antiX Linux'a Steam yüklenmiyor

Mehmet Furkan

Başarılı
Merhaba. Evimde normal masaüstü bilgisayarımın dışında kenarda yatan 15 yıllık bir Intel Atom CPU'lu netbook vardı. Değerlendirmek için hafif bir işletim sistemi yüklemeye karar verdim. Biraz araştırdım ve antiX yüklemeye karar verdim. Yükledikten sonra Steam kurmak için "sudo apt install Steam" komutunu terminale yazdım ancak yükleyemedi. Ben de ChatGPT yardımıyla önce Debian deposundan yüklememi söyledi ve adımları gösterdi. Linux hakkında hiçbir bilgim olmadığı için kurdukça öğrenirim dedim ve dediklerini uyguladım.

Bu aşamada "tutulan bozuk paketleriniz var" hatasıyla karşılaştım ve bunun yerine ChatGPT'nin önerisiyle Flatpak ile kurmaya karar verdim. Flatpak ile kurarken de "uzak flathub için, com. Valvesoftware. Steam hiçbir şeyle eşleşmiyor" hatası aldım. Bu hatayı almadan önce başka birçok şey de yaptım elbette ama hepsini buraya yazamam.

Bu hatayı aldıktan sonra Steam'i kendi sitesinden. Deb dosyası kullanarak yüklemeyi denedim. Bu aşamada başardım ancak Steam'i başlattığım zaman başka bir hata alıyorum: Package installer penceresi açılıyor. Pencerede "Steam needs to install additional packages: Libc6: i386 libegl1: i386 libgbm1: i386 libgl1-mesa-dri: i386 libgl1: i386 Steam-LIBS-AMD64: AMD64 Steam-LIBS-I386 xdg-desktop-portal xdg-desktop-portal-gtk" yazıyor. Bir alt satırda "Press return to proceed with the installation:" yazıyor ve herhangi bir karaktere basıp Enter'a tıklarsam "AUTHENTICATING FOR org. Freedesktop. Policykit. Exec" yazısı altında "Activation is needed to run '/usr/bin/steamdeps --interactive --no-... Tk--setenv = XDG_CURRENT_DESKTOP = icewm' as the super user" yazıyor. Altta "Authenticating as: <kullanıcı adım>" yazıyor ve şifremi girmemi istiyor. Şifremi girdikten sonra "polkit-agent-helper-1: Error response to PolicyKit daemon: GDBus. Error: Org. Freedesktop. PolicyKit1.Error. Failed: No reason for cookie" yazısı, altında "AUTHENTICATION FAILED" yazısı ve onun altında "Error executing command as another user: Not authorized. This incident has been reported." Yazısı çıkıyor. Linux'tan hiç anlamayan biri olarak PolycyKit'in ne olduğunu araştırdığımda yetkilendirme uygulaması olduğunu görüyorum ama dediğim gibi bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum. Aslında bu antiX ve Steam işine tamamen can sıkıntısından girdim ancak şu an ne yaptığımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayar zaten Steam minimum gereksinimlerini karşılamıyormuş. Vazgeçtim.

Zaten vazgeçmişsinizde ben konuyu sonradan ziyaret edebilecek arkadaşlar için birkaç çözüm önerisi yapayım.

"Tutulan bozuk paketleriniz var" hatası çoğunlukla sudo dpkg --configure -a komudu ile çözülebilir.

Flatpak'te "Steam hiç bir şeyle eşleşmiyor" hatası ise Flatpak'in depolarında Steam'i bulamamasından kaynaklanıyor. Flatpak'i Yükledikten sonra Flathub deposunu eklediğinizde emin olun.
Bash:
flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Sondaki hata ile ilgili bir fikrim yok maalesef.

Bu kadar sorunu cidden son 5 yildir yasamadim sen arka arkaya yasamissin.

Yok hocam defalarca denedim ama o komut da çözmüyor maalesef. Ayrıca flathub deposunu da ekledim. ChatGPT sağ olsun her ayrıntıyı anlattı. Kurulumda falan mı hata yaptım acaba diye düşünüyorum da daha fazla üstelemeyeceğim.

Bu kadar sorunu cidden son 5 yıldır yasamadim sen arka arkaya yasamissin.

Soğuttu ne yalan söyleyeyim. Ama terminalde kodları tıkır tıkır yazıp paket kurması keyifli yalan yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…