Altair

Yetkin
İstanbul'da temel atmıyanları bile gördüm. Ankara'da evler nasıl? Taşınmayı düşünüyoruz. Ankara fay hattına yakın olduğundan kötü ve depreme dayanıksız bir eve geçmek istemiyorum.
Ayrıca evin sağlam olup olmadığını nereden anlayabilirim?

İstanbul'da temel atmıyanları bile gördüm. Ankara'da evler nasıl? Taşınmayı düşünüyoruz. Ankara fay hattına yakın olduğundan kötü ve depreme dayanıksız bir eve geçmek istemiyorum.
Ayrıca evin sağlam olup olmadığını nereden anlayabilirim?

Ankara fay hattına yakın tamam da, Ankara büyük bir şehir hangi ilçe ve mahalle olduğuna bağlı olarak genel bir sağlam diyeceğim binalar var ve yok bizim kendi yaptığımız apartman sağlam belediye eşliğinde yapıldı incelemelerden geçti hangi ilçeye taşınacaksınız? Ayrıca Ankara'da deprem cok nadir oluyor.

ChatGPT'ye konumunuzu girin size bir bilgilendirme yapıyor. Bana detaylı bir şekilde yaptı. Etkilendim. Ama ben Kiptaş'da oturuyorum. O yüzden o kadar detaylı bilgi verebilmiş olabilir.

Depreme dayanıklı olup olmadığının testini istemeden hiçbir yapının iyi olup olmadığını bilemezsiniz ki Türkiye genelinde "x şehrinde evler iyidir" diye bir şey yok. Zira usulsüz ev yapımı bir yere özel değil ve Ankara'da Melih Gökçek mazisi olduğu da unutulmamalı tabi. Eğer imkan varsa ve sadece depremden kaçmaksa niyet Karaman'a taşınabilirsiniz. :)

Ankara fay hattına yakın tamam da, Ankara büyük bir şehir hangi ilçe ve mahalle olduğuna bağlı olarak genel bir sağlam diyeceğim binalar var ve yok bizim kendi yaptığımız apartman sağlam belediye eşliğinde yapıldı incelemelerden geçti hangi ilçeye taşınacaksınız? Ayrıca Ankara'da deprem cok nadir oluyor.
o belli değil hocam tam fiyat veremem ama esenyurtta 3+1 sağlam ve büyük bi evimiz var tabi esenyurt yumuşak zemin oldugundan korkuyoruz bu yüzden satıcaz evın fıyatını tam bılmıyorum bi fikrin varsa söylersin olabildiğince güvenli bi yer bulmak istiyorum hem yaşayanlar hemde binanın sağlamlığı açısından güvenli olsun istiyorum

Depreme dayanıklı olup olmadığının testini istemeden hiçbir yapının iyi olup olmadığını bilemezsiniz ki Türkiye genelinde "x şehrinde evler iyidir" diye bir şey yok. Zira usulsüz ev yapımı bir yere özel değil ve Ankara'da Melih Gökçek mazisi olduğu da unutulmamalı tabi. Eğer imkan varsa ve sadece depremden kaçmaksa niyet Karaman'a taşınabilirsiniz. :)
hocam en azından genel bi bilgi istiyorum zaten gideceğimiz evi araştırıcam

@Altair, orta halli iseniz Çankaya tavsiyemdir.
Para konusu sıkıntı değilse çukurambar, Gölbaşı tavsiyemdir çukurambar aşırı merkezi bir yerde Çankaya tarafında dikmen, öveçler iyi sakin insanlara sahip. Sokullu tarafına gitmeyin bıçaklanırsınız. (yaşandı)

Ankara'da Melih Gökçek mazisi olduğu da unutulmamalı tabii.

Sağ olsun çoğu şeyi duruyor. Mimari berbat.

@Altair, Kızılay tarafına taşınmayın eylemlerin merkezi. Sakin kalacağım iyi insanlar istiyorum derseniz incek tarafı yani Gölbaşı'na taşının fakat biraz merkezi konumlara uzak 45-50dk gibi bir otobüs yolculugu yapıyorum okula giderken. Dikmen tarafında 25-30 dakika.

@Altair, orta halli iseniz Çankaya tavsiyemdir.
Para konusu sıkıntı değilse çukurambar, Gölbaşı tavsiyemdir çukurambar aşırı merkezi bir yerde Çankaya tarafında dikmen, öveçler iyi sakin insanlara sahip. Sokullu tarafına gitmeyin bıçaklanırsınız. (yaşandı)

Sağ olsun çoğu şeyi duruyor. Mimari berbat.

@Altair, Kızılay tarafına taşınmayın eylemlerin merkezi. Sakin kalacağım iyi insanlar istiyorum derseniz incek tarafı yani Gölbaşı'na taşının fakat biraz merkezi konumlara uzak 45-50dk gibi bir otobüs yolculugu yapıyorum okula giderken. Dikmen tarafında 25-30dakika
çankayanın zemini nasıl yumuşakmı kayamı hiçbişey bilmiyorum

@Altair, Çankaya dediğiniz yer Erzincan gibi şehirlerden büyük. Bir sürü konum var detay vermeniz lazım.

Ankara'yı hiç bilmiyorum işte ev için 5-6m para var rahat uyuyabileceğim 3+1 bir ev arıyoruz.
Size final tavsiyem dikmen tarafında keklikpınarı park manzara evleri değil o civarlarda birsürü modern ve zemini sert olan bir yer. Dayanıklı evlerdir kalitelidir sorunlu insan yoktur. Yakınında lise,anaokulu gibi eğitim yerleri market, kargo gibi birsürü hizmet seçeneği vardır. Öveçler aşırı yokuşlu ve sorunlu insanı fazla. Saygı olsa orayı öneririm kesinlikle.