4 cof ile 8 cof arasında çok büyük fark var mı tam olarak ne oluyor bu cof mevzusu? İnternette ortalama 5500TL bandında satılırken dün bir indirimde 4900'e düştüğü için sipariş vermiştim bu rehberi görüp. Hata mı etmişim?
Monitöre binen yükü azaltıyor kısaca. Yani 8cof modeller daha zor bozuluyor. Ama 4cof olup olmadığı belli değil. Görüntü kalitesi ise muadillerinden çok daha iyi. Bu bütçedeki çoğu monitör sRGB renk kapsamının %100 kadarını bile kapsamaz. Kapsayanlar ise Max %120sRGB volume çıkıyor. Bir de Lenovo R24e var doygun renk gösterebilen ama onunda parlaklığı berbat. 237CD parlaklığı var bu yüzden alasın kaçıyor. Kontrast desen bu bütçelerde Lenovo R24e hariç 1000:1 üstünde monitör görmedim. Bazı modeller 1000:1 civarı veriyor ama, daha fazlası yok. Yani rakiplerinin çoğundan 1.5-2 kat daha yüksek kontrast oranı sunuyor bu monitör. Renk gamutu da çok yüksek olmasına karşın parlaklığı düşük değil. Bence hata yapmadınız. Forumda çok fazla övülen MAG256F ile kıyaslama yaptım zaten görmüşsünüzdür. Diğer modeller MAG256F'ye bile yaklaşamıyordu. Monitör piyasası kötü olduğu için bu durum böyle. Kaldı ki bu bütçelerde çoğu monitörün 8 cof kullandığını sanmıyorum. En fazla 6 kullanıyordur. Alternatifi olsa neyse oda yok yani.