3996

Başarılı
Annem, 20 yıldan fazla bir süredir psikolojik bir hasta. Psikiyatriye gidiyor, ilaçlarını içiyor, hatta yatılı psikiyatri tedavisi bile gördü, ama hep aynı. Doktorlar sadece ilaç dozunu artırıyor ve hiçbir şey değişmiyor. Ben artık psikiyatri biliminin bir yalan ve para tuzağı olduğuna inanmaya başladım. Zaten sonunda psikiyatristi bile, 'Senin hastalığın Allah'tan geliyor, işe yaramayacak' deyip çekip gitti.

Annem sürekli evde bağırıyor, durup dururken ortamı geriyor ve çok tembel. Bütün bu olanların içimde yarattığı bir huzursuzluk var. Şimdi belki bana 'Ayrı bir eve çık' diyeceksiniz, ama maddi durumum buna müsaade etmiyor. Ne yapabilirim?

Çok eve kapanma derim. Sık sık dışarı çık yürü bir yerlere gidebilirsen git. Bunun dışında bir şeylere odaklan iş okul veya bir hobi veya öğrenmek istediğin bir şey olabilir. Gerekirse kulaklığın varsa onu tak. Münakaşaya girme. Girdikçe olan sana olacak daha da huzursuz gergin olacaksın. Durumu kabul et ve ona göre yaşamaya çalış. Madem düzelmiyorsa veya düzeltemiyorsan. Yani çok olumsuz bir durum olmadıktan sonra ufak şeylere takılmamanı öneririm sana. Mesela bağırsın hiç umursama önemseme. Bir kulağından girsin diğerinden çıksın. Tamam de geç. O öyle hasta diyeceksin ve yaptıklarını biraz tolere etmen gerekecek. Hastalık bu kimse istemez öyle olmalı. Ama böyle durumlarda etrafı da çekmek zorunda kalıyor. Benim de babam çok ağır hastaydı. Hastaneye yattığı zamanlar da oldu. Ben o zamanlar küçüktüm biraz.

Otellerde çalış lojmanda kal derim ben. Veya yatacak bir yer sunan bir iş bulabilirsin.

Bence de Otellerde çalışmak iyi bir fikir.
Eğer tecrüben yoksa komi olarak başlarsın güzel bir ekip ile. Sadece 3-4 ay daha idare et. Mart/Nisan gibi personel alımları başlayacaktır.
Bellboy'luk daha iyidir hocam. Dili odayı yetecek kadar olursa yeter. Hayvan gibi bahşiş alıyorlar.

Bellboy'luk daha iyidir hocam. Dili odayı yetecek kadar olursa yeter. Hayvan gibi bahşiş alıyorlar.
Bellboy... :cry: Kesinlikle daha iyi.
Eğer temel düzeyde dil bilgisi varsa bu 3-4 ayı turizm dili ile kendini geliştirirse mükemmel olur.
Bu sene garson olarak çalıştığım otlde beraber çalıştığımız arkadaş 3 yıldır komi olduğunu ve bu sene de terfi almazsam çıkarım diyordu. Çocuğa gerçekten terfi vermediler ve başka otele bellboy olarak gitti ve dediğiniz gibi gerçekten de güzel bahşiş aldığını söylüyordu.

Bellboy... :cry: Kesinlikle daha iyi.
Eğer temel düzeyde dil bilgisi varsa bu 3-4 ayı turizm dili ile kendini geliştirirse mükemmel olur.
Bu sene garson olarak çalıştığım otlde beraber çalıştığımız arkadaş 3 yıldır komi olduğunu ve bu sene de terfi almazsam çıkarım diyordu. Çocuğa gerçekten terfi vermediler ve başka otele bellboy olarak gitti ve dediğiniz gibi gerçekten de güzel bahşiş aldığını söylüyordu.
F&B çok can yakar hocam. Rezalet bir şey. Ben bira fıçılarını kaldırıyordum ama benimle yaşıt olan bellboy daha çok bahşiş alıyordu. Şansım yaver giderse bende 2 Euro alıyordum. Tatilin bitmesine günler kala artık midem bulanmaya başlamıştı. O kadar midem kalkıyordu ki. Diğer sene sanırım olabileceğim ama harbiden yoruldum ya. Adam hayvan kadar bahşiş alıyor ben ise 2 Euro alıyorum. Belki sizin gözünüzde küçük görünebilirim ama 17 yaşındayım 2 yıldır yapıyorum bunu. Dilim var İngilizce C1 A2 Rusça. Adamlar Bir şey bilmiyor hayvan kadar bahşiş alıyor şakamı bu ya.

F&B çok can yakar hocam. Rezalet bir şey. Ben bira fıçılarını kaldırıyordum ama benimle yaşıt olan bellboy daha çok bahşiş alıyordu. Şansım yaver giderse bende 2 Euro alıyordum. Tatilin bitmesine günler kala artık midem bulanmaya başlamıştı. O kadar midem kalkıyordu ki. Diğer sene sanırım olabileceğim ama harbiden yoruldum ya. Adam hayvan kadar bahşiş alıyor ben ise 2 Euro alıyorum. Belki sizin gözünüzde küçük görünebilirim ama 17 yaşındayım 2 yıldır yapıyorum bunu. Dilim var İngilizce C1 A2 Rusça. Adamlar Bir şey bilmiyor hayvan kadar bahşiş alıyor şakamı bu ya.
F&B biraz amele işi. Bir çok personel departman bünyesinde olduğu için çirkefli personeller ile ayrıca muhattap olmak zorunda kalıyorsun. Ben ise beraber çalıştığım komilere güzel bahşiş aldığım zaman bir kısmını onlara veriyordum. Bellboylar ise az sayıda bir personel sayısı olduğu için beraber çalıştığın kişiler ile iyi geçinmek zorunda kalıyor insan. O yüzden her halükarda Bellboy olarak çalışmak daha avantajlı. Çalışma saatleri bile her halükarda daha iyi. Bellboy olarak tam 8 saat çalışırsın ve güzel bahşiş alırsın. Fakat F&B'de ise 1 saat fazladan çalışma durumun oluyor ve aldığın bahşişler biraz daha az oluyor.

F&B biraz amele işi. Bir çok personel departman bünyesinde olduğu için çirkefli personeller ile ayrıca muhattap olmak zorunda kalıyorsun. Ben ise beraber çalıştığım komilere güzel bahşiş aldığım zaman bir kısmını onlara veriyordum. Bellboylar ise az sayıda bir personel sayısı olduğu için beraber çalıştığın kişiler ile iyi geçinmek zorunda kalıyor insan. O yüzden her halükarda Bellboy olarak çalışmak daha avantajlı. Çalışma saatleri bile her halükarda daha iyi. Bellboy olarak tam 8 saat çalışırsın ve güzel bahşiş alırsın. Fakat F&B'de ise 1 saat fazladan çalışma durumun oluyor ve aldığın bahşişler biraz daha az oluyor.
Bizim sistem baya kötüydü. Kimin barmen kimin garson olduğu belli değildi. Müdürün birde hiperaktivite sorunu vardı. Adamın gözüne girmek aşırı derecede zorluydu. Birde sıcak havada çalışıyorduk hepimiz ama bellboyların klima avantajı da var birde üstüne çok bir iş yapmana gerek yok. Gerçekten hayat bazen acımasız olabiliyor. Tek F&B'de kontejan kalmasaydı bellboy olurdum bende.

Tamam de geç. O öyle hasta diyeceksin ve yaptıklarını biraz tolere etmen gerekecek. Hastalık bu kimse istemez öyle olmalı. Ama böyle durumlarda etrafı da çekmek zorunda kalıyor. Benim de babam çok ağır hastaydı. Hastaneye yattığı zamanlar da oldu. Ben o zamanlar küçüktüm biraz.

Yav hastalik tamamda madem psikiyatri ise yarar bolum neden tedavi edemedi? Cunku ise yaramaz bir bilim dali. O kadar paramizi aldi. Katlanacak halim kalmadi artik.