Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Selamlar, bugün özel hayat hakkında bir konu açtım ancak forumda ismim geçtiğinde bu konuyla hatırlanmak istemediğimden açamadım. Sağlık konusunda da 2 hafta önce konu açmak istiyordum, ancak utandığımdan dolayı açamadım. Bu yüzden özellikle konu dışı, hayat, sağlık gibi konularda anonim konu açma olabilir. Hem kimse "Aa bu adam cinsel organım sola yatık diye konu açmıştı!" diye hatırlamaz (Örneğin), hem de konu sahibi çok utanmaz. Troll konular için de moderatörler ismi açığa çıkartabilir, belki biraz ağır olabilir emin değilim.

Tam olarak 3 kez ret yemiş bu arada ancak yine açmak istedim. Biraz daha detaycı davrandım öneride diğerlerine göre.

Üstelik sanırsam bunun için XenForo eklentisi vardı, hem moderasyonu etkilemez üye anonim diye. Tabii bütçe kısmında sorun varsa bir şey diyemem.

Engelleme sistemi için de kullanıcının 2. hesabıymış gibi gösterilebilir. Yani aynı ID altında iki hesap düşünün, sadece siz ID'leri göremediğiniz için ikisinin de aynı kişi olduğunu bilmiyorsunuz.

Anonim değil de bu özelliği kullanabilmek için de hesap gereksin ama sınırı olsun 1-2 hafta önce açılan hesaplar kullanamasın hem de yeni açılmış hesaplar bu özellikler yararlanamasın en az 4-5 haftalık üyelik gereksin konu dışı hayat sağlık gibi konularda kullanılabilsin öyle daha iyi olur.

Son düzenleme:
Artı 24 Eksi
Hocam öneriyi ve mesajları iyice okudunuz mu? Bunun moderatöre yük bindirmeyeceğini, buradaki insanların 10 yaşında çocuk olmadığını, troll olanlar da her şekilde troll yapabilecek vaziyette olduğunu söylemiştim.
Yazdıklarını da yazılanları da okudum. İlk sayfada denildiği gibi kötüye kullanımın önüne geçilebilirse uygulanabilir. Bazı konuları oluşturmaya utananlar, ailevi ya da psikolojik sorun vb.ni yaşayıp, anonim olarak konu oluşturmak isteyen iyi niyetli üyeler olabilir. Bunlar için önerinin uygulanmasını ben de isterim tabii, empati konusuna hayli önem veriyor ve herkesin yapısını ve hassasiyetini göz önünde tutuyorum. Yine de durup dururken eğlence olsun diye konu oluşturanlar, onayda bekleyen önemli konular sırasını meşgul edenler kesinlikle olacak. Anlaşılıyor ki yönetim, bu ihtimalleri düşünmüş ve kabullenmeyip uğraşmak istemedikleri için öneri birçok kez reddedilmiş. Yani bu konuyla bakış açılarının, tutumlarının değişeceğini sanmıyorum.

Zaten konu dışı diye bölüm var çok gerek yok bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelmemeli. Bizim millet bir şekilde bu işi trole vurur. Boşu boşuna moderatörlerin zamanını çalarsınız bu konularla. Bence böyle düşünelim.

@15373, @Juvelius, hocalarım forumda böyle şeyler yapacak çoğunluk yok benim görüşümce. Bir de moderatörler direkt yapan kişiyi görse yeterli olmaz mı? Üstelik moderatörler bu troll durumun sorumluluğunu, bunlarla uğraşmayı göze alıp da moderatör olmuyorlar mı?

Bekleme sırası için de kategori hiyerarşisi olabilir, önemli kategoriler öne atılır, anonimler daha çok bekler. Bir sürü yol var bunu engellemek için.

@yusufumm07, rica ediyorum okuyun üstteki mesajları.

@15373, @Juvelius, hocalarım forumda böyle şeyler yapacak çoğunluk yok benim görüşümce. Bir de moderatörler direkt yapan kişiyi görse yeterli olmaz mı? Üstelik moderatörler bu troll durumun sorumluluğunu, bunlarla uğraşmayı göze alıp da moderatör olmuyorlar mı?

Hocam her ne kadar iyi bir öneri de önerseniz böyleleri çıkar sürekli zaten moderatörler kim olduğumuzu görür diğer kullanıcılar anonim olarak görür. Zaten istemeyenler kullanmaz isteyenler kullanır.

@Juvelius, hocalarım forumda böyle şeyler yapacak çoğunluk yok benim görüşümce. Bir de moderatörler direkt yapan kişiyi görse yeterli olmaz mı?
Bunu bilemeyiz. Forumda olgun, seviyeli, böyle basit işlere tenezzül etmeyecek gibi görünenler dahi yapabilir. Bu, önerinin uygulanmasına engel değil; moderatörler, istenmeyen şekilde anonim konu oluşturanların hesabını görüp yaptırım uygulayabilir elbette.

Üstelik moderatörler bu troll durumun sorumluluğunu, bunlarla uğraşmayı göze alıp da moderatör olmuyorlar mı?
Bazı moderatörlerin baştan savma iş yaptıklarını birçok kez gördüm. Moderatörlerden bir ikisi hariç diğerleri, görevini yaparken ne layıkıyla uğraşıyor ne de sorumluluk almak istiyorlar. Demem o ki uğraşmak istemezler, iş yoğunluğunu artıran özellikler rahatsız eder onları ki haksızlar diyemem. Ne güzel, yaşına göre ince düşünerek bu öneriyi yapmışsın da hâlâ gereksiz görüldüğünü düşünüyorum. Şuna emin ol ki bazı moderatörler, bu tarz konuları senin veya benim önemsediğim kadar önemsemiyorlar.

Bekleme sırası için de kategori hiyerarşisi olabilir, önemli kategoriler öne atılır, anonimler daha çok bekler. Bir sürü yol var bunu engellemek için.
Eğer yapılabiliyorsa anonim olarak oluşturulan konular “Anonim Konular” gibi bir başlık altında gözükebilir, diğer önemli konuların onayından sonra incelenip onaylanabilir ya da reddedilebilir. Senin dediğin şekilde de olabilir, artık hangi yöntem mantıklı ve işe yararsa o uygulanır.

Her bir önerinin kötüye kullanma ihtimali vardır, yani her öneride papağan gibi bunu söyleyince elinize ne geçiyor?

Bir de olaya sadece cinsellik açısından bakanlar olmuş, yani olay sadece bu mu? Adam herhangi bir konu açmak istedi, utanılacak bir şey olmasa bile utanıyor hani, kişisel konu da değil, bir problem yaşadı, ne bileyim, bilgisayar ile ilgili falan. İnsanların psikolojisini bilemeyiz, çok yerinde bir örnek değil ama Facebook'ta var bu özellik, mesela.

Bazı kısıtlamalar getirilebilir, her kategoride olmaz, özellikle kötüye kullanma oranı yüksek olacak kategorilere getirmezsin olur biter yani.

Artıladım, kesinlikle olması gereken bir özellik, ben kullanmam ama olmasını isterim.

Bunu bilemeyiz. Forumda olgun, seviyeli, böyle basit işlere tenezzül etmeyecek gibi görünenler dahi yapabilir.
Hocam çok troll olursa diye üstteki bir hocam yazmıştı, mesaj ve çözüm sayısına bağlı olarak özellik açılabilir diye. Bence öyle olabilir, hem sizin dediğiniz ihtimal en aza düşer kullanıcıların kaybedeceği şeyler olacağından :)

Dediklerinize bir yandan hak veriyorum bu arada ancak bence buna rağmen yapılabilir. O yüzden ölümüne savunuyorum birazcık :D

Çoğu kişi kötüye kullanım olur demiş. Haklılar da ancak anonim konu açma kısmında kullanıcılara bir anlaşma onaylatılabilir. Anonim konu açmak isteyenler konu açmak için tıkladıklarında karşılarına "troll konu açmayacağımı, açarsam siteden yasaklanacağımı biliyorum" tarzında bir ibare yer alır ve "okudum onayladım" kutucuğu olursa troll konu açmak için gelenlerin birçoğunu geri gönderir bence.