crexy.x

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Liseye geçeceğim ancak yerleşemedim, moralim çok bozuk. Son bir kere daha tercih yapacağız yani, 2. nakil. LGS'den düşük aldım, OBP ile yapacağım tercih. Ben ilk tercihte benim puanıma yakın olanları yazdım; aramızda 1-3 puan vardı ancak yerleşemedim. Tekrar yaptım, Ankara'daki çoğu öğrenciler yerleşemedi diyorlar. Ben de Ankara'dayım, 1. nakil ile okul puanları uçmuş. 72 puan olan meslek, 1. nakille 92 puanlık öğrenciler almış. Okul puanları çok yükselmiş. Nasıl bir tercih yapmalıyım? 85.4768 OBP, yardımcı olur musunuz?

Şimdiden herkese teşekkürler.

@GucukBey @Leon Scott Kennedy @incii hocam siz anlıyorsanız yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Liseye geçeceğim ancak yerleşemedim, moralim çok bozuk. Son bir kere daha tercih yapacağız yani, 2. nakil. LGS'den düşük aldım, OBP ile yapacağım tercih. Ben ilk tercihte benim puanıma yakın olanları yazdım; aramızda 1-3 puan vardı ancak yerleşemedim. Tekrar yaptım, Ankara'daki çoğu öğrenciler yerleşemedi diyorlar. Ben de Ankara'dayım, 1. nakil ile okul puanları uçmuş. 72 puan olan meslek, 1. nakille 92 puanlık öğrenciler almış. Okul puanları çok yükselmiş. Nasıl bir tercih yapmalıyım? 85.4768 OBP, yardımcı olur musunuz?

Şimdiden herkese teşekkürler.

@GucukBey @Leon Scott Kennedy @incii hocam siz anlıyorsanız yardımcı olabilir misiniz?
  • İlk olarak, 85.4768 OBP puanınızı göz önünde bulundurarak tercih listenizi tekrar düzenlemelisiniz.
  • Tercih yaparken, yerleştiğiniz okulların geçmiş nakil puanlarını inceleyin. Bu bilgiyi genellikle okulun resmi web sitesinden veya yerel eğitim müdürlüğünden bulabilirsiniz.
  • Öncelikle, OBP puanınıza en yakın ve geçmişte en düşük taban puana sahip okulları sıralayın. Örneğin, 80-85 arasında puan olan okullara öncelik verebilirsiniz.
  • Ayrıca, yakın arkadaşlarınızdan veya öğrencilerden bu okullar hakkında bilgi alın, derecelendirmeleri, öğretmen kalitesini ve genel memnuniyeti öğrenmeye çalışın.
  • Farklı okul türlerine, yani teknik okullara veya Anadolu liselerine de göz atmayı unutmayın. Belki daha düşük taban puanları olan, ancak iyi eğitim veren okullar bulabilirsiniz.
  • Tercih listesinde her zaman en çok istediğiniz okulu en üstte, ardından sıralama ile devam edin. Yani, en yüksek hayaliniz, ardından ikinci en yüksek ve bu şekilde devam edin.
  • Herhangi bir sorunuz veya daha fazla bilgi için, bu süreci destekleyecek bir öğretmen veya eğitim danışmanıyla da görüşmeniz faydalı olacaktır.
  • Elde ettiğiniz sonuçlara göre tercihlerinizi yaparak süreci tamamlayın. Bol şans!