Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ben anakarttan hiç anlamam. Örneğin bu hazır kasalarda kullanılan 2 tane meşhur kart var. Biri A520 mesela. Hazır kasalarda olmasa kimse kullanmaz herhalde millette önermiyor zaten. Bu anakart neden kötü ve bir anakartın iyi olduğunu nasıl anlarız?

Çözüm
A520, anakart değil o yonga seti. Anakartın iyi olduğu ile ilgili VRM soğutması, RAM/OC desteği, uyumluluk, driverlar vb. faktörlere bakılabilir.
Ben anakarttan hiç anlamam. Örneğin bu hazır kasalarda kullanılan 2 tane meşhur kart var. Biri A520 mesela. Hazır kasalarda olmasa kimse kullanmaz herhalde millette önermiyor zaten. Bu anakart neden kötü ve bir anakartın iyi olduğunu nasıl anlarız?

Çipsetinden anlarsın ama en iyisi ile en kötüsü arasında çok fark yok. Genişletme yuvasına bak. Yuva sayısı çok olanda iyidir. 4 RAM slotu olur. Daha çok SSD vs takarsın.

Artı -2 Eksi
Benim kullandığım Asus Prime B650-M A Wifi mesela ortalama bir kart. Anakarta ekran kartı ve işlemciyi yükseltmek için çok önem veremedim maalesef. Hazır sistemlerde dikkat etmek lazım...