Evet yapamaz/yapılmaması lazım. Burada biraz teknik konuşucam ama parantez içinde belirticem neyin ne olduğunu.

Sana fiber gelirken işler şöyle olur. OLT dediğimiz donanım vardır santral tarafında bu OLT donanımı 16 Kart/Port'a sahip, Her bir portundan binalara/hanelere çoklama (bölme) yapılır. Diyelim ki 8 katlı bir binanın 8 dairesi var, OLT'den gelen 1 fiber kıl (core) ilk önce sahada 8'e bölünür, 8 binaya dağılır daha sonrasında da OFDK'da 8 daireye bölünür böylece tek kıl üzerinde 64 kişiye hizmet verilmiş olur. İşte bu bölmeler, dB (sinyal)'i etkiler. Muhtemelen sana gelen rotadaki çoklamada sıkıntı var ki OFDK'da referans değerlerinden daha yüksek çıkmış. Bu durumda kurulum yapılsa bile sinyalde sıkıntı çıktığı için, düzgün hizmet alınamaz. İlk önce sahadan binaya gelen Core'ye bakılıp, binadaki OFDK'daki Il/Rl değerine bakıp, düzenlemeler yapılmalı. O saha elemanı gelmez. Çünkü teknik ekip ile saha elemanı farklıdır.
Apartmanda tek Gigafiber ben kullanıyordum muhtemelen benden sonra da sorunla ilgilenen olmadı hala aynı şekilde devam ediyor sorun.
Peki bunu sistemden fark etme ihtimalleri var mı altyapı döşerken vb. yine bu şekilde problemler ile boğuşmak istemiyorum.

Apartmanda tek Gigafiber ben kullanıyordum muhtemelen benden sonra da sorunla ilgilenen olmadı hala aynı şekilde devam ediyor sorun.
Peki bunu sistemden fark etme ihtimalleri var mı altyapı döşerken vb. yine bu şekilde problemler ile boğuşmak istemiyorum.
Hayır, siz Turknet ile iletişime geçtiğinizde onlar sistemden görmez. Teknik ekibe haber verir, ekip geldikten sonra onlar kontrol eder çünkü sisteme bakarak anlaşılan bir durum değil. Siz Turknet ile iletişime geçin, sakın ola benim gibi teknik kelimeler kullanmayın, anlamazlar. Basit bir dille anlatın.

Şu şekilde, Adresimde Gigafiber var ama dağıtım kutusuna gelen sinyalde sıkıntı var. Daha öncesinde bağlatmıştım lakin sinyal de sıkıntı olduğu için bağlantı gidiyordu. Şimdi tekrar bağlatmak istiyorum fakat dağıtım kutusuna gelen sinyal değerine bakılması için, teknik ekip istiyorum.

Bu şekilde anlatman lazım, basit bir şekilde anlat. Onlar teknik ekibe haber verir, teknik ekip gelip kontrol yapar. Sahadaki eleman gelmeyecek, teknik ekip farklıdır.

Hayır, siz Turknet ile iletişime geçtiğinizde onlar sistemden görmez. Teknik ekibe haber verir, ekip geldikten sonra onlar kontrol eder çünkü sisteme bakarak anlaşılan bir durum değil. Siz Turknet ile iletişime geçin, sakın ola benim gibi teknik kelimeler kullanmayın, anlamazlar. Basit bir dille anlatın.

Şu şekilde, Adresimde Gigafiber var ama dağıtım kutusuna gelen sinyalde sıkıntı var. Daha öncesinde bağlatmıştım lakin sinyal de sıkıntı olduğu için bağlantı gidiyordu. Şimdi tekrar bağlatmak istiyorum fakat dağıtım kutusuna gelen sinyal değerine bakılması için, teknik ekip istiyorum.

Bu şekilde anlatman lazım, basit bir şekilde anlat. Onlar teknik ekibe haber verir, teknik ekip gelip kontrol yapar. Sahadaki eleman gelmeyecek, teknik ekip farklıdır.
Dediğiniz gibi yapacağım hocam ama düşünmem gerek hala korkuyorum çünkü işlerimin büyük bir kısmını freelancer olarak hallettiğim için.
Benim için asıl olan sabit güzel bir şekilde giden SO fiber kablomu kesmemeleri ek yapacağız diye öbür türlü Gigafiber'de ki sorunlar çözülene kadar SO ile idare edebilirim.
Aslında niyetim de buydu, eğer Gigafiber, SO'nun kontratının bitiş dönemine kadar sıkıntı çıkarırsa Gigafiber'i iptal ettirip SO'dan devam edecektim kurulum durumu falan olmaksızın ama dümbük personel kablo keserek falan düşüncemi baltalamıştı.

@8668 bir heyecan ile geçeyim dedim aradım müşteri hizmetlerini telesekreter hala beni müşteri olarak gördüğü için bir insana bağlanamadım, dün sabah turuncu renkli forumdan ve X'de olan TurkNet desteğe yazdım beni arayın aklımda bir iki soru var onları sormadan geçmek istemiyorum diye bana başvuru yapabilirsiniz gerekli sorularınızı saha ekibine bildireceğiz yazdı (kablo ek mevzusu) ben de aranmak istediğimi bildirdim 2 gün olacak hala arayan soran yok, müşteri istemiyorlar herhalde.
Şikayet sitelerinde gördüğüm kadarıyla da millet müşteri ile iletişim konusundan çok şikayetçi, ben 2 yıl önce bağlattığım zaman yine iyi kötü bir müşteri hizmetlerine bağlanabiliyordum şimdi onu da sesli olarak tamamen kaldırmışlar.
Ayrıca SO'nun paketlerini araştırdığım zaman 12 ay ortalaması ile 550TL'ye 500Mbps Download ve 50Mbps Upload alabiliyorum ve en azından aradığım zaman 2 dakikada canlı bir insana ulaşabiliyorum.
Yarın da aramazlar ise vazgeçeceğim Turknet'e geçmekten. Daha müşterisi değilken bile böyle yapıyorlarsa arıza durumunda herhalde ortada kalacağım.

Son düzenleme: