Merhaba bilgisayarımdan son günlerde sürekli gelen bir cızırtı dikkatimi çekmeye başladı. Bilgisayar açılır açılmaz başlıyor, kapanana kadar devam ediyor. Belki daha önceden de geliyordur bu ses ama kulaklık kullandığım için dikkatimi yeni çekti. Ekran kartından şüphelendim, onu çıkarıp denedim, ses yine devam ediyor. PSU'dan şüphelendim ama anakartta işlemci tarafına yaklaştıkça ses daha çok artıyor. BIOS'tan C state ayarını kapattım ama ses ufaktan yine geliyor gibi.
Sesin videosu şu şekilde: Cızırtı sesi (Video çekilirken ekran kartı sistemde takılı değildi)
Anakarttan kapattığım state ayarı da burası: Anakart C state Ayarım
Sorum şu, sistemin garantisi bitti. Coil Whine'ın zararsız olduğunu, performansa bir etkisi olmadığını biliyorum. Ama ilk defa karşılaştım, fikrinizi almak istedim. @Recep Baltaş
Sistemim: Intel Core i5 12400F işlemci
ASUS ROG Strix RX 6750 XT ekran kartı
ASUS Prime H610M-R D4 anakart
Sesin videosu şu şekilde: Cızırtı sesi (Video çekilirken ekran kartı sistemde takılı değildi)
Anakarttan kapattığım state ayarı da burası: Anakart C state Ayarım
Sorum şu, sistemin garantisi bitti. Coil Whine'ın zararsız olduğunu, performansa bir etkisi olmadığını biliyorum. Ama ilk defa karşılaştım, fikrinizi almak istedim. @Recep Baltaş
Sistemim: Intel Core i5 12400F işlemci
ASUS ROG Strix RX 6750 XT ekran kartı
ASUS Prime H610M-R D4 anakart
Son düzenleme: