Olabilir. Olmaması için hiçbir sebep yok. Ancak söylendiği gibi Superonline tarafından benim de kulak aşinalığım olan sorunlar bunlar. Burada paket yönetiminiz için yapabileceğiniz şey güzel bir router almak ve paket yönetimini orada gerçekleştirip ağa o router üzerinden bağlanmak. Bu sayede modem sadece trafik akışını sağlayacak. Bunun sorununuzu çözeceği konusunda ise bir garanti sunamam çünkü anlattığınız şey çok da bufferbloat ile alakalı değil sanırım. Çok fazla spike yaşıyorsunuz ve bunun yükten bağımsız olduğunu söylüyorsunuz.

Olabilir. Olmaması için hiçbir sebep yok. Ancak söylendiği gibi Superonline tarafından benim de kulak aşinalığım olan sorunlar bunlar. Burada paket yönetiminiz için yapabileceğiniz şey güzel bir router almak ve paket yönetimini orada gerçekleştirip ağa o router üzerinden bağlanmak. Bu sayede modem sadece trafik akışını sağlayacak. Bunun sorununuzu çözeceği konusunda ise bir garanti sunamam çünkü anlattığınız şey çok da bufferbloat ile alakalı değil sanırım. Çok fazla spike yaşıyorsunuz ve bunun yükten bağımsız olduğunu söylüyorsunuz.

İnterneti değiştirmek sanırım buradaki yapılacak en mantıklı şey. Anladığım kadarıyla bu ping spike sorunu Superonline da sıkça karşılaşılan bir durum.

Bu arada söylemeyi unuttum bu konu hakkında Superonline ile iletişime geçtim 5 defa falan evime ekip geldi kabloları kontrol ettiler modemimi değiştirdiler (aynı model modem taktılar yeniden) uzaktan bir şeyler denediler sonuç aynı.

İnterneti değiştirmek sanırım buradaki yapılacak en mantıklı şey. Anladığım kadarıyla bu ping spike sorunu Superonline da sıkça karşılaşılan bir durum.
Öyle görünüyor hocam. Kuzenim superonline kullanıyor fiber ancak bugüne kadar ondan böyle bir dönüt almadım. Siz yine de bir iletişime geçin. Zaten sorunun çözülüp çözülmeyeceği yapacağınız ilk görüşmede belli olacaktır :D

O zaman geçmiş olsun hocam.

Öyle görünüyor hocam. Kuzenim Superonline kullanıyor fiber ancak bugüne kadar ondan böyle bir dönüt almadım. Siz yine de bir iletişime geçin. Zaten sorunun çözülüp çözülmeyeceği yapacağınız ilk görüşmede belli olacaktır :D

O zaman geçmiş olsun hocam.

Başka bir internete geçtikten sonra sorunun devam etme ihtimali var mı öyle bir geçmiş olsun dediniz ki şüphelendim :)

Başka bir internete geçtikten sonra sorunun devam etme ihtimali var mı öyle bir geçmiş olsun dediniz ki şüphelendim :)
Ha yok ona demedim hocam superonline'daki sorununuzun çözülmeyeceğini anladığım için dedim. Yani orasını bilemem tabi ama ben bu problemleri bir Superonline'da duydum. Şunu söyleyebilirim yaşama olasılığınız Superonline'a kıyasla çok daha düşük.

Ha yok ona demedim hocam Superonline'daki sorununuzun çözülmeyeceğini anladığım için dedim. Yani orasını bilemem tabii ama ben bu problemleri bir Superonline'da duydum. Şunu söyleyebilirim yaşama olasılığınız Superonline'a kıyasla çok daha düşük.

Tamamdır her şey için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz iyi geceler dilerim.

SuperOnline 1000/50 Fiber'den TurkNet 100/20 Fiber'e geçtim önce. Hiçbir sorun yaşamadım. Harika ötesi.

Öncelikle bütün ping spike'lar gitti. Hep sabit, hep stabil ping. Günün her saati. Prime time sırasında bile.

Ve hep bağlandığım server'lara olan pingim 10-20ms arası düştü.

O kadar iyi ki yabancılardan bile daha düşük pingim var. Oynadığım oyunda server'a bağlanırken oyuncunun hangi ülkeden bağlandığı anons ediliyor chat'te. "Liguori Türkiye'den geliyor" diye mesela. 45ms ping'im var Avrupa'ya. Adamlar Hollanda, İngiltere, İspanya'dan bağlanıyor ama pingleri benden daha yüksek. :cool: