Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ThePrestige 4

Becerikli
CPU'yu monte ederken biraz uğraştım. Thermalright'ın güçlendirme kitini almıştım, ya anakartı bozdum ya da işlemciyi. Nasıl anlayabilirim? Yardımcı olur musunuz? @Ayhan Dönmez

OCCT'de bir anda voltaj düşüyor, 0.050'yi gördüm.

Cinebench R26 çalışmıyor.

17856025133252826847229969450892.webp

Çözüm
Uzman değilim, ilk sistemim. Vidaların ayarını anlayamıyorum, çok mu sıktım, az mı falan?

Muhtemelen çerçeve çok sıktın, çapraz sıkılması lazım 2-3 tur halinde ve dönmediği yerde bırakılmalı. Kule tipi ya da AIO aynı şekilde, gereksiz sıktığın vakit birçok sorun yapar ama parça zararı konusunda için rahat olsun. O derece abandığını düşünmüyorum. Bu işlemler esnasında dikkatli olmakta fayda var.
Occt denicem bi bakalım inşallah halloldu

gpu 300 w çekerdi normalde şuan 166 da kaldı ve işlemcim normalde 4.7 civarı takılırdı şuan 4.3. Cmos sonrası bios reset yiyor mu?

Hocam ne oldu arkadaşın işlemcisi veya anakartı bozuk muymuş? Çözüldü diyorda.

Contact frame kaynaklı sorun yaşamış. İşlemci için takılan aparat, bu aparatın kullanımı çok uygun değil, özellikle B840 gibi bir anakartta takılmasına gerek yok, sistem toplama videolarında görürseniz uzak durun, herkes kendisi takamaz bu aparatı.

Ekran görüntüsü 2026-08-01 184135.webp

Contact frame kaynaklı sorun yaşamış. İşlemci için takılan aparat, bu aparatın kullanımı çok uygun değil, özellikle B840 gibi bir anakartta takılmasına gerek yok, sistem toplama videolarında görürseniz uzak durun, herkes kendisi takamaz bu aparatı.

Eki Görüntüle 270546
Hocam ben de sistemi yenilerken sıvı soğutucuyu işlemci üstüne bayağı sıkı montelemiştim LCD ekranı düşmesin diye.

Şimdi görünce içime bir kurt düşmedi değil. Çok sıktığım için.

PC’de bir problem yok ama ileride fazla baskıdan dolayı sürece bağlı olarak işlemcinin pinleri kırılabilir ya da zarar görebilir mi?
AM4 sistem kullanıyorum.
Bahsettiğim AIO: Asus Rog Ryujin 3 240mm

Son düzenleme: