Detaylar
Kim cevapladı?Ha bir tane yetmedi yani, "olabilir ya böyle şeyler" mi demeliyiz?Başka var mı? Bu konuyla veya başka isimlerle ilgili.
Cumhurbaşkanı Erdoğan eski AK Parti milletvekilini AYM üyesi olarak atadı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan eski AK Parti milletvekili Yıldız Seferinoğlu'nu Anayasa Mahkemesi üyesi olarak atadı.
Erdoğan AYM'ye yeni üye atadı | Can Atalay kararında "İhlal yoktur" diyen üye gitti, İstanbul Sözleşmesi ve Ayasofya kararına imza atan Yılmaz Akçil geldi - Medyascope
Can Atalay kararında "İhlal yoktur" yönünde oy kullanan AYM Üyesi Muammer Topal'ın görev süresi doldu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muammer
medyascope.tv
Zaten 7'sini Erdoğan direkt atadı. Yukarıdaki örnekler, meselenin cılkının çıktığına dair. Belki daha da örnek vardır, bilemiyorum. Aşağıdaki de Özgür Özel'den alıntı:
"Bugün Anayasa Mahkemesi’yle kavga ediyorlar ya, Anayasa Mahkemesi’nin üyelerinin 7 tanesini Erdoğan atadı, 3’ü de Meclisten çoğunluk oylarıyla seçildi. Yani 15 üyenin 10’unu kendisi atadı, geri kalan 5’ini de partisi atadı."
Geriye kalan 5 üyeyi de Abdullah Gül atadı diye biliyorum, Özgür Özel o yüzden "partisi atadı" diyor olmalı. Yanlışım olabilir.
- Makaleler
- 1
Bu tarz haberlerin arkasından hep daha beter bir olay çıkıyor genelde bakalım bu sefer ne olacak. Bir kurtulamadık 
Solcu yine bildiğimiz gibi. Çok umurumda olmadığı için araştırmamıştım da daha bu sayfa 2+2 = 4 dese şüphelenirim.