Bu rehberin amacı animeleri daha iyi görüntü kalitesinde izlemek isteyen kişiler için oluşturulmuştur. Rehberde Anime4k ile animeleri nasıl gerçek zamanlı upscale edebiliriz bunu size göstermek istiyorum. Başka upscale metotları da var fakat hepsinin kendince iyi yönleri bulunuyor. Aşağıya iki örnek yükledim. Bakıp aradaki farkı görebilirsiniz. 4K anime izleme nasıl olur gibi sorular görüyordum. Belki o arkadaşları tatmin eder bu yöntem. Şahsen kendim izlerken bunu kullanmıyorum. Umarım işinize yarar.
Github sayfasından alınma örnekler:
Kaynak: That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 Image | Mode: A
Source: I've Been Killing Slimes for 300 Years and Maxed Out My Level Image | Mode: B
Eğer İngilizcem var diyorsanız buyrun kendiniz Github sayfasından okuyup yapabilirsiniz.
Bu metodun çalışması için bilgisayarınıza animeyi indirmeniz gerekli. Yani ben Netflix yada Amazon Prime'dan (kısaca indirmeden) izlemek istiyorsanız bu konu sizin için değildir. Ayrıca MPV Player olmadan çalışmaz.
MPV bilgisayarınızda yoksa sıradan devam edin eğer MPV bilgisayarınızda zaten varsa 4. maddeye gidebilirsiniz.
1) MPV'nin kendi internet sitesine buradan gidebilirsiniz.
2) Buradan Windows builds by shinchiro (git) basıp bilgisayarınızla uyumlu sürümü indiriyorsunuz. Benim bilgisayarımda mpv-x86_64-20241013-git-228f386.7z isimli dosyayı indirmem gerekiyor.
3) Masaüstüne indirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı dışarı çıkarıp bir kere mpv.exe dosyasını çalıştırın. Artık bilgisayarınızda MPV Player'ı yüklemiş oldunuz.
4) Anime4k'in Github sayfasına gidin.
5) (GLSL/MPV) kısmına tıklayıp İndirme sayfasına gidin.
6) Şimdi buradan ekran kartınıza göre 2 farklı indirme dosyası bulunuyor. Alt seviye bir ekrankartınız varsa üsttekini, üst seviye bir ekran kartınız varsa da alttakini indirmelisiniz.
Eğer alt seviye bir ekran kartınız varsa buradan indirebilirsiniz.
Eğer üst seviye bir ekran kartınız varsa buradan indirebilirsiniz.
Not: son sürüm için her zaman Github sayfasına gidip oradan kendiniz indiriniz.
7) İndirdiğiniz bu sıkıştırılmış dosyayı masaüstüne çıkartın.
8) Windows arama yerine
not: eğer mpv klasörü yoksa MPV programını 1 kere açıp kapatmalısınız.
9) MPV dosyasının içine sıkıştırılmış dosyadan çıkardığınız
10) Yükleme işlemini bitirdik
Nasıl Çalıştırılır?
Animeyi sağ tıklayıp birlikte aç diyerek MPV player ile açınız. Kısayol kullanarak modlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Kendiniz deneyerek size güzel gelen bir sürümü kullanabilirsiniz.
Kısayollar:
CTRL + 1, 1080p için uygun. (A modu)
CTRL + 2, 720p için uygun. (B modu)
CTRL + 3, 480p için uygun. (C modu)
CTRL + 0, Anime4k'yı kapatır. (Kapatma kısayolu)
Daha farklı modlar ve özelleştirilmiş ayarlar için buraya gidebilirsiniz.
Bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım. İyi forumlar.
Github sayfasından alınma örnekler:
Kaynak: That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 Image | Mode: A
Source: I've Been Killing Slimes for 300 Years and Maxed Out My Level Image | Mode: B
Eğer İngilizcem var diyorsanız buyrun kendiniz Github sayfasından okuyup yapabilirsiniz.
Bu metodun çalışması için bilgisayarınıza animeyi indirmeniz gerekli. Yani ben Netflix yada Amazon Prime'dan (kısaca indirmeden) izlemek istiyorsanız bu konu sizin için değildir. Ayrıca MPV Player olmadan çalışmaz.
MPV bilgisayarınızda yoksa sıradan devam edin eğer MPV bilgisayarınızda zaten varsa 4. maddeye gidebilirsiniz.
1) MPV'nin kendi internet sitesine buradan gidebilirsiniz.
2) Buradan Windows builds by shinchiro (git) basıp bilgisayarınızla uyumlu sürümü indiriyorsunuz. Benim bilgisayarımda mpv-x86_64-20241013-git-228f386.7z isimli dosyayı indirmem gerekiyor.
- aarch64: ARM tabanlı sistemler için.
- i686: 32-bit işletim sistemleri için.
- x86_64: 64-bit işletim sistemleri için.
3) Masaüstüne indirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı dışarı çıkarıp bir kere mpv.exe dosyasını çalıştırın. Artık bilgisayarınızda MPV Player'ı yüklemiş oldunuz.
4) Anime4k'in Github sayfasına gidin.
5) (GLSL/MPV) kısmına tıklayıp İndirme sayfasına gidin.
6) Şimdi buradan ekran kartınıza göre 2 farklı indirme dosyası bulunuyor. Alt seviye bir ekrankartınız varsa üsttekini, üst seviye bir ekran kartınız varsa da alttakini indirmelisiniz.
Eğer alt seviye bir ekran kartınız varsa buradan indirebilirsiniz.
Eğer üst seviye bir ekran kartınız varsa buradan indirebilirsiniz.
Not: son sürüm için her zaman Github sayfasına gidip oradan kendiniz indiriniz.
7) İndirdiğiniz bu sıkıştırılmış dosyayı masaüstüne çıkartın.
8) Windows arama yerine
%appdata% yazınız. Burada mpv yada mpv.net isimli bir klasör olmalı bunun içine giriniz.not: eğer mpv klasörü yoksa MPV programını 1 kere açıp kapatmalısınız.
9) MPV dosyasının içine sıkıştırılmış dosyadan çıkardığınız
shaders, input.conf, mpv.conf dosyalarını sürükleyip bırakınız.10) Yükleme işlemini bitirdik
Nasıl Çalıştırılır?
Animeyi sağ tıklayıp birlikte aç diyerek MPV player ile açınız. Kısayol kullanarak modlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Kendiniz deneyerek size güzel gelen bir sürümü kullanabilirsiniz.
Kısayollar:
CTRL + 1, 1080p için uygun. (A modu)
CTRL + 2, 720p için uygun. (B modu)
CTRL + 3, 480p için uygun. (C modu)
CTRL + 0, Anime4k'yı kapatır. (Kapatma kısayolu)
Daha farklı modlar ve özelleştirilmiş ayarlar için buraya gidebilirsiniz.
Bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım. İyi forumlar.
Son düzenleyen: Moderatör: