Akione

Üyecik
Herkese iyi sosyaller. Uzun süredir yaşadığım bu ping spike sorununa çözüm bulamıyorum. Bu konu hakkında bilginiz varsa çok mutlu olurum.

Ethernet kablosuyla bağlanıyorum ve sadece oyunlarda değil, genel kullanımda da yaşıyorum.

"ms" değeri bir anda 300-900 arası olup geri düşüyor ve 5 saniyede bir oluyor.

Bunu nasıl çözebilirim?

Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi sorununuz yüksek ihtimal bufferbloat. Bunun için yapabileceğiniz 2 şey var. Eğer cihazınız hali hazırda bu teknolojiyi destekliyorsa etkin hale getirin. Hayır ise mevcut cihazınızın openwrt desteğini kontrol edin. Varsa bu yolu tercih edebilirsiniz. Eğer yoksa ya bu teknolojiyi destekleyen bir modem satın alın (keenetic vs.) ya da openwrt destekli bir cihaz almalısınız. Bunun aksi herhangi bir çözüm yolu yok.

Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi sorununuz yüksek ihtimal bufferbloat. Bunun için yapabileceğiniz 2 şey var. Eğer cihazınız hali hazırda bu teknolojiyi destekliyorsa etkin hale getirin. Hayır ise mevcut cihazınızın openwrt desteğini kontrol edin. Varsa bu yolu tercih edebilirsiniz. Eğer yoksa ya bu teknolojiyi destekleyen bir modem satın alın (keenetic vs.) ya da openwrt destekli bir cihaz almalısınız. Bunun aksi herhangi bir çözüm yolu yok.
1760218067540.webp
değerlerim bu şekilde

Eğer sorun internet servis sağlayıcısı kaynaklı ise son kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yok. Turkcell Superonline'da bu çok yaşanmış bir durum. Özellikle geceleri yurt dışı hatta bazen yurt içi server'lara bile 300ms üstü spike olabiliyor. Bu durum sizin çözebileceğiniz bir şey değil. Eğer Turkcell kullanıyorsanız geçmiş olsun. Örnek:

1760218179174.webp

Siz gene de gelen tavsiyeleri deneyin. OpenWRT kurmayı deneyin. OpenWRT olmasa bile modeminizdeki QoS ayarını açın ve farklı SQM algoritmalarını test edin. Yavaşça QoS hız limitlerini test edin. Bufferbloat testi yapın. Mümkünse kablolu bağlantı kurun.

300-900 kısmına sebep olan şey ne acaba? Program ya da oyun farketmeksizin hepsinde aynı durum mu? Peki evde kimse yokken ya da indirme olmuyorken de aynı sorunu yaşıyor musunuz? Anladığım kadarıyla fiber kullanıyorsunuz ve bazen bu sizden bile kaynaklanmıyor olabiliyor. Ayrıca modeminiz güncel bi modem ve bu teknolojileri barındırıyor olabilir bi bakın derim. Eğer dediğim gibi yük altında değilken bile bu durumu yaşıyorsanız o zaman daha farklı bakmamız gerekebilir konuya.

Modemin arayüzünden QoS ayarı açtınız mı?

Onun hakkında bir bilgim yok hemen kontrol edeceğim.

Eğer sorun internet servis sağlayıcısı kaynaklı ise son kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yok. Turkcell Superonline'da bu çok yaşanmış bir durum. Özellikle geceleri yurt dışı hatta bazen yurt içi server'lara bile 300ms üstü spike olabiliyor. Bu durum sizin çözebileceğiniz bir şey değil. Eğer Turkcell kullanıyorsanız geçmiş olsun. Örnek:

Eki Görüntüle 191917

Siz gene de gelen tavsiyeleri deneyin. OpenWrt kurmayı deneyin. OpenWrt olmasa bile modeminizdeki QoS ayarını açın ve farklı SQM algoritmalarını test edin. Yavaşça QoS hız limitlerini test edin. Bufferbloat testi yapın. Mümkünse kablolu bağlantı kurun.

Evet Superonline kullanıyorum.

300-900 kısmına sebep olan şey ne acaba? Program ya da oyun fark etmeksizin hepsinde aynı durum mu? Peki evde kimse yokken ya da indirme olmuyorken de aynı sorunu yaşıyor musunuz? Anladığım kadarıyla fiber kullanıyorsunuz ve bazen bu sizden bile kaynaklanmıyor olabiliyor. Ayrıca modeminiz güncel bir modem ve bu teknolojileri barındırıyor olabilir bir bakın derim. Eğer dediğim gibi yük altında değilken bile bu durumu yaşıyorsanız o zaman daha farklı bakmamız gerekebilir konuya.

Evet fiber kullanıyorum genel kullanımda da oluyor sürekli fırlıyor evde birileri yokken modeme bağlı tek cihaz benken bile fırlıyor fırlamadığı bir zaman yok sürekli 5-10 saniyede bir fırlıyor. Kablolu bağlanıyorum

Benim paylaştığım foto zaten SuperOnline kullandığım zamandan. Maalesef bizlerin çözebileceği bir şey değil.

Siz gene de QoS açın ve kendi ağ sisteminizi olabildiğince güçlendirmeye çalışın ama günün sonunda bu sorunu kökten çözmek mümkün değil. Çünkü sorun firma kaynaklı.

Şikayet talebi açıp sorun yaşadığınızı belirtin. Ping spikle'lardan bahsedin. Müşteri hizmetleri çalışanı basit ping, traceroute falan isteyecek. Ne olacak? Sorun çözülmeden talep kapanacak.

Boşuna SansürOnline demiyoruz.

Ben bu rezil firma yüzünden online oyun oynamayı bırakmak zorunda kalmıştım. Evde tek kişi olsanız, dünyanın en pahalı ağ ekipmanları ve yazılımlarını kullansanız bile size gelen internet bozuk oluyor. Bozuk, ayıplı ürün fabrikadan direkt.

En iyisi kurtulmak. Adresinizide Turk Telekom veya TurkNet fiber varsa geçin derim.

Benim paylaştığım foto zaten SuperOnline kullandığım zamandan. Maalesef bizlerin çözebileceği bir şey değil.

Siz gene de QoS açın ve kendi ağ sisteminizi olabildiğince güçlendirmeye çalışın ama günün sonunda bu sorunu kökten çözmek mümkün değil. Çünkü sorun firma kaynaklı.

Şikayet talebi açıp sorun yaşadığınızı belirtin. Ping spikle'lardan bahsedin. Müşteri hizmetleri çalışanı basit ping, traceroute falan isteyecek. Ne olacak? Sorun çözülmeden talep kapanacak.

Boşuna SansürOnline demiyoruz.

Ben bu rezil firma yüzünden online oyun oynamayı bırakmak zorunda kalmıştım. Evde tek kişi olsanız, dünyanın en pahalı ağ ekipmanları ve yazılımlarını kullansanız bile size gelen internet bozuk oluyor. Bozuk, ayıplı ürün fabrikadan direkt.

En iyisi kurtulmak. Adresinizide Turk Telekom veya TurkNet fiber varsa geçin derim.
Sanırım modemimde QoS yok Modem modelim zxhn h267a v1.0