Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Selamlar, bugün özel hayat hakkında bir konu açtım ancak forumda ismim geçtiğinde bu konuyla hatırlanmak istemediğimden açamadım. Sağlık konusunda da 2 hafta önce konu açmak istiyordum, ancak utandığımdan dolayı açamadım. Bu yüzden özellikle konu dışı, hayat, sağlık gibi konularda anonim konu açma olabilir. Hem kimse "Aa bu adam cinsel organım sola yatık diye konu açmıştı!" diye hatırlamaz (Örneğin), hem de konu sahibi çok utanmaz. Troll konular için de moderatörler ismi açığa çıkartabilir, belki biraz ağır olabilir emin değilim.

Tam olarak 3 kez ret yemiş bu arada ancak yine açmak istedim. Biraz daha detaycı davrandım öneride diğerlerine göre.

Üstelik sanırsam bunun için XenForo eklentisi vardı, hem moderasyonu etkilemez üye anonim diye. Tabii bütçe kısmında sorun varsa bir şey diyemem.

Engelleme sistemi için de kullanıcının 2. hesabıymış gibi gösterilebilir. Yani aynı ID altında iki hesap düşünün, sadece siz ID'leri göremediğiniz için ikisinin de aynı kişi olduğunu bilmiyorsunuz.

Anonim değil de bu özelliği kullanabilmek için de hesap gereksin ama sınırı olsun 1-2 hafta önce açılan hesaplar kullanamasın hem de yeni açılmış hesaplar bu özellikler yararlanamasın en az 4-5 haftalık üyelik gereksin konu dışı hayat sağlık gibi konularda kullanılabilsin öyle daha iyi olur.

Son düzenleme:
Artı 24 Eksi
@Morthunel, o konuda haklısınız ancak burada moderatörler devreye girmiyor mu zaten direkt? İnsiyatiflerine kalmış bi'durum. Şu anda da sağlık kategorisi içinde bu tür konuların açılmayacağı mâlum değil ki zaten. Her konu onaylanarak açılıyor zaten.

Hocam rahatsız edici kadar olursa kategori bloklanabilir ama bence o kadar olmaz, forumdakiler çünkü kendini bilen insanlar şuanlık :)
Yukarıda birisinin önerdiği gibi belirli standartlara ulaşan ( Örneğin ikinci el satışta olduğu gibi 500 mesaj ) kişilerin bu yetkiye sahip olması planlanır ve uygulanır. Bu şekilde de kimse troll konu açmaz, o şartlara ulaşan kişiler zaten foruma adapte olmuş insanlardır.

@Jack İşte, sövmezler hocam merak etmeyin zannımca onlar aynı konudan 50 defa açılmış olmasına alışkınlardır. 😅

Mantıklı bir öneri. Her ne kadar gerçek isimlerimiz belli olmasa da neticede forumda bir isme sahibiz ve belli oluyoruz. Anonim konu açma özelliği gelirse insanlar daha da rahat olabilir. Ancak sıkı denetlenmeli.

Defaatle reddedilen bir öneri olduğunu biliyorsun. Bunu sağlayan platformlara gidebilirsin, demiş bir üye ki hak veriyorum. Önerinin suistimal edilebilirliği oldukça fazla, saçma sapan konularla moderatörlerin gereksizce meşgul edileceğini öngörmek zor değil. Öneriyi geniş görüşlülükle değerlendirmek gerekiyor, sıcak bakmıyorum.

Defaatle reddedilen bir öneri olduğunu biliyorsun. Bunu sağlayan platformlara gidebilirsin, demiş bir üye ki hak veriyorum. Önerinin suistimal edilebilirliği oldukça fazla, saçma sapan konularla moderatörlerin gereksizce meşgul edileceğini öngörmek zor değil. Öneriyi geniş görüşlülükle değerlendirmek gerekiyor, sıcak bakmıyorum.
Hocam öneriyi ve mesajları iyice okudunuz mu? Bunun moderatöre yük bindirmeyeceğini, buradaki insanların 10 yaşında çocuk olmadığını, troll olanlar da her şekilde troll yapabilecek vaziyette olduğunu söylemiştim. Üstelik direkt niye tekrar açtım diye de belirttim, bakınız ki diğer konularda bu kadar detaylara inilmedi, herkesle tartışıp da mantıklı olanları alıntıladım.

Bin kez mesajları okudunuz mu diye bahsediyorum ancak kimse okumadan, sanki evrenin en yanlış fikrini savunuyoruz gibi hızla yorum yazıyor. Cidden sıkıcı oluyor arkadaşlar artık, rica ediyorum.

Bunu sağlayan platformlara gidebilirsin.
İsteğim de bu forumun da bunu sağlaması, böyle küçük küçük şeyler için forum değiştirmek zorundaysak ne anlamı kalıyor ki?

Son düzenleme:
Forum 4chan gibi olur. Ve ayrıca bir sürü ergen sorular gelir. Bence gelmesin.
Hocam 4chan nasıl bir yer biliyorsunuz değil mi? Karşılaştırmak için en yanlış yer. Orada adam boğdukları videolar bile var. Ergen sorular da her zaman gelmez mi zaten? Moderasyonun insiyatifi, onaylar veya reddeder. Bu yüzden onay sistemi var :) Bu arada baştaki yazdıklarımı yanlış anlamayın hocam, sert dille yazmadım ama dışarıdan kızgın gibi gözükmüş :D

Hocam 4chan nasıl bir yer biliyorsunuz değil mi? Karşılaştırmak için en yanlış yer. Orada adam boğdukları videolar bile var. Ergen sorular da her zaman gelmez mi zaten? Moderasyonun insiyatifi, onaylar veya reddeder. Bu yüzden onay sistemi var :) Bu arada baştaki yazdıklarımı yanlış anlamayın hocam, sert dille yazmadım ama dışarıdan kızgın gibi gözükmüş :D
Hocam 4chan gibi olur derken bir sürü garip sorular gelir anlamında dedim. Yoksa 4chan'i bende biliyorum. Ama öyle videoları bulmak nadir. Oranında kuralları var. Ama darkweb'deki image board'larda bulabilirsiniz genellikle onları.