Rehber AOC AGON 24G42E alınır mı?

256F'in de fiyatları uçmuş G2524h falan bulunuyordu bu fiyatlarda.

Zaten incelemede 256F'den iyi çıkıyor. Ben aradaki riski alır bu monitörü tercih ederim. Hem daha iyi görüntü kalitesi var hem de daha ucuz. Cof mevzusu çözülene kadar ben bu monitörü MAG256F'den üstün tutarım. Ha AOC bir kalitesizlik yapar 4 cof kullanır tercihe bağlı MSI alınabilir. Öbür türlü daha yeni ve daha iyi görüntü kalitesine sahip bir model varken MSI önermek mantıklı gelmiyor...

24G4X sorunsuz kullandım bir o kadar problem yaşayan insanda gördüm. Herkes G65B övüyordu benim sistemimle uyumsuzluk yaptı düzgün çalışmadı birazda şanslı olmak lazım.

24G4X sorunsuz kullandım bir o kadar problem yaşayan insanda gördüm. Herkes G65b övüyordu benim sistemimle uyumsuzluk yaptı düzgün çalışmadı biraz da şanslı olmak lazım.

Bozulacaksa ve nasipte yoksa zaten her türlü bozulur. Ayrıca garanti diye bir şey var zaten. Monitör bozulursa garantiye verirsin sorun çözülür. Ama görüntü kalitesi zayıf olanı alırsan hep ona bakmak zorunda kalırsın. Yoksa elimde 15 yıllık monitörde var, malzeme kalitesi iyi olsa bile görüntü kalitesi kötü olduktan sonra ne anlamı var? Umarım yine de AOC 4 cof kullanmamıştır. Bu monitöre 4 cof yakışmaz.

@BerkayZ87 İncelemeyi tekrar okurken fark ettim, renk kapsamı yerine renk hacminin %100'ü aşamayacağını yazmışım yanlışlıkla. Ayrıca renk kapsamı yerine renk hacmi olarak değerlendirdiğimi yazacaktım ama tersini yazmışım. Konuyu düzenleyeceğim ama, senin yorumunuda merak ediyorum. MAG256F'nin sRGB volume değerine ve AOC'un sRGB volume değerine baktım. Bir de genel olarak Adobe RGB ve DCI P3 renk gamutlarına baktım. MSI'ın ölçümleri renk kapsamı değil de renk hacmi gibi duruyor. Fiyatına göre de değerlendirirsek tabii ki. Bu monitör 4-4.5k bandında satılıyor normalde. Böyle bir fiyatta satılan monitörün Adobe RGB %91 ve %97 DCI P3 renk kapsamı çıkması normal mi? Yani renk kapsamı değil de volume gibi geliyor bana. Ayrıca AOC %147 srgb volume çıkarken MSİ %127 SRGB volume çıkıyor. Ama Adobe rgb renk kapsamına gelince AOC %86 iken msi %91 çıkıyor. Tabi bunu MSİ'ın incelemesnide belirtmemişler. En azından ben göremedim. Ama AOC'un incelemesinde hepsi mevcut. Volume olarak değerlendirmeyi düşünüyorum ama, kesin bilmeden yanlış bir değerlendirme de yapmak istemiyorum.

Senin bu konuda bilgin var mı? Neye göre değerlendirmeliyim? Biraz karışık yazdım ama, demek istediğimi anlamışsındır.

@2254, monitorlerin renk uzaylarina gore doygunluklari farkli olabilir, dogru orantili olmasi beklenmez. Mesela MAG274QRF-QD'nin Adobe RGB'si %100 iken DCI-P3'u %95. oysa Adobe RGB daha buyuk bir renk uzayi.

MSI için en iyi senaryo yani renk kapsamı olarak değerlendirirsek DCI-P3 değerleri aynı. sRGB renk kapsamları aynı. sRGB volume olarak bariz AOC önde. Adobe RGB tarafında MSI çok ufak farkla daha iyi çıkıyor. Adobe RGB profesyonel düzenlemede kullanılıyor diye biliyorum. Ki aradaki fark yok denecek kadar az. Ama sRGB volume değerindeki fark küçük değil oldukça büyük. En kötü senaryoda bile AOC daha doygun renkler göstermesi lazım.

Kontrastta zaten AOC 1500:1 iken MSI 1100:1 çıkıyor. Sırf parlaklık için MSI tercih etmek mantıklı gelmiyor bana. Ki AOC 300CD sunuyor ve genel kullanıcı için yeterli. Aradaki 65CD için diğerlerinden feragat etmeye değmez.

Hocam ben de karar verdim AOC alacağım.

İtopya üzerinden AOC 24G42E modelini aldım. Önerileriniz için teşekkürler.

Son düzenleme:

4 COF ile 8 COF arasında çok büyük fark var mı tam olarak ne oluyor bu COF mevzusu? İnternette ortalama 5500TL bandında satılırken dün bir indirimde 4900'e düştüğü için sipariş vermiştim bu rehberi görüp. Hata mı etmişim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…