hazernag

Yetkin
Birçoğunuz biliyordur ki artık çoğu yeni nesil oyun özellikle hile tespiti için anakarta yetki istiyor ve bir şeyler yapıyor. Ben de özel Client ile girilen bir Minecraft sunucusunda oynuyordum fakat biraz araştırmam üzerine bu sunucunun güvenilmez olduğuna karar verdim. Yeni bir anakart almak istemiyorum çünkü çok pahalılar. Bilgisayara format atmak da sadece diskteki verileri sıfırlıyor. Anakartı nasıl sıfırlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı sıfırlamanın yolu Clear CMOS dediğimiz işlemdir, yani BIOS sıfırlama. Ama girdiğin oyun anakartının seri numarasını değiştirmeni gerektirecek kadar önemliyse(!) BIOS'unu modifiye edip seri numarasını değiştirmeyi deneyebilirsin.

Kolay gelsin diyorum :thumbsup:

Anakartı sıfırlamanın yolu clear CMOS dediğimiz işlemdir, yani BIOS sıfırlama. Ama girdiğin oyun anakartının seri numarasını değiştirmeni gerektirecek kadar önemliyse(!) BIOS'unu modifiye edip seri numarasını değiştirmeyi deneyebilirsin.

Brick olma olasılığı da var, Valorant için gereksiz işlemler. Bir arkadaş HWID ban yüzünden B450M Tomahawk Max'ı B450 Pro'ya döndürmüştü, yardım istiyordu :)

Birçoğunuz biliyordur ki artık çoğu yeni nesil oyun özellikle hile tespiti için anakarta yetki istiyor ve bir şeyler yapıyor. Ben de özel Client ile girilen bir Minecraft sunucusunda oynuyordum fakat biraz araştırmam üzerine bu sunucunun güvenilmez olduğuna karar verdim. Yeni bir anakart almak istemiyorum çünkü çok pahalılar. Bilgisayara format atmak da sadece diskteki verileri sıfırlıyor. Anakartı nasıl sıfırlayabilirim?
Anakarta bir şey yapabilme ihtimali yok. SMBIOS, ACPI gibi değerlerini görüp HWID oluşturuyor. Bu da gelecekte alacağın hile yasaklanmasında sistemini tümden yasaklayabilmesine olanak tanıyor.

Anakartı sıfırlamanın yolu Clear CMOS dediğimiz işlemdir, yani BIOS sıfırlama. Ama girdiğin oyun anakartının seri numarasını değiştirmeni gerektirecek kadar önemliyse(!) BIOS'unu modifiye edip seri numarasını değiştirmeyi deneyebilirsin.

2014 yılından beridir aktif olan girdiğim minecraft sunucusu 2.5 milyon kullanıcısının e-posta ve şifresini içeren verilerini açığa çıkarınca maalesef bu kadar kafaya takıyorum.

Anakarta yetkiden kastınız ne ve ne yetkisi istiyor? Böyle bir durum olduğunu düşünmüyorum, TPM 2.0 gereksinimlerinden vs. bahsediyorsanız onların bir alakası yok ve sırf bunun için CMOS sıfırlamaya da gerek yok.
Bahsettiğim sunucunun uzun bir süredir mining virüsü yaptığı hakkında dedi kodular çıkıyordu. Zamanında siber ortam üzerinde bir çok (cidden hafife alınacak şeyler değil) yasa dışı işler ile uğraşan bir yazılımcıyı bile işe almışlardı. Sunucu sahiplerinin tanıdıklarıyla konuştuğumda anakart'a kayıt yaptıklarından v.b bahsetmişti kanıtlarıyla beraber fakat fotoğraflardan da söylediklerinden de hiç bir şey anlamamıştım. Önceden de zaten bazı oyunların anakart üzerinde kayıtlar yaptığını biliyordum fakat uygulamaların anakart'a kendini kaydedip sistem hakkında bilgi toplayabilecek veya sisteme zarar verebilecek içerikleri kaydedebilme imkanları var mı bilmiyorum.

Yukarıya yazdım