Anakart ve işlemci upgrade sonrası çökme sorunları

mythsword

Uzman
Arkadaşlar merhaba, önce sorunlar başlamadan önceki sistemimi atayım.

• Core Ultra 5 225F
  • ASUS Prime H810M-CSM
  • RX 7900GRE
  • 2x16 6000 MHz CL36 Corsair RAM
Ben bu sistemimi ASUS Prime A620M-E-CSM ve Ryzen 5 7500X3D yükseltmiştim, RAM aynıydı. Ama EXPO açıp 6000MHz sabitlediğimde sistem sürekli çöküyordu, sadece oyunlarda değil gündelik kullanımda da. EXPO kapatıp 5200MHz çektiğimde hemen hemen sorun yoktu. Memtest5 ile testlerimde de sistem yeniden başlıyordu genelde 6000 aldığımda. Sonrasında ben anakartı iade edip ASUS Prime B650M-K anakarta geçtim, EXPO açtığımda yine sistem freeze yiyor ve reset atıyordu. Ben de dün EXPO2 açmıştım ve herhangi bir sorun yaşamamıştım ancak bugün tekrardan freeze yemeye başladım. Ne yapmalıyım, yardımcı olabilir misiniz lütfen?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam çok bilgim yok RAM'ler hakkında ama Micron başımıza bela sanırım.

Hocam çok bilgim yok RAM'ler hakkında ama Micron başımıza bela sanırım.

FACEIT silin, bu yazılımdan A2-B2 iletin alt kısımdan seçip. Sonrasında Tools kısmından DIMM telemetrisi iletin. BIOS güncel mi? @mythsword

İfadeler: X99

BIOS güncel hocam, FACEIT yüklemedim hiçbir şekilde, temiz formatta atmıştım. ZenTimings kuruyorum hemen, teşekkürler. Şu anda EXPO II 5600 çalışıyorlar. Bu arada eski haline, yani 6000 alabilirim. Testi yapmadan önce isterseniz?

R5 7500X3D, sizdeki Micron problemi haricinde de bence problematik bir işlemci. Yetersiz silikonların tıkıştırıldığı bir işlemci. Tek artısı X3D, başka bir esprisi yok. Bellek kontrolcü limiti 5200 MT/s zaten AMD'ye göre Ryzen 7000 ailesinde. 5600 MT/s açabileceğini düşünüyorum yine de, manuel ayarlanması lazım.

Hocam, aslında 5200 MHz sıfır sorun çalışmıştı. FPS farkı çok olmaz diyorsanız 5200 alabilirim ya da biraz risk alıp 5600'de durabilir, bir süre sorun çıkıyor mu gözlemlerim?

Hocam, aslında 5200 MHz sıfır sorun çalışmıştı. FPS farkı çok olmaz diyorsanız 5200 alabilirim ya da biraz risk alıp 5600'de durabilir, bir süre sorun çıkıyor mu gözlemlerim?

X3D olduğundan EXPO kapalı olsa dahi fark az olur, %1 ve %0.1 farkı var. Averaj FPS farkı da var ama X3D tolere ediyor onu, 6000 MT/s kullanamayabilirsin. ZenTimings A1-B1 ve DIMM telemetrisi iletin, oradan belli olur.

Hocam buradan ne yapmam gerekiyor, ilk defa kullanıyorum yazılımı.

Hocam buradan ne yapmam gerekiyor ilk defa kullanıyorum yazılımı.

Bu da B1 seçeneği.

Dosya Ekleri

• 1781465891428.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 14
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…