Merhaba arkadaşlar. Yeni ekran kartı aldım kasama takarken RGB kontrol kablosunu anakartta doğru ekran kartında yanlış yere bağlamışkm ve kasayı başlattığımda kasanın ışıkları anlık yanıp söndü. Sonra kabloyu yanlış bağladığımı fark edip çıkardım ve bu sefer tekrar başlattığımda anakartım kırmızı ışık (CPU) yaktı ve dolayısıyla monitöre görüntü gelmedi ancak kasamda bütün ışıklar yanıyor fanlar dönüyor ekran kartının fanları dönüyor. Kısa devre yaptığını zannediyorum. Ne yapabilirim fikirlerinizi merak ediyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_7132.webp
    IMG_7132.webp
    321,2 KB · Görüntüleme: 212
  • IMG_7133.webp
    IMG_7133.webp
    652,5 KB · Görüntüleme: 156
Aynı durum bende de geçen gün oldu. Ama herhangi bir bağlantıyı ters yapmadan. Yeni ekran kartı aldım. Onu taktım PC çalıştırdım ve CPU kırmızı ışık yanmaya başladı. Sistemi 2 hafta önce yeni toplamıştım sorunsuz çalışıyordu. Sadece tek yaptığım eski kartı söküp yerine yenisini takmak odu. Yeni ekran kartını takınca CPU kırmızı ışık hatasında yapılması gereken her şeyi yaptım. Sonuç hala aynı. Sorun ne olabilir? (Yeni üyeyim başlık açmak nasıl oluyor bilmediğim için burdan yazdım)

Konu açmayı bulabildim:

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör: