Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Kadın ölümleri ne alaka anlamadım ama olsun. Dostum dünyanın tüm yerinde böyle olan bir uygulama, bir sizin köpekleriniz mi melekte onları sokakta bırakalım.Çok merak ediyorum önceden neden köpekler insanları kovalayıp saldırmıyorlardı? Çünkü önceden insanlar bu kadar kötü ve şiddete meyilli değillerdi. Fakat şimdi bakıyoruz ki kadın ölümleri ve köpek ölümleri arttı.
Bunların yanı sıra kadına ve köpeğe yapılan şiddetlerde dahil. Saldırgan köpekler insanların eseridir, kimse bunu inkar etmesin. Bazı insanlar zararsız yatan veya oturan köpeğe bile saldırabiliyor, bunu sıkça haberlerde görebiliyoruz.
Keşke daha güvenli, temiz ve hayvansever insanların olduğu barınaklar yapılsa da en azından sokaklarda fazla köpek olmasa sorun çözülmüş olur. Ankara Altındağ'da bir an da o kadar köpeğin öldürülmesi ve gömülmesi çok tuhaf.
Cumhurbaşkanı bizlere merhametten bahsetmeyin diyor ama onun merhameti nerede tekrar soruyorum. Mademki merhameti bizden daha iyi biliyor o zaman köpek öldürmemesi aksine sevmesi lazım.
Devlet Bahçeli "Türk milleti hayvanları sever, köpekleri dost olarak kabul eder. Köpeklere karşı uygulanacak yanlışların karşısında olacağız" demişti. Bu cümlesinden sonra ne değişti de MHP gidip TBMM'de "Katliam Yasası"na evet oyu verdi.
Ek olarak önceden kovalayıp ısırmıyor olmalarının sebebi ülke nufüsüna yaklaşmamış olmaları olabilirmiydi acaba
Benkogambit
Başarılı
Yok valla yanlış olabilir ama ülkedeki bu köpek sorunu acınma noktasını geçeli çok oldu, uzun zamandır tehlikeli bir sorun. Olması gereken maksimum sınırı çoktan geçti bile sayıları.
Tamam, afrikalılar aç diye ekonomiyide düzeltmeyelim o zaman. Zihniyete bakBu köpeklerin hepsini yok ettiniz diyelim artık sorun kalmadı. Peki bu insanlığın içinde olan savaş, katliam, kıskançlık, tecavüz olayları bunları kim yok edecek?
Hepimiz isteriz sokaklarımız daha güvenli olsun, çocuklar rahat rahat gezebilsin ama böyle bir manzarayı kimse istemez. Gerçi insanların kolları bacakları koparken bundan zevk alanlar bu senaryo için gıkını bile çıkarmaz. Çünkü dünya onların...
Keşke bu kadar üremelerine izin vermeselerdi. İmkanlarımız dahilinde bakabileceğimiz, barınaklarımızın yetebileceği sağlıklı sınırlarda düzgün yaşantıları olsaydı. Sokaklarda aç kaldılar, yeri geldi dayak yediler, soğuk yediler sonunda sert doğaları ortaya çıktı ve insanlara tehdit oluşturmaya başladılar. Defalarca kendim kovalandım. Devlet üniversitemin kampüsünde 10 tane yırtıcı hayvanın bana saldırmaya yeltenmesi kabul edilebilir değil kimse kusura bakmasın.
- Makaleler
- 1
Çok merak ediyorum önceden neden köpekler insanları kovalayıp saldırmıyorlardı?
Sokak nüfusu bu kadar değildi. Nüfus arttı, problemler çoğaldı. Sürüdeki köpekler başlarındaki alfa ne derse ona uyuyorlar, insan rehberliği olmadan da bu kadar oluyor işte. Canı motorlu kurye kovalamak mı istedi, tamam. Gece vakti "bölge" savunmak mı istedi, tamam. Mantık basit, alfa ne derse o olur. Olan olayların bir kısmıysa gündeme bile alınmıyordu. Bilmediğin şey hakkında konuşamazsın ya, o hesap. Olanlar gündeme alınmadığı için haberimiz bile olmamıştır.
Çünkü önceden insanlar bu kadar kötü ve şiddete meyilli değillerdi. Fakat şimdi bakıyoruz ki kadın ölümleri ve köpek ölümleri arttı.
Kendimizi kandırmayalım, insanlar hep kötüydü. Biz sadece daha da kötü olmalarına müsaade ettik. Suç oranının nasıl düşürüleceği falan belli ama konumuz bu değil. Konunun kadın ölümleriyle alakayı ise çözemedim.
Ankara Altındağ'da bir an da o kadar köpeğin öldürülmesi ve gömülmesi çok tuhaf.
Gömüldükleri arazi hayvan mezarlığıymış amaç dışında bir yer değil. Elimizde bu köpeklerin ne zaman öldüğüne ve toprakta kaç hafta bulunduklarına dair veri yok. Ha, poşetle gömme işini bende pek çözemedim. Bedenin çürüme süresini geciktirmez mi poşet? Niye böyle bir uygulama yapmışlar araştırmak lazım. Resmi açıklamaya göre ise bazı vatandaşlar araziye ekstra olarak hayvan gömmüşler. Oradaki bedenlerin tamamı geçici bakımevinin uygulamaları sonucu orada bulunmuyorlarmış.
Konu hakkında zaten gözaltılar falan yapılmış. Bu kişiler hakkında yapılacak açıklamayı veya mahkeme tarafından verilecek kararı beklemek en mantıklısı sanırım.
Devlet bahçeli "Türk milleti hayvanları sever, köpekleri dost olarak kabul eder. Köpeklere karşı uygulanacak yanlışların karşısında olacağız" demişti. Bu cümlesinden sonra ne değişti de MHP gidip TBMM'de "katliam yasası"na evet oyu verdi.
Bilmiyormuş gibi yapmayın. Bahçeli siyasi ajandası için türlü söylemde bulunan tutarsız birisi. Şimdiki ittifak ortağı hakkında neler söylediği zaten belli. Önceki söylemleri Erdoğan ile yan yana yol yürümelerini engelleyemedi.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 7
@Theafricanus
Ben şu şu oluyor diye şunu yapmayalım diye bir şey söylüyor muyum? Diyorum ki gereği yapılsın ama böyle mi yapılsın?
Bu olaya bu yasaya destek veren vermyen herkesin ses çıkarması lazım ki böyle bir senaryo yaşanmasın. Güzel kurallar gereği en sağlıklı yol neyse öyle önlem alınsın. Köpekleri öldür açık bir şekilde at yok ya.
Ben şu şu oluyor diye şunu yapmayalım diye bir şey söylüyor muyum? Diyorum ki gereği yapılsın ama böyle mi yapılsın?
Bu olaya bu yasaya destek veren vermyen herkesin ses çıkarması lazım ki böyle bir senaryo yaşanmasın. Güzel kurallar gereği en sağlıklı yol neyse öyle önlem alınsın. Köpekleri öldür açık bir şekilde at yok ya.
Tam olarak öyle söylemesenizde orayı işaret eder gibi konuşmuşsunuz.@Theafricanus
- Makaleler
- 7
@Theafricanus
Benim genel olarak suçu insanlığa atmamın sebebi bu görüntülerden dolayı işte.
Düşünsene sen bu yasaya destek veriyorsun ama gelmişler evinin orada bulunan bir araziye açık bir şekilde köpekleri öldürüp atmışlar. Zaten yaz günü o gelen kokuyu tahmin bile edemiyorum.
Böyle olaylar duyulmasa demek ki öldürüp öldürüp sağa sola atacaklar sonra mikrop veya hastalık ile uğraş dur.
Yani köpek bile olsa düzgün muamele görmeyi hak eder, uyutulsa bile güzelce gömülmeyi hak eder.
Yani insan insana soykırım yapıyor, yine insan köpekleri öldürüp böyle yaparak yine katliam yapıyor. Oysa her şey usulünce olsa yine ses çıkaran olur ama yasaya göre güzelce hareket edilir ve böyle görüntüler çıkmaz.
Umarım anlatabilmişimdir.
Benim genel olarak suçu insanlığa atmamın sebebi bu görüntülerden dolayı işte.
Düşünsene sen bu yasaya destek veriyorsun ama gelmişler evinin orada bulunan bir araziye açık bir şekilde köpekleri öldürüp atmışlar. Zaten yaz günü o gelen kokuyu tahmin bile edemiyorum.
Böyle olaylar duyulmasa demek ki öldürüp öldürüp sağa sola atacaklar sonra mikrop veya hastalık ile uğraş dur.
Yani köpek bile olsa düzgün muamele görmeyi hak eder, uyutulsa bile güzelce gömülmeyi hak eder.
Yani insan insana soykırım yapıyor, yine insan köpekleri öldürüp böyle yaparak yine katliam yapıyor. Oysa her şey usulünce olsa yine ses çıkaran olur ama yasaya göre güzelce hareket edilir ve böyle görüntüler çıkmaz.
Umarım anlatabilmişimdir.