Detaylar
Kim cevapladı?VENGEANCE ANGEL
Üstün
Var. Liste dışına çıkmamak en iyisi.QVL uyumluluk listesi değil biliyorum fakat sorun yaşama ihtimalim var mı yine de? Sistemim AM5.
EXPO uyumlu olan RAM'lere bakmak lazım. Ya hiç çalışmıyorlar, ya da stabil çalışmıyorlar.
Var.
EXPO uyumlu olan RAM'lere bakmak lazım. Ya hiç çalışmıyorlar, ya da stabil çalışmıyorlar.
Hocam EXPO olmayan RAM almam zaten fakat EXPO olduğu halde QVL listesinde yoksa yine de çalışmama ihtimali var mı peki?
Son düzenleyen: Moderatör:
VENGEANCE ANGEL
Üstün
Evet var.Hocam EXPO olmayan RAM almam zaten fakat EXPO olduğu halde QVL listesinde yoksa yine de çalışmama ihtimali var mı peki?
Hocam çok teşekkür ederim öncelikle. Bu arada sizi profil fotoğrafınızdan tanıdım. Bir konumda yardımınız dokunmuştu ve sorunum çözülmüştü. Sizi burda görmüşken bir sorum daha olacak fakat bu konu dışı olacak. Fikrinizi merak ettim.
2 anakart arasında kaldım. Linklerini atmayacam konu uzamasın diye. En önemli farkları, birinde Q-CODE hata ledi var. Diğerinde yok.
Son zamanlarda bu Q-CODE özelliğine aşırı taktım kafayı. Çünkü 3 senedir sistemimde sorun yaşıyorum ve hangi parçada sorun olduğunu bulacam diye çok sıkıntı çektiğim dönemler oldu. Bu Q-CODE hata ledini bilirsiniz. Üst seviye anakartların sağ üst köşesinde dijital bir led. Sizce bu led sayesinde sorunların tespitini yapmak daha mı kolay ? Bu iki anakart arasında 4 bin TL fark var. Sizce 4 bin TL daha verip Q-CODE olan anakartı alırsam ileride sorun yaşadığımda arıza tespiti yapmak daha mı kolay olur ? Detaylıca açıklarsanız çok sevinirim hocam. Teşekkür ederim şimdiden.
VENGEANCE ANGEL
Üstün
Ben de sana RAM konusunda yaşadığım sıkıntıyı anlatan konuyu paylaşayım.Hocam çok teşekkür ederim öncelikle. Bu arada sizi profil fotoğrafınızdan tanıdım. Bir konumda yardımınız dokunmuştu ve sorunum çözülmüştü. Sizi burda görmüşken bir sorum daha olacak fakat bu konu dışı olacak. Fikrinizi merak ettim.
2 anakart arasında kaldım. Linklerini atmayacam konu uzamasın diye. En önemli farkları, birinde Q-CODE hata ledi var. Diğerinde yok.
Son zamanlarda bu Q-CODE özelliğine aşırı taktım kafayı. Çünkü 3 senedir sistemimde sorun yaşıyorum ve hangi parçada sorun olduğunu bulacam diye çok sıkıntı çektiğim dönemler oldu. Bu Q-CODE hata ledini bilirsiniz. Üst seviye anakartların sağ üst köşesinde dijital bir led. Sizce bu led sayesinde sorunların tespitini yapmak daha mı kolay ? Bu iki anakart arasında 4 bin TL fark var. Sizce 4 bin TL daha verip Q-CODE olan anakartı alırsam ileride sorun yaşadığımda arıza tespiti yapmak daha mı kolay olur ? Detaylıca açıklarsanız çok sevinirim hocam. Teşekkür ederim şimdiden.
Hocalarım, herkese iyi akşamlar.
Bugün elime i7-7700K geçti, sahibi işlemcisinin çalıştığını, yaklaşık 1-2 sene boşta durduğunu söyledi. Ben de sistemime yükseltme yapmak için talip oldum.
İşlemciyi anakartıma taktığım zaman Corsair Vengeance LPX 2x16 GB kit RAM'lerimin hiçbiriyle boot edemiyor, DRAM LED sabit yanıyor. GSkill Ripjaws 1x8 GB RAM takınca boot ediyor. Anakartımda 4 tane yuva var, hepsinde teker teker denedim, Corsair RAM'lerle boot edemiyor. Gskill'le ediyor.
Bunun sebebi nedir? İşlemci arızası mıdır yoksa işlemci RAM mi seçiyor?
Edit: i7-7700K ile Corsair Vengeance LPX...
Bugün elime i7-7700K geçti, sahibi işlemcisinin çalıştığını, yaklaşık 1-2 sene boşta durduğunu söyledi. Ben de sistemime yükseltme yapmak için talip oldum.
İşlemciyi anakartıma taktığım zaman Corsair Vengeance LPX 2x16 GB kit RAM'lerimin hiçbiriyle boot edemiyor, DRAM LED sabit yanıyor. GSkill Ripjaws 1x8 GB RAM takınca boot ediyor. Anakartımda 4 tane yuva var, hepsinde teker teker denedim, Corsair RAM'lerle boot edemiyor. Gskill'le ediyor.
- VENGEANCE ANGEL
- dram i7-7700k led
- Forum: Teknik Destek
Q-CODE, EZ Debug LED gibi teknolojiler gerçekten nimet benim gözümde. Eğer bütçen elverişliyse tabi ki Q-CODE mevcut olan anakartı alman daha hoş olur. Oradaki her kodun bir anlamı var. Olası bir arıza durumunda, kullanım kılavuzundan karşılığına bakarsın sorunu tespit etmesi daha kolay olur. Aksi halde uğraşır durursun. Bende EZ Debug LED var mesela. Q-CODE olsa daha iyi olurdu tabi ama EZ Debug LED'de iş yapıyor.
Bunlar olmadan arıza tespiti yapmak elbette mümkün ama olsa daha kolay olur.
Ben de sana RAM konusunda yaşadığım sıkıntıyı anlatan konuyu paylaşayım.
Hocalarım, herkese iyi akşamlar.
- VENGEANCE ANGEL
- dram i7-7700k led
- Forum: Teknik Destek
Q-CODE, EZ Debug LED gibi teknolojiler gerçekten nimet benim gözümde. Eğer bütçen elverişliyse tabii ki Q-CODE mevcut olan anakartı alman daha hoş olur. Oradaki her kodun bir anlamı var. Olası bir arıza durumunda, kullanım kılavuzundan karşılığına bakarsın sorunu tespit etmesi daha kolay olur. Aksi halde uğraşır durursun. Bende EZ Debug LED var mesela. Q-CODE olsa daha iyi olurdu tabii ama EZ Debug LED'de iş yapıyor.
Bunlar olmadan arıza tespiti yapmak elbette mümkün ama olsa daha kolay olur.
Hocam konunuzu okudum, öncelikle geçmiş olsun. Umarım tekrardan bir sorun yaşamazsınız. Bayağı bir stres dolu zamanlar geçirmişsiniz belliki. Konuyu okurken bile oturduğum yerde gerildim. Sistemde bir arıza olup da sorunu bulamayacağım korkusu var çünkü bende.
Ayrıyeten Q-code bilgilendirmeniz için de çok teşekkür ederim. 4 bin TL daha verip Q-CODE olan anakartı alacağım o halde.
VENGEANCE ANGEL
Üstün
İşini bilen birisi, arızayı allem eder kallem eder bulur, buluşturur, ağzından girer burnundan çıkar. Bazen çok zorlayıcı oluyor sadece.Hocam konunuzu okudum, öncelikle geçmiş olsun. Umarım tekrardan bir sorun yaşamazsınız. Bayağı bir stres dolu zamanlar geçirmişsiniz belliki. Konuyu okurken bile oturduğum yerde gerildim. Sistemde bir arıza olup da sorunu bulamayacağım korkusu var çünkü bende.
Ayrıyeten Q-code bilgilendirmeniz için de çok teşekkür ederim. 4 bin TL daha verip Q-CODE olan anakartı alacağım o halde.
Bununla ilgili bende konu açmıştım. Hatta Recep Bey'de deneyimini paylaşmıştı. Oda sorun yaşamış RAM'ler ile. Mümkünse kontrol ederek almanız daha faydalı olabilir diye düşünüyorum. Bende RAM değişikliğinde, o şekilde yapacağım. Kit şeklinde alın tavsiyesi geldi AM5 için, ayrı ayrı almayın sorun çıkartabiliyor. 4800 MHz RAM'leri 6000'e çıkardığımda sistem sapıtıyor benim. Ben kit şeklinde almadım, listeye de bakmamıştım rastgele almıştım.
Dostlar selam. Önümüzdeki ay, muhtemelen RAM değişikliğine gideceğim. 32, 48, 64 GB üç varyant da olur. XPG Lancer Blade kullanıyorum, acemiliğe geldi toplarken RGB'li model almadım. Kasam ve içeriği siyah, beyaz RAM çok mu sırıtır? Biraz cıvıl cıvıl olsun istiyorum artık. Kit şeklinde alacağım, XPG'leri ayrı ayrı almıştım. Anakart modelim ASUS TUF gaming B650M-E Wi-Fi. Aklımda 1-2 tane model var aslında, görüşlerinizi bekliyorum. Önümüzdeki ay alacağım bir aksilik olmaz ise. Kasamın iç yapı resmini de ekledim, biraz da estetik bir şey bakıyorum açık konuşmak gerekirse. Ve AM5 sistemlerde...
deadfellow
Üstün
QVL listesinin hiçbir önemi yok insanlar neden bu listeyi baz alarak alışveriş yapıyorlar gerçekten anlamıyorum D:
Veya EXPO/XMP arasında da bir fark yok ikisi de SPD Profili sonuç olarak.
Veya EXPO/XMP arasında da bir fark yok ikisi de SPD Profili sonuç olarak.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-