Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Birkaç kez burada mesaj yazdığımda, veya konu açtığımda denk geldiğim bir olay. Sinir bozucu olmaya başladığı için burada öneri açmaya karar verdim.

Kısaca buradaki önerim: Eğer kurallara aykırı bir şey yoksa, ve yazım hatası da yoksa mesajlar düzenlenmesin. Aşağıda şikayetimi okuyabilirsiniz.

Bugün konu dışında bir konu açtım. Konu yayınlandığında o kadar fazla anlamsız değişiklik vardı ki, yazdığım bazı şeylerin ne olduğunu unuttum. Bazı cümlelerin anlamları aşırı bozuluyordu. Sonra teker teker hepsini eski haline getirmeye çalıştım.

Muhtemelen absürt bir yazım hatası da yoktu, olsa düzenlenen şeylerden fark ederdim. Ama yok, anlamsız, dostlar işte görsün diye yapılmış, gereksiz düzenlemeler gördüm.

Mesela bir cümlede ben okuyuculara hitap ediyordum. Düzenlendikten sonra kendime hitap eder bir şekilde yapmışlar, 1-2 kelime sonra cümle yamuluyordu. Gereksiz kelime değişiklikleri de vardı, mesela: "JoyToKey'in Linux şubesi gibi düşünebilirsiniz" yerine "JoyToKey'in Linux versiyonu gibi düşünebilirsiniz" yazmışlar. Ben anlamadım bu gereksiz düzenlemeleri yapınca ne oluyor.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Artı 42 Eksi
Düzelt butonu özel terimler için gayet iyi çalışıyor. Onlar için kullanımı önemli bence. Diğer rütuşları sonradan tekrar değiştirmek gerekli ve sıkıntılı kısım da orası.

Ya, şöyle ki bu düzeltmeleri tahminimce moderatörler kendileri de yapabilecek yetkinliktedir. Tabii bu sistem moderatörlerin işini bir hayli kolaylaştırıyordur ancak gördüğümüz üzere direkt yazım hatasına da sebebiyet verebiliyor.

Bahsettiğim geri bildirim sistemi de bir yere kadar işe yarıyordur. Acaba butonun işlevleri mi kısılsa? Bilemedim. Şimdi mesela "dünyada" kelimesi durumuna göre "dünyada" ya da "dünya da" diye yazılabilir. Bunun kararı da cümlenin genel yapısına bakılarak verilir. Zaten bu yüzden yapay zeka desteği planlanıyor herhalde.

Bunun için ayrı bir öneri konusu açmayı da düşündüm ama bu konu yeterlidir herhalde, butondan yeterince şikayet edildi. 🫠

@Qhan Uzun bir makale yazdığını düşün. Moderatör geliyor ve "Düzelt"e basıp gidiyor. Her şey bozulmuş oluyor. Sinir bozucu.
Özel terimleri de bazen yanlış yazıyor. (wasd.zip, düzeltilmiş hali: wasd. ZIP)
Düzelt butonu moderatörler tarafından kullanılmamalı. Kullanılacaksa da uyarı alınabilecek bir hata olduğunda moderatörler ceza almalı.

@Kedicik Moderatörler için dememiştim aslında. Konuyu yazan kişiler için demiştim. Yararından bahsediyordum. Uzun metinlerde böyle anlam hatalarına sebep olan bir sistem düzelmedikçe moderatörlerin daha dikkatli olması lazım bence de. Emekler boşa gitmemeli sonuçta. Bu sebeple yapay zeka desteği önemli duruyor. Özel terimler konusunda açıkçası çok anlamadığım için benim işime bayağı yarıyor. Yapay zeka desteği gelirse de bu tür sorunların hepsi çözülebilir gibime geliyor fakat dediğim gibi teknik kısımdan anlamıyorum o sebeple kesin yorum yapamam.

Bizim "hatalı" mesajlarımız düzeltilirken bu konu neden düzeltilmemekte diye merak ediyorum. 2 tane rapor atıp her şeyiyle beraber yazmıştım oysaki.

Screenshot_20240211_125254_Chrome.webp

("2 el", "istiyoruma", "kuruduğunda")

Konu başlığının ilk hali:

Screenshot_20240211_125602_Chrome.webp

Bkz.:

Bizim "hatalı" mesajlarımız düzeltilirken bu konu neden düzeltilmemekte diye merak ediyorum. 2 tane rapor atıp her şeyiyle beraber yazmıştım oysaki.

Bilet sistemini kullanabilirsiniz direkt, "Gönderdiğim raporlardaki değişiklikler uygulanmadı." tarzında. Bir ara bana da böyle bir şey olmuştu ve rapor yoluyla sormuştum, bazen "uygulama tuşu"na bassalar da sistemin algılamadığı söylenmişti (?). Değişiklikleri uygulayan bir tuş var galiba.

Herkesin "dış güçler" yerine, mizah amaçlı "dıj güjler" yazdığı her yerde görülürken, geçen ironi olduğunu belirterek "dıj güjler" yazdım diye direkt tüm yorumu silmişlerdi :D

Moderatörlük yine 10 yaş kitlenin elinde sanırım :)

Onları Recep Baltaş onaylıyor muhtemelen. Konu minimum çabayla erken onaylansın diye. Yeterince anlaşılır duruyor. En önemli kısım o. Adamlar işini görsün, moderatörler sonra düzeltir. Bu sadece Recep de fazla zaman harcamamış oluyor. Moderatör düzeni oturana kadar böyle yapılması gayet mantıklı.

Kod MAVI30 iken moderatör arkadaş "Düzelt" butonuna basıp MAVi30 yapmış :D
Düzelt butonunu abuse eden modlar var evet, geçen bi' mesaj raporladım ofansif diye, "düzelt" yapıp geçmişler. "Mesajı bozdunuz, düzeltin." diyorum neresi diye soruyorlar:rofl: Oldu olacak yetki verin ben yapayım düzeltmeyi de :rofl: