Dostum, .exe dosyasını bile taratmamışsın, direkt siteyi taratmışsın neyi analiz edeceğiz? :)

Exe dosyasını neden taratayım ki? Exe dediğin şey dışarıdan dosya indiriyor zaten. Virüs girse asıl o zaman girer. Ki sitede bile virüs çıkıyor ben nasıl indireyim exeyi?

Exe dosyasını neden taratayım ki? Exe dediğin şey dışarıdan dosya indiriyor zaten. Virüs girse asıl o zaman girer. Ki sitede bile virüs çıkıyor ben nasıl indireyim exeyi?
Dostum, 2025’te yaşıyorsun, haberin olsun. Modern işletim sistemlerindeki koruma mekanizmaları boşuna yok, exe dosyasını çalıştırmadığın sürece virüs bilgisayarına sızamaz. Boş yere paranoyaklık yapıyorsun.

Dostum, 2025'te yaşıyorsun, haberin olsun. Modern işletim sistemlerindeki koruma mekanizmaları boşuna yok, exe dosyasını çalıştırmadığın sürece virüs bilgisayarına sızamaz. Boş yere paranoyaklık yapıyorsun.

"Modern işletim sistemleri" daha en basit virüsü bile tespit edemiyor. Madem bu kadar rahatsın sen indir de at VirusTotal'e? Ayrıca o direkt yama değil, kendi çeviri uygulamalarıymış. Daha önce birçok kişi trojan gördüğü ile ilgili konu açmış. Anlatabildim mi?

"Modern işletim sistemleri" daha en basit virüsü bile tespit edemiyor. Madem bu kadar rahatsın sen indir de at VirusTotal'e? Ayrıca o direkt yama değil, kendi çeviri uygulamalarıymış. Daha önce birçok kişi trojan gördüğü ile ilgili konu açmış. Anlatabildim mi?
O zaman İngilizce oyna dostum, neden konu açıyorsun? Hem exe’yi biz indirip taratacağız, hem de analiz edip sana bilgi vereceğiz başka emrin var mı? Exe’yi taratırsın, sonra burada konu açarsın, ona göre sana yardımcı oluruz, bu işler böyledir.

Hocam direkt atlayan "Anonymous Çeviri'ya hehe güvenilir o 2019 da indirdiydim hehe" gibileri değil de daha çok analiz yapan birileri yazsın diye açtım konuyu.
Hayatım boyunca Anonymous Çeviri'den yama indirmedim, gözüm var, VirusTotal sonucuna bakıyorum, inceliyorum, analiz yaptım, güvenilir. 97 tane virüs programından 2 tane adı sanı bilinmeyen uyarı vermiş. False-positive diye mesajda da belirtmişim, daha ne yapabilirim?

Cevap olarak tez mi yazmamızı bekliyodunuz hocam?

Hayatım boyunca Anonymous Çeviri'den yama indirmedim, gözüm var, VirusTotal sonucuna bakıyorum, inceliyorum, analiz yaptım, güvenilir. 97 tane virüs programından 2 tane adı sanı bilinmeyen uyarı vermiş. False-positive diye mesajda da belirtmişim, daha ne yapabilirim?

Cevap olarak tez mi yazmamızı bekliyordunuz hocam?

2 tane adı sanı bilinmeyen dediğiniz benim PC'yi kurtardı hocam öyle demeyin :D BitDefender bilinmiyor mu?