Uyarılınız için teşekkür ederim. Format attım ancak şimdi defender ile bir tarama daha yapacağım. Eğer bir sorun çıkmazsa son olarak kaspersky indirip bir tarama daha yapacağım. Eğer virüs çıkmazsa şanslıyım o zaman.
Aslında sıkıntı yaratacak bir şey kullanmıyorum ancak şu sıralar Photoshop ve Premiere gibi yazılımlara aşırı ihtiyacım özellikle Photoshop'a. Ancak Adobe'nin saçma ve kullanıcıyı düşünmeyen satış politikaları nedeniyle korsan yazılıma yöneldim ve bundan korktum açıksası. Eskiden çok kullandığım bir siteden yazılım indirdim ama hemen sonra sildim ve bilgisayarıma format attım. Bazı yerlerde okuduğum yazılara göre bazı virüsleri format atarak temizleyemiyoruz. Bu sebeple Kaspersky indirip güvende olmak istedim.
Bence antivirüs gerekiyor. İnternette her şeye güvenmemeliyiz. Herkes babasının hayrına bir şeyler yapmıyor öyle değil mi? Bir de tarayıcıda reklam, spam ve izleyici engelleyiciler çok iyi iş yarıyor, isteğe bağlı tarayıcıya güvenlik de eklenebilir örneğin Malwarebytes browser Security eklentisini kullanıyorum. Zararlı sitelere tıkladığımda uyarıyor hatta engelliyor. Bence gereklidir.
Ben kullanmıyorum ya şu sıralar. Önceden Kaspersky kullanıyordum son formattan sonra kurmamıştım aylardır kaldı öyle. Defender da çoğunlukla kapalı. İnceldiği yerden kopsun bakalım ne olacak.
Uyarılınız için teşekkür ederim. Format attım ancak şimdi defender ile bir tarama daha yapacağım. Eğer bir sorun çıkmazsa son olarak kaspersky indirip bir tarama daha yapacağım. Eğer virüs çıkmazsa şanslıyım o zaman.
Fazla indirme yapıyor isen mutlaka indir. Kendine güvenirsin bir anlık dalgınlığın yüzünden tüm bilgisayarı verirsin. Onun dışında iyi bir kullanıcının antivirüs olmadan bilgisayarı koruyabileceğini savunmamıza gerek yok.