FRiVZ

Uzman
Merhaba,

Arkadaşlar benim için kritik bir öneme sahip olacak cevaplarınız. Tabii ki de nihai karar bana/bize ait olacağından sorumlu hissetmeyin.

Ülkemizde yeni doğmuş bebekleri bile öldüren bir sağlık sektörü var. Bence dünya karanlık, iğrenç bir yer. Bunu sadece bu ülke ile bağdaştıramayız.

Kısa kesmek istiyorum. Annemin boğazında tiroid var. Bunun kontrolü, kanserleşip kanserleşmediğini ya da başka bir şeye bakmak için ''iğne ile boğazından parça alma'' işlemini yapacaklarmış.
Bu işleme biyopsi deniyor. Biyopsi çok çok düşük bir ihtimal olsa da kanseri yayma ihtimali de var mış ama yabancı kaynaklarda hep dünyayı yöneten elitlerin Amerikan sağlık siteleri bunu söylüyor ve şeytan ne derse gerçek tam tersidir. Bu beni endişelendirdi.

Bu yüzden, benim gibi, bizden olan insanlardan bir şeyler duymak beni rahatlatacaktır.

Annem biyopsi yaptırmalı mı? Kendisi buralara konu açtığımı hatta benim bu konuyu araştırdığımı bile bilmiyor tabii ki. Engel olmalı mıyım?

Biyopsi hakkında deneyimi, geçmişi, tanık olduğu bir olay vs olan bir kişi/kişiler varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Benim annem ameliyat oldu, çevremde atom tedavisi ile kanserden kurtulmuş insanlar var. Düşünülmesine gerek yok. Yine de siz bilirsiniz.

Bunu sorman gereken en son yerde falansın, bunu sağlık ortamlarında, sağlıkçılara sormalısın.
Biyopsi fazlasıyla yaygın yapılan bir işlem ve her türlü bölge/alanda da yapılıyor. Burada yapacak kişi de biraz önemli. Yani herkesin tecrübesi de farklı olacaktır.

Yabancı kaynaklarda hep dünyayı yöneten elitlerin Amerikan sağlık siteleri bunu söylüyor ve şeytan ne derse gerçek tam tersidir.

İşine karışmak gibi olmasın ve yaşını bilmiyorum dostum ama şu cümlen bana sağlıklı gibi gelmedi. Fikrim ise yukarıdaki arkadaş ile aynı. Geçmiş olsun diyorum.

Merhaba,

Arkadaşlar benim için kritik bir öneme sahip olacak cevaplarınız. Tabii ki de nihai karar bana/bize ait olacağından sorumlu hissetmeyin.

Ülkemizde yeni doğmuş bebekleri bile öldüren bir sağlık sektörü var. Bence dünya karanlık, iğrenç bir yer. Bunu sadece bu ülke ile bağdaştıramayız.

Kısa kesmek istiyorum. Annemin boğazında tiroid var. Bunun kontrolü, kanserleşip kanserleşmediğini ya da başka bir şeye bakmak için "iğne ile boğazından parça alma" işlemini yapacaklarmış.
Bu işleme biyopsi deniyor. Biyopsi çok çok düşük bir ihtimal olsa da kanseri yayma ihtimali de var mış ama yabancı kaynaklarda hep dünyayı yöneten elitlerin Amerikan sağlık siteleri bunu söylüyor ve şeytan ne derse gerçek tam tersidir. Bu beni endişelendirdi.

Bu yüzden, benim gibi, bizden olan insanlardan bir şeyler duymak beni rahatlatacaktır.

Annem biyopsi yaptırmalı mı? Kendisi buralara konu açtığımı hatta benim bu konuyu araştırdığımı bile bilmiyor tabii ki. Engel olmalı mıyım?

Biyopsi hakkında deneyimi, geçmişi, tanık olduğu bir olay vs olan bir kişi/kişiler varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Çevrende varsa eğitim araştırma hastanesine git. Mesela Kırıkkale tıp fakültesi hastanesi eğitim araştırma olduğu için her detayına dikkatle bakıyorlar. Özele paranız yetmiyorsa bir eğitim araştırma hastanesinde biyopsi olun.

Merhaba,

Kısa kesmek istiyorum. Annemin boğazında tiroid var. Bunun kontrolü, kanserleşip kanserleşmediğini ya da başka bir şeye bakmak için "iğne ile boğazından parça alma" işlemini yapacaklarmış.

Komplo teorisi üreten herifler gibi konuşmayın lütfen. 8 9 senedir akciğer kanseri ve kemik iliği yetmezliği ile boğuşuyorum. Her gün 20 tane hap içiyorum. Sizce biyopsi olmasam kanser türünü öğrenebilir miydim? Sizce hapları içmesem, bağışıklığım baskılanmasa şu an yaşar mıydım? Sizin bu mesajınız bebekten topuk kanı alınmasına karşı olanlar gibi bir şey olmuş. Biyopsi önemli bir prosedür dür ne ile uğraştığınız öğrenmek için. Diğer türlü kör bir şekilde tedavi edilmeye çalışır mesela.

Merhaba,

Mesajlarınızdan gördüğüm üzere sağlık sektörüne güvenmiyorsunuz. Güvenin. Basit bir şey değil bu, her şey komplo teorisi üzerine değil.

@FRiVZ sormak istediğiniz bir şey varsa buralardayım. Çoğu şeye dair bilgiliyim hayatımın çoğu hastanede geçtiği için :D

Son düzenleme:
Eğer bir kitle göründüyse bunun kötü huylu mu iyi huylu mu olduğunu anlamak için tiroit bezine İİAB yapılır. Bu biyopsi yapılmalıdır. Her tedavinin ya da tetkikin tabii ki ufak da olsa yan etkileri, komplikasyonları olabilir ama kesinlikle yapılması gerekmektedir.