Anayasa taslağının hazırlanması, meclise sunulması ve son olarak referanduma gidilmesi ne kadar sürer? Bu süreç uzadıkça halka yaranmak için maaş zamları, destekler verilmesi söz konusu olabilir mi?

Referanduma gidilirse halkın oylamasına sunuluyor. Eğer faiz artsaydı halka yüklenen mali hesap daha da yükselecekti. Yazıyı okumadınız mı?
Dediğiniz şey için referandumun hemen yapılması lazım. Zannediyorum daha anayasa çalışmalarına başlamadılar bile. Yani faizi es geçmenin nedeni bu olmaz. Yok dediğiniz gibiyse, yüksek ihtimal çalışmalar bitmeye yakındır ve yakında meclise gelecektir, göreceğiz o zaman.

Dediğiniz şey için referandumun hemen yapılması lazım. Zannediyorum daha anayasa çalışmalarına başlamadılar bile. Yani faizi es geçmenin nedeni bu olmaz. Yok dediğiniz gibiyse, yüksek ihtimal çalışmalar bitmeye yakındır ve yakında meclise gelecektir, göreceğiz o zaman.
Çalışmalar bitmiş bulunmakta hocam.
Anayasa taslağının hazırlanması, meclise sunulması ve son olarak referanduma gidilmesi ne kadar sürer? Bu süreç uzadıkça halka yaranmak için maaş zamları, destekler verilmesi söz konusu olabilir mi?
Muhtemelen halkın turizm gelirleriyle rahatladığı yaz aylarında yapacaklar.

Gerçekten mi? Yeni taslağı çok merak ediyorum. Sizin fikriniz mi yoksa kendileri mi açıkladılar bitti diye? Gündemi uzun zamandır takip edemedim.
İçeriden öyle bilgiler geliyor ki zaten mantıksal olarak baktığımızda referandumu, ekonominin biraz da olsa rahatladığı dönemlere yani kasaya turizm gelirleriyle dövizin girdiği aylara yetiştirmeleri lazım. Bu nedenle, çalışmaların bitti denmesi çok da anormal değil.

İçeriden öyle bilgiler geliyor ki zaten mantıksal olarak baktığımızda referandumu, ekonominin biraz da olsa rahatladığı dönemlere yani kasaya turizm gelirleriyle dövizin girdiği aylara yetiştirmeleri lazım. Bu nedenle, çalışmaların bitti denmesi çok da anormal değil.
Tabii olarak öyle. 1-2 aya çoğu şey belli olur.

@Umut000 komik olan ne?

Son düzenleme:
Anayasa değişiminin olayı ne? Son 1 sene içerisinde zırt pırt bu konu ile ilgili haberleri göz önüne medya aracılığı ile getirmeye başladılar.

Şahsen iktidar ve muhalefete güvenmiyorum, neden anayasayı değiştirmeye bu kadar hevesliler?

Anayasa değişiminin olayı ne? Son 1 sene içerisinde zırt pırt bu konu ile ilgili haberleri göz önüne medya aracılığı ile getirmeye başladılar.

Şahsen iktidar ve muhalefete güvenmiyorum, neden anayasayı değiştirmeye bu kadar hevesliler?
İktidar laiklik istemiyor. Muhalefet de anayasa değişikliğine "Sıcak bakmıyoruz." dediyse bile yeni anayasa ile Kürtlere eşitlik yerine 'ayrıcalık' vermeye içten içe niyetli.

20 bin aşağısına düzgün takım yok çok yardımcı oldu kravat iğnesi devletten.
Türkiye'de neredeyse 3 milyon 500 bin memur var. Hepsine 868 TL destek verileceğini söylemiş. Bu 3 milyar 38 milyon TL demek. Dolara çevirirsek yaklaşık 93,5 milyon dolar ediyor. Madem ki dağıtacak 93,5 milyon doların var, neden deprem bölgelerine ev yapmaları için inşaat şirketlerine yönelik teşvik paketi hazırlamıyorsun? Oralardaki insanlar harap olmuş durumda.

Hadi tüm bunları geçtim. Önceki yorumumda dediğim gibi; "Daraltıcı para politikası uygulayacağız" diyen birisi, böyle para dağıtmaz. Aksine piyasada dolaşan parayı toplamaya çalışır ki arzı düşürsün. Onun da bir yolu; yukarıda söylediğim teşvik paketleriyle ülke içindeki bulunan şirketleri yatırım yapmaya itmektir.

Sonuç olarak, birimsel olarak bir şey almaya yetmeyecek kadar olsa da bu yardım yapılmamalıydı çünkü toplam maliyeti fazla...

Son düzenleme: