği gibi işlemciyi felan takayım sonra baştan başlarım kabloları takmaya.

Siz kalan bileşenleri tamamlayın, yükseltme vidalarını takıp anakartı tam monte edin, daha sonra yardımcı olalım, konu çok uzadı zaten 😂

Yükseltme vidalarını taktım fakat 2 yuva yine boşta kalıyor bir sıkıntı olur mu?
Hangi yuvalar olduğuna bağlı ama hepsini takman en iyisi olur. Kasanın yanında fazlasıyla yükseltme vidası gelmiş olması lazım. Özellikle sağ taraftaki vidalar önemli, 24 pin bağlantısını takarken ve sökerken anakartı kırma ihtimalin dahi var o vidalar olmadan.

Hangi yuvalar olduğuna bağlı ama hepsini takman en iyisi olur. Kasanın yanında fazlasıyla yükseltme vidası gelmiş olması lazım. Özellikle sağ taraftaki vidalar önemli, 24 pin bağlantısını takarken ve sökerken anakartı kırma ihtimalin dahi var o vidalar olmadan.

Hocam yükseltme vidası var fakat anakarta denk gelen delik yok. En üst sağ tarafta bir delik var tutmuyor, en sağ alttaki tarafta ise direkt hiç delik yok.

Hocam yükseltme vidası var fakat anakarta denk gelen delik yok. En üst sağ tarafta bir delik var tutmuyor, en sağ alttaki tarafta ise direkt hiç delik yok.
mATX vida delikleri standarttır, deliklerin attığım görseldeki işaretlediğim sağ alttaki 2 vida deliğiyle aynı hizada olması lazım.

1757014976601.webp