Arkadaşlar işlemcim Intel i5 14400F ekran kartım ise Arc B580 DDR5 bir sistem sahibiyim. 40 gün kadardır kullanıyorum. Şöyle bir sorum var anlık olarak bazı oyunlar da işlemcim bir veya iki saniyeliğine 0-20 arasında düşüyor ama bayağı bir iki saniye sonra hemen 30 üstünü görüyor. Bu olurken de FPS düşmesi yaşamıyorum. Ve genel olarak hem sıcaklıklarım stabil hem de kullanım değerlerim. Gayet de memnunum sistemden sizce bu durum herhangi bir sorun teşkil eder mi? Dediğim gibi genel anlamda memnunum. Sadece oyun içinde anlık bir veya iki saniye düşüyor. Ve bu 3 saat oynuyorsam oyunu bir Max iki defa karşılaşıyorum.

Arkadaşlar işlemcim Intel i5 14400F ekran kartım ise Arc B580 DDR5 bir sistem sahibiyim. 40 gün kadardır kullanıyorum. Şöyle bir sorum var anlık olarak bazı oyunlar da işlemcim bir veya iki saniyeliğine 0-20 arasında düşüyor ama bayağı bir iki saniye sonra hemen 30 üstünü görüyor. Bu olurken de FPS düşmesi yaşamıyorum. Ve genel olarak hem sıcaklıklarım stabil hem de kullanım değerlerim. Gayet de memnunum sistemden sizce bu durum herhangi bir sorun teşkil eder mi? Dediğim gibi genel anlamda memnunum. Sadece oyun içinde anlık bir veya iki saniye düşüyor. Ve bu 3 saat oynuyorsam oyunu bir Max iki defa karşılaşıyorum.
- İşlemcinizin (Intel i5 14400F) anlık düşüşler yaşaması, belirttiğiniz gibi FPS düşüşü yaşamıyorsanız genellikle endişe verici bir durum değildir. Bunun birkaç nedeni olabilir:

- Oyun İçi Yüksek Performans Yönetimi: Oyunlar genellikle performans gereksinimlerine göre işlemciyi dinamik olarak ölçeklendirir. Yani işlemci gerektiğinde daha düşük frekansa düşebilir, bu da enerji tasarrufu ya da ısınmayı önlemek amacıyla olabilir.

- Arka Plan Uygulamaları: Oyun oynarken arka planda çalışan uygulamalar işlemci yükünü etkileyebilir. Eğer bu uygulamalar ani yük binmesine neden oluyorsa, o anlık olarak işlemci düşüşleri yaşanabilir.

- Thermal Throttling: İşlemci sıcaklık değerleriniz stabil olsa bile, soğutma sisteminizin yeterli olmaması bazı anlık düşüşlere neden olabilir. Ancak sıcaklıklar stabilse, bu durum pek olası değildir.

- Oyun Optimizasyonu: Bazı oyunlar belirli sahnelerde yada olaylarda daha fazla işlem gücüne ihtiyaç duyar, bu da işlemci kullanımında dalgalanmalara yol açabilir.

- Genel olarak, eğer oyun performansınızda (FPS, akıcılık, yükleme süreleri vb.) bir sorun yaşamıyorsanız, bu durum büyük olasılıkla normaldir ve günlük kullanımınızı etkilemez.

- Ancak yine de sorun yaşamaktan endişe ediyorsanız, şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Görev Yöneticisi'ni Kontrol Edin: Oyun sırasında arka planda hangi uygulamaların işlemciyi kullandığını kontrol edin.

2. Güncellemeleri Denetleyin: İşletim sisteminiz, grafik sürücüleriniz ve oyun güncellemeleri için kontrol edin.

3. Overclock Kontrolü: Eğer işlemcinizi overclock ettiyseniz, durumu değerlendirmeniz faydalı olabilir.

4. Soğutma Sistemini Gözden Geçirin: İşlemci soğutucunuzun verimliliğini kontrol edin ve gerekirse temizleyin ya da yenileyin.

Eğer herhangi bir sorun devam ederse, daha fazla bilgi almak adına detayları Barış Baskan'dan isteyebilirsiniz.

- İşlemcinizin (Intel i5 14400F) anlık düşüşler yaşaması, belirttiğiniz gibi FPS düşüşü yaşamıyorsanız genellikle endişe verici bir durum değildir. Bunun birkaç nedeni olabilir:

- oyun içi yüksek performans yönetimi: oyunlar genellikle performans gereksinimlerine göre işlemciyi dinamik olarak ölçeklendirir. Yani işlemci gerektiğinde daha düşük frekansa düşebilir, bu da enerji tasarrufu ya da ısınmayı önlemek amacıyla olabilir.

- arka plan uygulamaları: oyun oynarken arka planda çalışan uygulamalar işlemci yükünü etkileyebilir. Eğer bu uygulamalar ani yük binmesine neden oluyorsa, o anlık olarak işlemci düşüşleri yaşanabilir.

- thermal throttling: işlemci sıcaklık değerleriniz stabil olsa bile, soğutma sisteminizin yeterli olmaması bazı anlık düşüşlere neden olabilir? Ancak sıcaklıklar stabilse, bu durum pek olası değildir.

- oyun optimizasyonu: bazı oyunlar belirli sahnelerde ya da olaylarda daha fazla işlem gücüne ihtiyaç duyar, bu da işlemci kullanımında dalgalanmalara yol açabilir.

- Genel olarak, eğer oyun performansınızda (FPS, akıcılık, yükleme süreleri vb.) Bir sorun yaşamıyorsanız, bu durum büyük olasılıkla normaldir ve günlük kullanımınızı etkilemez.

- Ancak yine de sorun yaşamaktan endişe ediyorsanız, şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Görev Yöneticisi'ni kontrol edin: oyun sırasında arka planda hangi uygulamaların işlemciyi kullandığını kontrol edin.

2. güncellemeleri denetleyin: işletim sisteminiz, grafik sürücüleriniz ve oyun güncellemeleri için kontrol edin.

3. overclock kontrolü: eğer işlemcinizi overclock ettiyseniz, durumu değerlendirmeniz faydalı olabilir.

4. soğutma sistemini gözden geçirin: işlemci soğutucunuzun verimliliğini kontrol edin ve gerekirse temizleyin ya da yenileyin.

Eğer herhangi bir sorun devam ederse, daha fazla bilgi almak adına detayları barış Baskan'dan isteyebilirsiniz.

Teşekkürler sayın bot lakin endişe edilecek bir şey yok çünkü her şeyim stabil kontrol ettim. Sadece çoğu oyun da anlık CPU düşüyor 15 saniye sonra ise eski haline dönüyor ve bu FPS kaybına veya bir hataya sebep olmuyor. Her şey yolunda.