150

Deneyimli
Makaleler
1
Başlıkta belirttiğim gibi sadece bir iddia; evet, önceden de konuşuluyordu fakat Merkez Bankasının son faiz artırımını pas geçmesiyle yeniden böyle kulisler gündeme gelmeye başladı.

Ben iktisatçı olarak bu iddiaları mantıklı buluyorum çünkü faiz artırıldığında kredi faizleri ve maliyetler de artacaktı. Bu nedenle, halkın iktidara olan güveni her geçen gün zedelenmeye devam edecekti ki bu da Erdoğan'ın referandum hayallerini suya düşürürdü.

Açıkçası Merkez Bankasının saraydan gelen bir emirle bu faiz artırımını pas geçtiğini düşünmekteyim çünkü kendileri de faiz artırımı yapılması gerektiğini biliyordu ki örtülü faiz dediğimiz "zorunlu karşılık oranı"nı artırdılar.

Sizler bu konu hakkkında ne düşünüyorsunuz? Eğer referandum olursa bizi nasıl bir anayasa bekliyor?

Son düzenleme:
MB her emri saraydan alıyor. Mehmet Şimşek'in sözünü takan yok. Görece geldiği günden beri kamuda tasarruf diye bağırıyor. Duyan yok.

Eğer 1921 yılındaki Anayasa'ya dönerlerse muhtemelen eyelat sistemini getirip, laik düzene zarar vereceklerdir. 1921 yasaları da ülkenin doğusunda Ermeni veya Kürt bir özerliğe de zemin hazırlar. Bir defa ülkenin dilini yani kimliğini yok ediyorsunuz. Resmen gelin ben otokrasiye dönüyorum demek...

Evet Anayasa değişecek. 360 vekil sağlandığında referanduma gidiliyor. Ama bunun faiz oranıyla ne alakası var onu anlamadım tam.

MB her emri saraydan alıyor. Mehmet Şimşek'in sözünü takan yok. Görece geldiği günden beri kamuda tasarruf diye bağırıyor. Duyan yok.

Eğer 1921 yılındaki Anayasa'ya dönerlerse muhtemelen eyelat sistemini getirip, laik düzene zarar vereceklerdir. 1921 yasaları da ülkenin doğusunda Ermeni veya Kürt bir özerliğe de zemin hazırlar. Bir defa ülkenin dilini yani kimliğini yok ediyorsunuz. Resmen gelin ben otokrasiye dönüyorum demek...
2013 dönemi iktidar olsaydı dediğine yakın bir şeyler olması muhtemel. MHP ile ortak bir iktidarın çok da radikal değişiklikler yapacağını sanmıyorum anayasada. Ha ciddi değişiklikler yoksa niye aylardır kafamızın etini yediler onu da anlamakta güçlük çekiyorum. Bir şeyler değişecek ama bakalım ne değişecek

Evet Anayasa değişecek. 360 vekil sağlandığında referanduma gidiliyor. Ama bunun faiz oranıyla ne alakası var onu anlamadım tam.
Otokrasi gibi saçma sapan şeylere özlem duyuyorsunuz demek. Taptığınız güç milletin. Platonun değil. Seçimlerdeki gibi duvara toslarsınız umarım...

Otokrasi gibi saçma sapan şeylere özlem duyuyorsunuz demek. Taptığınız güç milletin. Platonun değil. Seçimlerdeki gibi duvara toslarsınız umarım...
En özgürlükçü entelektüel sensin kardeşim tamam :D. Hiçbir güce tapmadım şimdiye kadar, inşallah siz de kula kul olmamayı öğrenirsiniz bir gün.

MB her emri saraydan alıyor. Mehmet Şimşek'in sözünü takan yok.
Yorumunun şu kısmına katılmıyorum hocam. MB, bazı kararları bağımsız aldı ve ayrıca Mehmet Şimşek söylediklerini kendi de uygulamıyor; "Kemer sıkma politikası uygulayacağız." dedi ve memura sosyal yardımda bulundu.

Madem para yok kemer sıkacaksın; neden para dağıtıyorsun? Üstelik tasarruf yapılmalı dediği "kamu"nun çalışanlarına dağıtıyor...
Bir dediği diğerini tutmuyor. Mehmet Şimşek, Merkez Bankasından daha çok tartışılıyor şu an.
Burada katılıyorum. Graham Fuller'in her zamanki hayal ettiği ılımlı islam içinde yüzen bir Türkiye'sini oluşturacaklar. Dediğiniz gibi özerklikler de olacak, sonuçta Büyük Ortadoğu Projesinin bir parçası.

Referanduma gidilirse halkın oylamasına sunuluyor. Eğer faiz artsaydı halka yüklenen mali hesap daha da yükselecekti. Yazıyı okumadınız mı?