Android mi daha iyi iOS mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uranos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 52
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    daha iyi iyi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ömür uzatma ve Apple? Uygulama desteğin, güncelleme desteğin bitince ne yapıyorsun? Ben ROM yükleyip keyfime bakıyorum. Sen nasıl ömür uzatıyorsun?

6S serisinin rakibi A7 değil S7 serisi. S7 serisi de günümüzde bile 5 saniyede Google açmaz. ROM atıp hala memun bir şekilde kullananlar var. Hele S7 Edge tasarım, ekran kalitesi, kamera vs. olarak 6S'in bence önünde

Ben şahsen Android diyorum. Aktif olarak Galaxy S23 FE kullanıyorum. Tek Apple deneyimim iPhone 6s idi, yani çok eski bir telefon. O yüzden pek adil olmayacağı için performans kıyaslaması yapmayacağım. Fakat Apple'ın politikalarını hiç sevmiyorum.

iOS cihazlar İsveç hapishanesi gibidir. Size tonla özellik ve imkan sunarlar ancak sizi kendi ekosistemine hapseder. App Store dışından uygulama yüklemek tam bir işkence, AltStore gibi yöntemlerle uğraşmanız gerekiyor. App Store'da da kontrol tamamen Apple'a ait.

Android cihazlar ise çok daha özgürdür ve alternatiflere izin verir.

Mesela Google Play Store'da ücretli bir uygulamanın bölgesel fiyatları uygulama geliştiricisi tarafından belirlenir. ABD'de 10 dolar olan bir uygulama Türkiye'de 50-60 TL'ye de satılabilir, 300-350 TL'ye de. Bu sayede ülkemizi önemseyen geliştiriciler uygulamayı Türkiye'de uygun fiyatla satabilir.

Fakat App Store'da uygulama geliştiricilerin fiyat belirleme hakkı yoktur. Sadece kademe seçebiliyorsunuz. Kademelerde de dolar, euro ve TL gibi fiyatlar Apple tarafından belirlenir. Eğer kurda herhangi bir artış olursa Apple anında kademeleri günceller ve şak diye tüm ücretli uygulamalar aynı anda zamlanır. Ayrıca bu sebepten ötürü App Store'da bölgesel fiyatlandırma diye bir şey de mümkün değildir. Tüm ücretli uygulamalar App Store'da otomatik olarak pahalı satılıyor.

Ayrıca iOS kapalı bir platform olduğu için bir uygulama Türkiye App Store'dan kaldırılınca dışarıdan yükleyemediğiniz için yükleyemiyorsunuz. Başka bir bölgeye ait App Store hesabı açmakla uğraşmanız gerekiyor.

Android'de ise böyle bir şey olduğu zaman tek yapmanız gereken uygulamanın güncel sürümünü APK olarak indirip kurmak. Direkt güncel olarak kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Bu nedenle Android kullanıyorum. S23 FE'nin Apple tarafındaki karşılığı iPhone 12-13 serileri. Ben bu telefonu 22 Nisan 2024'te vade farkı hariç 21.799 TL'ye aldım, vade farkı ile 23.942 TL yapıyor. O dönemde 21.799 TL civarına Apple tarafında en fazla iPhone 11 alınıyordu. iPhone 11 ise 2019'da çıkan bir telefon ve 1-2 sene sonra yazılım desteği kesilecek. En fazla iOS 19 veya taş çatlasın 20 alır, sonra desteği kesilir. S23 FE ise Android 13 ile geldi, 17'ye kadar güncelleme alacak. Bu sene Android 15'i alacak, yani 2 sene daha güncelleme alacak. Üstelik Android telefonlarda uygulamalar eski sürümlere desteğini hemen kesmiyor. Mesela Microsoft 365, Android tarafında en son 4 sürüme destek sunarken iOS tarafında sadece en son 2 sürüme destek sunuyor. Yani iOS 19 çıkınca M365'in iOS 17 desteği kesilecek. Yani Android daha uzun ömürlü.

Sizin karşılaştırdığınız telefonlar birbirine rakip bile değil. A7 2016 ile iPhone 6s karşılaştırırsanız tabii ki iPhone 6s kazanır. S7/S7 Edge ile iPhone 6s karşılaştırmanızı öneririm. S7 ve S7 Edge'e Custom ROM atılıp hala güncel birçok uygulama kullanılabiliyor. iPhone 6s ise artık kaderine terk edildi, uygulamaların desteği de kesilmeye devam ediyor.

En mantıklı kararı vermişsiniz hocam ,kuzenim iphone 6s den iphone 14 pro max'e geçti çağ atladığını söylemişti.

İkisi birbirine rakip bile değil. iOS’u bu rekabete sokarsan iOS’a hakaret edersin.

iOS bütüncül bir işletim sistemidir. Tüm cihazlarda benzer tasarım, minimalite ve bütünlüğü deneyimlersin.
iOS dikkat dağıtmaz, sade ve şıktır.
iOS’un RAM kullanımı çok verimlidir.
iOS elittir, eleganttır.
iOS’ta tüm uygulamalar tek işletim sistemi için geliştirilir, uyumsuzluk sorunu yoktur.
iOS, kapalı bir işletim sistemi olduğu için güvenlidir. Uygulamalar mağazaya girmeden önce çok sıkı denetimden geçer.
iOS, çok eski cihazlarda bile çok verimli şekilde çalışır.
iOS, uzun ömürlü oluşuyla tam bir fiyat/performanstır. Sen onu değiştirmek istemediğin sürece o seni bırakmaz. Hala iPhone 6s kullanan insanların olduğu gerçeği vardır.
Ayrıca iOS değer kaybetmez. İkinci eli canlıdır.
iOS’ta yaşanan sorunlara çok kısa süre içinde müdahale edilir. Hızlı güncellemeler ile sorunlar çözülür.
iOS, kullanım kolaylığı arayanlar içindir. Sağ kulağını sol elle tutmazsın. Sistem sana ihtiyacın olan her şeyi sağlamıştır.
iOS, legaldir. Android gibi yok mod, yok apk illegal ve korsan yuvası değildir.

Ömür uzatma ve Apple? Uygulama desteğin, güncelleme desteğin bitince ne yapıyorsun? Ben ROM yükleyip keyfime bakıyorum. Sen nasıl ömür uzatıyorsun?

Telefonu baştan aşağıya gerek yan sanayi parçalarla gerek orijinalleri ile komple değiştirebildim uygulama sorunu vermeye başlamadı benim açımdan örneği Opera GX yüklemem için iOS 17 istiyordu yükleme gereği duymadım. Bir tık kamerası iyi bir telefon kullanmak istediğim de ise telefonu değiştirme gereksinimi duydum, en yakınımdan babamın Samsung S10e telefonu var mikrofonu ve bataryası sorunlu kendim müdahale edip değiştiremiyorum bile S7'ye ROM at arızalanan parçaları değiştir onu yap mantıklı değil bence çünkü orijinal parçaya bile erişemiyorsun neden ROM atıp güvenlik açığı oluşturayım ki şu an banka uygulamaları bile en basitinden IMEI'si değişmiş telefonu ayırt edebiliyor.

neden ROM atıp güvenlik açığı oluşturayım ki şu an banka uygulamaları bile en basitinden IMEI'si değişmiş telefonu ayırt edebiliyor.
Bunu anlatması gerçekten çok zor oluyor insanlara. Telefon mahremdir. Paramız, fotoğraflarımız, kişilerimiz, konumlarımız her şey için cebimizdeki bu telefonları kullanıyoruz. Telefonun biraz kapalı kutu olması iyidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…