annem meme kanseri. teşhis konulduğundan beri 1 yıl geçti ve hiçbir şey yapılmadı. Hiçbir tedavi uygulanmadı. doktorlar hiç bilgi vermiyor. mr mı, ultrason mu, tomografi mi neyse işte onunla çekim yaptılar teşhis konduğundan beri. 6 ay sonra geri gel dediler. durum böyle böyle demiyorlar. İlerleme var gerileme var demiyorlar. İlaç falan herhangi en ufak bir tedavi yok. çekim yapıyorlar 6 ay sonra bir daha gel diyorlar ikidir. Bu kadar sürede insan ölür de tamamen iyileşir de. bu normal mi? 6 ayda bir çekim yapılıp sonra aradaki süreçte normal yaşamaya devam mi edecek? Ölene kadar veya tamamen iyileşene kadar sadece 6 ayda bir göğsün fotoğrafını çektirmek için hastaneye mi gideceğiz? Bu mudur yani olay? tedavi medavi yok mu? Annem kitleyi eliyle hissedip tutabildiğini söylüyor. devlet hastanesine gittik. başka bir devlet hastanesine gitsek farklı bir süreç alabilir miyiz?

Öncelikle geçmiş olsun.
Allah acil şifalar versin annene.
Bu durum normal değil. Meme kanserinde 1 yıl tedavisiz beklenmez. Sadece 6 ay sonra gel denmez. Acilen başka bir devlet hastanesine veya üniversite hastanesine gidip ikinci görüş alın. Orada süreç tamamen değişir.

Şehirdeki diğer devlet hastanelerine de gitmeyi düşünüyoruz. Sonuç çıkmazsa özele gideceğiz. Önerebileceğiniz doktor veya hastane var mı? Ankarada veya yakın illerde olması daha iyi olur.

Hayır.
Tek bir hastanede takılıp kalmayın mümkünse. Gerekirse şehir dışında ki hastanelerden başka doktorlara da görünün.

Eğer doktorunuzun yetersiz kaldığı, size gerekli bilgiyi vermediğini düşünüyorsanız farklı bir doktora gitmek. Farklı bir uzman görüşü almak en doğrusu. Mesela yaşadığım bir tecrübeyi anlatayım.
Gözümden bir rahatsızlık yaşadım ve randevuyu erken bulamadığımdan özel hastahaneye gittim. Doktor acil tedavi uyguladı durumun kötü olduğu söyledi ve bu süreçte bazı testler yaptırmak istedi. Şans eseri randevu buldum ve devlet hastanesine gittim. Oradaki doktor tedavi sürecimi 1 aydır izliyor ve beni her sorumu yanıtlayarak bilgilendirmeden geçmiyor. Ayrıca bu testlerin de gerekli olmadığını söyledi şu an iyiyim.

Başka bir tecrübem. Devlet hastanesinde bir ameliyat geçirdim. Bir arkadaşım da ameliyat oldu. Benim doktorum özel numarasını verdi 7/24 arayabilirsiniz dedi. Arkadaşımın doktoru tam tersi iletişim kurmak mümkün değil.

Yani bu biraz şans meselesi. Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum. Eğer gücünüz özel hastahaneye yetmiyorsa umarım iyi bir uzman hekim karşınıza çıkar.

Öncelikle geçmiş olsun. Kanser tanısı kesin mi? Yani lcıs falan değil direkt olarak dcıs ya da evre 1-2-3 kanser mi? Örneğin lcıs varsa tedavi edilmez 6 ayda 1 tedavisiz takip edilir. Lcıs lobiler karsinoma in situ anlamına gelir. Yani kanser değildir, kansere ilerleyebilir veya normal hücreye dönüşebilir. Aslında her hücre için bu geçerli ama bunda risk biraz daha yüksek. Yani demem o ki meme kanseri tanısı kesin mi?

Geçmiş olsun. Ankara'da Demetevler'deki S.B. A.Y. Onkoloji Eğitim Araştırma hastanesine bir gidin eğer gitmediyseniz. Kanser üzerine uzmanlaşan bir hastane.

Hocam dediğinizi haritalara yazdım ama bulamadım. Haritalardan link atma imkanınız vaar mı?

Burası mı?

Teşhis nasıl konuldu? Sadece mamografi mi?

Hocam doktorlar net bir şey söylemiyor tek bildiğim bir kitle olduğu ve meme kanseri denmesi.

Kanser tanısı kesin mi? Yani lcıs falan değil direkt olarak dcıs ya da evre 1-2-3 kanser mi?

Bilmiyorum hocam nereden bakabilirim? E-Nabız vb. ?

Teşhis nasıl konuldu? Sadece mamografi mi?

Mamografi ve ultrason çekildi hocam ilk seferde. İkinci seferde sadece ultrason çekildi.

Son düzenleme:
Yani biyopsi yok. Terim karmaşası diyeceğim. Tip literaturunde kitleye kanser denip denmedigine emin değilim ama kötü huylu olduğunu %100 bilecek bir şey yapılmamis gibi durduğu için bir sorun görmüyorum. Biyopsi zor bir şey olmadığı için gerekli gorulse yapılırdı diye düşünüyorum.

Yani kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz gibi. Yine de başka bir doktora danışıp ayrintili bilgi talep edin. İzin isteyerek söylediklerini ses kaydı alabilir, bu sayede karisikliklari azaltabilirsiniz.

Yani kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz gibi.

Bizlik bir şey yok. Doktor meme kanseri dedi daha da bir şey demedi. Ufak bir açıklama bile yapmadı, ağzının içinde konuştu. Ben bildiklerimi anlattım burada. Mamografi ve ultrason çekildi hocam ilk seferde. İkinci seferde sadece ultrason çekildi. Biyopsi denen bir şey yapılmadı.